Ken je ze nog? 5 x Annie en Bob de Rooij op hun best

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Bob de Rooij Paul de Leeuw filmpje

Ik heb brommerpech“… dat had Annie de Rooij altijd! Het was altijd genieten van de awkward situaties, waarin Annie en Bob de Rooij in terechtkomen!

Let op! Lees dit artikel alleen verder als je tegen een stootje kunt en niet snel beledigd bent. De video’s zijn van de oude stempel en niet geschikt voor de tere zieltjes van tegenwoordig!

Je bent gewaarschuwd, dus handel ernaar en bescherm jezelf! 😅

Filmpje: Annie en Bob de Rooij

Zowel Annie als Bob zijn typetjes van Paul de Leeuw. Hij zette deze twee ‘ex-geliefden’ op geniale wijze neer.

  • Annie de Rooij was zacht en lief, maar ook wel truttig en zeer naïef. Ze had vaak haar helm op (ivm die brommer) of een mooie strik in haar haar.
  • Bob de Rooij was daarentegen erg agressief en seksistisch en was ook niet bepaald aardig tegen Annie.

Beide hebben nog eens goed geschitterd in ‘Filmpje‘, waar Bob van Annie wil scheiden, omdat ze hem niet op een bepaalde manier wil bevredigen…

Annie de Rooij Filmpje Paul de leeuw
Via: Filmpje! / youtube.com (capture) | Paul de Leeuw

Geschiedenis Bob en Annie

Bob de Rooij werd voor het eerst opgevoerd door Paul de Leeuw in zijn cabaretvoorstelling. Oorspronkelijk kwam alleen Bob hierin voor. Door het vele navragen naar ‘zijn vrouw’, besloot De Leeuw op een gegeven moment, al improviserend met een jurkje, Bobs vrouw Annie te presenteren…

In de avondshow ‘De schreeuw van De Leeuw‘ kwamen zowel Bob als Annie de Rooij als rubriek tevoorschijn op televisie. Ze waren erg populair en daarom werd besloten, om na de avondshow een film te maken van het gekke duo.

Filmpje! verscheen in 1995 en werd meteen één van de bestbezochte films van het jaar. Hierna verschenen Bob en Annie nog sporadisch in de shows van Paul de Leeuw.

Bob en Annie de Rooij momenten

Het mooie was dat zowel Annie als Bob gewoon zeiden we ze dachten. In de tijd dat je nog gewoon grappen kon maken, zonder dat mensen zich meteen gediscrimineerd voelden en gingen klagen!

Bob de Rooij FIlmpje Paul de Leeuw
Via: Filmpje! | Paul de Leeuw (capture)

Hoe dan ook, deze twee karakters waren geniaal en we hebben hier de beste fragmenten uitgezocht.

Jouw Bob en Annie de Rooij herinneringen? Wat vond jij van deze twee hilarische typetjes van Paul de Leeuw? Wat was jouw favoriete moment of scène van Annie en Bob de Rooij?

Deel je herinneringen aan De Rooijs in een reactie onderin!

1. “HALLOOO BOPPERS!”

Zo begon het allemaal tussen Annie en Bob…

2. Bob op bezoek in de moskee…

Nog een scène die vroeger gemakkelijker door de beugel kon, dan nu…

3. Annie bij de Gynaecoloog

Natuurlijk moest Annie ook naar de gynaecoloog…

4. Bob de Rooij viert Bevrijdingsdag!

In de botsauto’s met Duitsers…

5. Annie de Rooij op schoot bij Henny

Natuurlijk waren Bob en Annie de Rooij door hun populariteit ook te zien op andere programma’s. Hier waren ze te zien bij de Surprise Show met Henny Huisman

Jouw Annie en Bob de Rooij herinneringen?

Heb je Filmpje! vroeger ook gezien en ken je deze twee bijzondere karakters van Paul de Leeuw nog? Wat vond jij het leukst van Annie en Bob de Rooij?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...