The Love Boat

De serie THE LOVE BOAT mag een echte klassieker genoemd worden. Natuurlijk was het pure popcorn televisie, volgepropt met simpele verhaaltjes. Maar juist de combinatie van exotische lokaties, diverse beroemde gastrollen en de leuke grappen, zorgde er toch voor dat de serie een gigantisch succes werd. Tot op de dag van vandaag zal iedereen nog wel het handelsmerk van ‘Isaac’ herkennen. Zo niet, hier een kortie introductie van alle crewleden.

Even inkomen: de nostalgische intro…

Zo, nu we weer weten wie er allemaal meespeelden in The Love Boat zijn jullie vast wel benieuwd naar waar ze nu doen. Wij zochten het voor jullie uit.

1. GAVIN MacLEOD – YOUR CAPTAIN (MERRILL STUBING)

Captain Love Boat

MacLeod was vooral bekend van de Mary Tyler Moore Show voordat hij aan The Love Boat begon. Volgens zijn eigen woorden was deze nieuwe serie precies wat hij nodig had, ondanks dat zijn agent zei dat het script waardeloos was. And the rest is history, zoals ze zeggen.

Na The Love Boat had Gavin McLeod moeite met het vinden van nieuw werk, maar het kon hem niet zoveel schelen. Hij vertolkte nog wat rollen in musicals, verscheen in een instructievideo voor Air New Zeeland, was burgemeester van Pacific Palisades en dirigeerde een keer de Colorado Symphony. Daarna vond hij zijn passie in religie, wat hem een rol opleverde in een Chriselijke film genaamd The Secrets of Jonathan Sperry.

Recentelijk schreef hij zijn biografie: This Is Your Captain Speaking: My Fantastic Voyage Through Hollywood, Faith, & Life. Hij is nog steeds bevriend met co-sterren: Bernie Kopell, Ted Lange en Jill Whelan. Verder is hij nog steeds een woordvoerder voor Princess Cruise Lines (de maatschappij achter de echte Love Boat). Dus hij is nog lang niet klaar met The Love Boat.

.

2. BERNIE KOPELL – YOUR SHIP’S DOCTOR (ADAM BRICKER)

Doctor Love Boat

Bernie was voor The Love Boat al een bekend acteur. Hij speelde oa mee in Get Smart en in Bewitched. Toen The Love Boat voorbij voer, sprong hij meteen aan boord omdat hij doorhad dat de serie een succes zou kunnen worden. En hij had gelijk. Door de serie kreeg hij een goed salaris, nieuwe vrienden en zag hij de hele wereld. Ook schreef hij mee aan de serie. Toen de serie eindigde speelde hij nog rollen in Fantasy Island, The Six Million Dollar Man en Kojak. Ook deed hij mee aan tenniswedstrijden voor het goede doel.

Tegenwoordig is hij soms nog op de televisie te zien, recentelijk nog in Raising Hope. Daarin speelde hij samen met Cloris Leachman die vroeger ook in The Love Boat zat. Kopell zegt dat hij dankzij The Love Boat nog steeds een goede tafel in elk restaurant in de wereld kan krijgen.

.

3. BURL ‘GOPHER’ SMITH – YOUR YEOMAN-PURSER (FRED GRANDY)

Gopher was toch een van onze favoriete karakters uit The Love Boat. Hij vond niet alleen je baggage terug, maar hij zorgde ook voor de meeste grappen en grollen in de serie. Vooral de vrouwelijk gasten hadden bij hem een streepje voor.

Fred Grandy is na de serie de politiek ingegaan. Hij vertegenwoordigde de staat Iowa. Na dat politieke uitstapje was hij nog te horen in de “The Grandy & Andy Morning Show”. In 2013 trad hij ook nog op in het theater voor de productie van Sleuth.

.

4. JULIE McKOY – YOUR CRUISE DIRECTOR (LAUREN TEWES)

Cruise director Love Boat
Julie zat in de show tot 1985. Daarna werd ze ontslagen vanwege een drugsverslaving. Ze kon nog tot twee keer terugkomen, maar daarna verdween ze – na een rol in de serie The Fugitive – toch uit de spotlights. Ze is nog wel te zien in lokale theaterproducties en ze werkt nog als een cateraar en aanprijzer van kaas in een winkel in Seattle. Dat laatste is toch een verrassing.

Julie on Oprah
Via: Screenshot Youtube

We zijn er nog niet! Wacht dacht je van Vicki en natuurlijk de barman Isaac?!

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer