Elk jaar heeft zijn hoogtepunten, zo ook het jaar 1965. Ben jij geboren in dit jaar of ben je op een andere manier verbonden met dit jaar? Dan is het heel leuk om te lezen welke leuke dingen er allemaal zijn gebeurd in dit jaar!

De opvallendste gebeurtenissen van 1965

In 1965 gebeurde er een hoop bijzondere dingen. Wij sommen de meest opvallende voor je op!

1. De eerste wandeling in de ruimte!

Op 18 maart 1965 werd de Vos- khod 2 afgeschoten door de Sovjet-Unie. De mannen die in het schip zaten liepen voor het eerst in de ruimte.

5 dagen na de lancering van de Vos-khod 2 lanceerden ook de Amerikanen een raket met als doel een ruimtevlucht maken.

2. Prinses Beatrix en Claus verloofd

Op 28 juni waren onze ex-koningin Beatrix en Claus verloofd! De verloving werd in een rechtstreekse televisie-uitzending bekendgemaakt.

Beatrix en Claus (1965)
Via: Nationaal Archief | Koch, Eric / Anefo, CC

3. Een hoger bewustzijn…

De Amsterdamse medicijnenstudent Bart Huges boorde een gaatje in zijn hoofd. Hij geloofde dat hij op deze manier tot een hoger bewustzijn zou komen.

Bart Huges boort een gaatje in zijn hoofd
Via: Nationaal Archief | Fotograaf Onbekend / Anefo, CC

Grootste muziekhit van 1965

De grootste muziekhit van was ‘I Feel Fine’ van The Beatles. Dit nummer stond het hele jaar op nummer 1 in de top 40 van Nederland!

Beste album van 1965

Het beste album van was die van Bob Dylan genaamd Highway 61 Revisited. Bob Dylan geeft aan dat hij ook nog naar Nederland komt, dus misschien zie jij hem wel live!

De beste film van 1965

Dé film die iedereen kent is The Sound of Music. Wie kent de lieve Von Trapp familie nu niet? Wat was dat een mooie maar ook spannende musical!


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer