Via: Hyves.nl (screenshot)

Even snel een krabbel op Hyves zetten. Als tiener zul je dat vast vaak gedaan hebben. Na schooltijd roddelen over je klasgenoten via de chat. Je zult het vast herkennen.

Als tiener was je natuurlijk te lui om een heel woord te schrijven en daarom werd er veel gebruik gemaakt van afkortingen. Wij maakten een lijstje met de 10 afkortingen welke het meest gebruikt werden op Hyves.

Via imgur.com

1. R+R=back

De afkorting R+R=back stond voor Reactie + Respect = back. Want iedereen wilde zoveel mogelijke reactie en respect op zijn berichten, zodat je populair leek.

computer hyves
Via: flickr.com | Jennie Robinson Faber, CC

2. BFF

Jullie dachten dat je voor altijd vrienden zal blijven en krabbelde naar elkaar BFF. Iedereen had vroeger wel iemand waar die van dacht dat het de Best Friends Forever was.

Via giphy.com

3. BTW

Nee, hier wordt niet de belasting mee bedoeld. Maar BTW betekende “by the way”.

Via: pexels.com | Pexen Design, CC

4. HGMJ

Misschien is dit wel nog een van de meest gebruikte afkorting, waar jij een chat mee begon op Hyves. Deze stond voor “Hoe gaat het met jou”.

Via: gifs.nl

5. IWJNMK

Als jij verkering heb gehad tijdens de Hyves periode, zal je deze afkorting vast gebruikt hebben. Deze stond namelijk voor “Ik wil je nooit meer kwijt’’. Nog steeds wordt deze afkorting veel gebruikt onder tieners op internet.

Via: gifs.nl

Lees verder op pagina 2! Wist jij #6 eigenlijk?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “10 hippe afkortingen die jij vroeger op Hyves gebruikte”

  1. Ja, Hyves, dat was wat. De Nederlandse Facebook. Natuurlijk mee begonnen, had er veel succes. Had je ook vrienden in Amerika, daar wonen veel Nederlanders. Hyves heeft het helaas niet gered door een te kort aan inkomsten, reclame dus. En Facebook is internationaal dus je bereik is veel groter. Wel vond ik Hyves Layout veel beter. Je kon je Foto’s en Plaatjes tussen je tekst zetten wat voor de foto natuurlijk veel meer betekenis had. Op FB moet je maar hopen dat ze de foto bij de tekst begrijpen of andersom. Nu is het een Gamesite.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer