Via: Hyves.nl (screenshot)

6. SWAG

Was jij vroeger ook een echte swaggerboy of swaggergirl? Misschien wil je de officiële betekenis van deze afkorting niet, want dat is namelijk “Secretly We Are Gay”.  Maar veel tieners dachten dat het een ander woord voor stoer was.

Jongen speelt gitaar stoer muziekschool
Via: publicdomainpictures.net | George Hodan, CC

7. ZZM

Het is te hopen dat jij deze afkorting niet vaak heb moeten gebruiken. Want hij staat namelijk voor “Ziek Zwak en Misselijk”. Maar deze afkorting leverde uiteraard  wel altijd de nodige aandacht op wat je als tiener nodig had.

Via: giphy.com

8. HAJ

Deze afkorting was nooit leuk als het tegen jou werd gezegd. Het betekent namelijk ‘’Haat aan jou”. Misschien heb je zelf deze afkorting ook wel eens gebruikt tijdens een ruzie.

Kind boos schreeuwen kwaad
Via: flickr.com | Mindaugas Danys, CC

9. 1-1

Veel ouders wisten niet wat deze afkorting betekende en dat is misschien ook maar goed ook. Deze afkorting stond namelijk voor “ik wil seks met jou”.

Via: giphy.com

10. STFU

Tijdens een ruzie werd deze afkorting veel gebruikt bij tieners op Hyves. Met deze afkorting werd bedoelt dat iemand zijn mond moet houden.

Via: pixabay.com | sakarus, CC

Welke afkortingen gebruikte jij?

Welke van deze afkortingen gebruikte jij zelf in Hyves? Ken je iemand die ze nog steeds gebruikt? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “10 hippe afkortingen die jij vroeger op Hyves gebruikte”

  1. Ja, Hyves, dat was wat. De Nederlandse Facebook. Natuurlijk mee begonnen, had er veel succes. Had je ook vrienden in Amerika, daar wonen veel Nederlanders. Hyves heeft het helaas niet gered door een te kort aan inkomsten, reclame dus. En Facebook is internationaal dus je bereik is veel groter. Wel vond ik Hyves Layout veel beter. Je kon je Foto’s en Plaatjes tussen je tekst zetten wat voor de foto natuurlijk veel meer betekenis had. Op FB moet je maar hopen dat ze de foto bij de tekst begrijpen of andersom. Nu is het een Gamesite.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer