Zo gaat het nu met Baha Men van ‘Who Let The Dogs Out’

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Who Let The Dogs Out, het is een onsterfelijke hit die iedereen kan meezingen. De groep Baha Men scoorde ermee in 2000, maar verdween nadien van de radar. Hoe gaat het nu met de artiesten die ooit deze nostalgische hit zongen?

Baha Men

Baha Men is een van de weinige bands uit de Bahama’s die wereldwijd bekend zijn. De groep is vooral bekend omwille van dat ene populaire hitje ‘Who Let The Dogs Out’. Deze single kwam uit in 2000 en werd al gauw over heel de wereld gespeeld. Het nummer ontving een Grammy Award en ging maar liefst 5 miljoen (!) keer over de toonbank.

Zo gaat het nu met Baha Men van 'Who Let The Dogs Out'
Via: ebay.com

Origineel maakte de groep traditionele Caribische muziek. Hun eerste plaat verscheen in 1992. Daarna begonnen ze wat te experimenteren met hun muziekstijl. Met meer moderne invloeden zoals hip hop en dance erin, ontstond de plaat Who Let The Dogs Out. Deze werd op z’n zachts gezegd gesmaakt door het publiek. Tijd om nog eens naar deze onsterfelijke hit te luisteren!

De betekenis van ‘Who Let The Dogs Out’

Who Let The Dogs Out is een fantastisch nostalgische song. Zeker wie jong was in de jaren ’90, zal er mooie jeugdherinneringen aan hebben. Toch is de betekenis van dit nummer niet wat je denkt. Het gaat niet letterlijk over honden die dringend uitgelaten moeten worden. Het nummer is eigenlijk een uithaal naar mannen die respectloze dingen naar vrouwen roepen – wat men vandaag cat calling noemt. De songtekst is geschreven vanuit het perspectief vanuit de vrouwen, die boos zijn op de mannen, en ze ‘dogs’ noemen.

Zo gaat het nu met Baha Men van 'Who Let The Dogs Out'
Via giphy.com

Move It Like This

In 2002 scoorde Baha Men opnieuw met een aanstekelijk dansnummer. Je denkt het misschien niet te kennen, tot dat je het hoort…

https://www.youtube.com/watch?v=gKe2Bg0vTFk

Wist je dat…

We weten inmiddels dat er meer diepgang in het nummer schuilt dan je oorspronkelijk wellicht dacht. Toch zijn er nog meer leuke en verrassende fun facts te weten over Baha Men.

  • De groep Baha Men wordt beschouwd als een typische eendagsvlieg, toch hebben ze nog meer muziek gemaakt. Zo maakten ze in 2001 ook muziek voor de eerste film van Shrek.
  • In Nederland maakte Eric Dikeb een parodie op het nummer Who Let The Dogs Out, genaamd Wie Laat De Hond Uit?
  • Baha Men is niet dood! Integendeel, ze hebben een heel fancy website.
Zo gaat het nu met Baha Men van 'Who Let The Dogs Out'
Via: Wikimedia Commons | Rusty Boxcars, CC

Hoe gaat het vandaag met ze?

Het is vandaag meer dan 20 jaar geleden dat de groep scoorde met haar hit Who Let The Dogs Out. Wat doen ze vandaag? Hoe zien ze eruit? Lees het allemaal op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...