15 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Heerlijk, die (vaak ruige) mannen met lang haar. Met deze 15 langharige idolen van vroeger, bewijzen we dat lang haar cool was… heel cool! Wie was jouw langharige favoriet?

Stoere mannen met lang haar

In de jaren 80 en de 90’s kon je niet goed onderscheid maken tussen man en vrouw als zij de rug naar je hadden gekeerd. Lang haar kon en mocht gewoon. Mannen met lang haar waren toen hip, hot and happening. En waarom ook niet?!

Overal had je idolen om naar op te kijken. En als jouw idool lokken als Rapunzel had, dan kon jouw koppie dat toch ook aan? Of had je deze fase over moeten slaan?

Cousin Itt Addams Family
Via: The Addams Family (capture)

Langharige idolen uit de 80’s en 90’s

We kennen allemaal Cousin It wel van The Addams Family. Ik denk dat het allemaal met hem begon. Hij was cool en had lang haar. Of hij in de jaren 80 en jaren 90 massaal mannen inspireerde om hun haar te laten groeien, kan ik niet met zekerheid zeggen. Wat kan het anders zijn?

Oh nee, ze dachten dat het mooi stond! Maar zeg nou zelf, als je nu deze idolen ziet, dat lange haar staat toch echt niet, of wel soms? 😉

1. Fabulous Fabio Lanzoni

Zwoel en sexy was die Fabio. ZO sexy dat hij pronkte op menig voorkant van de Bouqetreeks. Vond jij hem ook zo een lekker ding of was deze gladde jongen niet helemaal jouw ding?

15 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren
Via: youtube.com (caption) | MyTalkShowHeroes

2. Hulk Hogan

De ultieme blonde stoot was natuurlijk Hulk. Fabio was iets wat je niet graag toegaf want dan gaf je toe dat je de Bouqetreeks las. Maar Hulk Hogan was verre van knap maar oef wat een haar. Goldylocks was er niets bij 🙂


3. Milli Vanilli

De grootste hoax in de muziekwereld. Wat een schande toen bleek dat de langharige idolen hun eigen liedjes niet inzongen! Nit dat die andere zo mooi klonk.

4. Krullenbol Slash

Ok, Milli en Vanilli waren niet het beste voorbeeld van langharige idolen. Maar je had natuurlijk ook Slash met zijn wilde bos krullen. Omdat ik die ook heb, is dit voor mij de coolste dude uit de lijst.

15 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren
Via: flickr.com | Ed Vill, CC

5. De stoere Jon Bon Jovi

Inmiddels heeft ie een ietwat kortere coupe, maar vroeger kon Jon Bon Jovi, lead zanger van de wereldberoemde band Bon Jovi er ook wat van. Hij is vele jaren met een grote bos haar door het leven gegaan. Goed te zien in de volgende clip, waar notabene nog een bijzonder knappe langharige man de hoofdrol in heeft…

6. Michael Jacksons wilde haren

Over krullenbollen gesproken. Als wij het hebben over mannen met lang haar, dan mogen we de King of Pop natuurlijk niet vergeten. Met zijn curly veroverde hij heel de wereld. Hoeveel potten haarspul zou hij jaarlijks nodig hebben gehad om de mooie lokken zo te houden?

Michael Jackson zanger muziek vroeger
Via: flickr.com | celebrityabc, CC

We weten allemaal dat er van die mooie krullen niets overbleef en het is gezien de huidige commotie rondom zijn documentaire ook sterk de vraag of zijn wilde haren nu zo leuk waren. Zijn laatste coupe vond ik zelf het minst… De afro, daarentegen, was tha bomb!

15 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren
Via: flickr.com | Michael Jacksonfan

7. Soul Glo

Lang blond haar was hip, maar voor Afro-Amerikaanse mannen was er Soul Glo. Lekker veel vet in je haar, allerlei geurige extraatjes erbij, een flinke pot hiervan en daarvan en je kapsel was hét. Het kostte deze mannen veel geld en onderhoud en als ze opstonden, lieten ze een vette plek achter, weet je nog? 😉

8. Bob Marley, the legend

Dreadlocks, dat was niet een kapsel waar je zomaar voor koos. Dat maakte Bob Marley wel duidelijk. Zijn muziek inspireerde veel mensen en nog steeds wordt hij als dé idool gezien die dreadlocks op de kaart zette. Helaas had niet iedereen door dat deze lange lokken niet voor iedereen weggelegd zijn.

15 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren
Via: deviantart.com, cheatingly, CC

9. Ruud Gullit, de leeuw

Dreadlocks die wel aansloegen waren die van voetballer Ruud Gullit. Je kwam Ruud overal tegen. Vooral in deze tijd van het jaar, zo rond Carnaval Hoe vaak zal die pruik in totaal verkocht zijn?

Ruud Gullit voetballer
Via: Nationaal Archief | Croes, Rob C. / Anefo, CC

10. John de Wolf

Natuurlijk was er nog een andere voetballer met kenmerkende lange haren en dat was niemand minder dan John de Wolf…

11. Hercules

Hercules en Xena, Warrior Princess. Naar die televisie series keek ik vaak toen ik tiener was. Waarom Hercules, GEEN IDEE ;).

Hercules Xena lange haren
Via: Xena: Warrior Princess (capture)

Als er eentje mooi lang haar had, zonder gespleten puntjes, dan was het hunk Hercules wel. Dus niet alleen in de muziekindustrie waren mannen dol op lang haar.

12. Michael Bolton

De zanger met de meest zwoele stem, na Barry White dan. Michael had niet de geweldigste lokken, vond ik zelf. Zijn haargrens was al wat naar achter geschoven. Ondanks dat scoorde hij veel punten. Er stonden heel wat vrouwen te schreeuwen voor het podium als hij optrad.

15 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren
Via: youtube.com (caption) | MichaelBoltonVEVO

13. Kenny G

Ik haalde Michael Bolton en Kenny G vroeger altijd door elkaar. De een zingt en de ander bespeelt de saxofoon, maar goed. Ik vond beide niet boeiend als kind, maar zag ze wel constant langskomen. Mijn ouders hadden al zijn cd’s en iedere zondag schalde hij door het huis.

15 bewijzen dat mannen met lang haar cooler waren
Via: Kenny G – Breathless (Cover)

14. Steven Seagal

Laten we lekker fout eindigen. Niet alleen goed in aikido, maar heeft ook geweldig glanzend haar. Hoewel hij het nu een stuk korter draagt, hoop ik toch dat hij ooit voor de lange look gaat. Het stond toch énig?!

15. Hele band met langharige (familie)leden…

Je had natuurlijk ook hele bands met lange haren. Wat dacht je van die ene grote muzikale familie (incl. dames natuurlijk): The Kelly Family

The Kelly Familie muziek band
Via: The Kelly Family (cover)

Jouw favoriete man met lang haar?

Als man was het een beetje eng om in de jaren 80 en ’90 op het strand om op een dame met lang haar af te stappen. Ze kon zich omdraaien en dan bleek ZIJ een HIJ. Is jou dat wel eens overkomen? Laat het ons dan weten in een reactie onderin.

Deel dit trouwens met al je vrienden die ook lang haar hadden. Zullen ze leuk vinden 😉

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...