Hoe is het nu met de cast van Mijn Franse tante Gazeuse?

Door

Marije Woudsma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Katootje

Katootje werd gespeeld door Afroditi-Piteni Bijker. In de serie leed ze als achtjarig meisje veel onder het strenge beleid van haar ouders. Alles moest spik en span zijn en dat is voor een kind nogal een uitdaging. Het was dan ook voor haar een verademing dat haar tante en diens verloofde langs kwamen, zodat ze eindelijk wat lol kon hebben.

Dit was Katootje in 1997.

Via: Mijn Franse tante Gazeuse / youtube.com (capture) | Missie: Televisie

Na deze succesvolle film heeft Afroditi-Piteni Bijker nog een paar rollen gespeeld, waaronder in de serie Hertenkamp. Daarnaast heeft ze ook een rol gehad in de film Abeltje. Tegenwoordig is ze niet meer bezig met acteren. Ze heeft een baan als planner bij een alarmcentrale. Ze is 34 jaar.

Geplaatst door Afroditi Piteni op Vrijdag 15 december 2017

Vader Tekelenburg

Niemand minder dan Walter Crommelin vertolkte de rol van vader Tekelenburg. In de serie een man die zich intensief (eigenlijk meer obsessief) bezighoudt met het onderhouden van zijn huis en zijn gazon. Hij wil namelijk niets liever dan de prijs van netste woning winnen. Hij verliest daarmee oog voor zijn vrouw en zijn dochter en raakt al helemaal in de stress als tante Gazeuse op visite komt en daarmee roet in het eten dreigt te gooien.

Via: Mijn Franse tante Gazeuse / youtube.com (capture) | Missie: Televisie

Walter Crommelin is te zien in talloze Nederlandse films en series. Zo heeft hij onder andere in Loenatik gespeeld als Directeur Bomhoff, en in Otje als Dokter Spijker. Tevens was hij te zien in de televisieserie Het huis Anubis, waar hij de opa van Victor speelt. Hij is inmiddels 72 jaar oud.

Moeder Tekelenburg

Hanneke Riemer had de dankbare taak om de moeder van Katootje te spelen. Ze houdt ontzettend veel van haar man maar vindt het helemaal niets dat hij zich alleen maar bezighoudt met het winnen van de prijs.

Via: Mijn Franse tante Gazeuse / youtube.com (capture) | Missie: Televisie

Hanneke Riemer heeft meer rollen op haar naam staan. Hetzelfde jaar speelde zij namelijk ook in Goudkust. Ze heeft al eerder met Walter Crommelin gespeeld, namelijk in Otje, waar zij Zuster Snijbiet speelde. We kunnen haar verder ook kennen van Puk van de Petteflet, waar ze mevrouw Helderder speelde. In 2013 was ze nog te zien in Flikken Maastricht. Er is niet veel meer over haar te vinden, behalve dat ze ook veel bezig is met muziek maken en nog optreedt en ze nu 60 is.

Via: Das Haus Anubis Wiki

De burgemeester

Nelly Frijda kroop in de rol van de burgemeester van Droogbaak. Nu ze eenmaal aan de koningin heeft voorgelegd om ook eens het netste huis te bekijken, is het aan haar de taak om de bewoners ook zo ver te krijgen. Ze zorgt voor strenge controles en herinnert hen eraan dat de koningin van de ene op de andere dag voor de deur kan staan. Met de woorden “rust, reinheid en regelmaat” vormt ze een goede motivatie voor vader Tekelenburg en buurman van Zanten.

Waar Nelly Frijda in deze film nogal strikt is, heeft ze ook hele andere rollen op haar naam staan. We kennen haar bijvoorbeeld ook van Flodder, waar ze ma Flodder speelt. Verder heeft ze in talloze televisieseries en theaterstukken gespeeld, waaronder Kinderen geen bezwaar en Annie. Nelly is nu 81 jaar en doet het nu (terecht) wat rustiger aan.

Via: Wikimedia Commons | Jos van Zetten, CC

Tante Gazeuse

De vrouw die de boel omgooide in het keurige dorp werd gespeeld door Caroline van Gastel. Zij speelde de uitbundige tante die met haar verloofde voor veel gezelligheid maar ook chaos zorgde. Dankzij haar kreeg Katootje haar gewenste konijn, en vader Tekelenburg vooral veel stress. De Franse tante Gazeuse zorgde voor veel leven in de brouwerij!

Via: Mijn Franse tante Gazeuse / youtube.com (capture) | Missie: Televisie

Caroline van Gastel is naast actrice ook theatermaakster en regisseuse. Ze heeft in 1980 het Theatercollectief opgericht, waar ze meerdere projecten in heeft gedaan. Naast bovenstaande filmrol was ze ook vanaf 1988 te zien in de serie ‘Medisch Centrum West’, waar ze in de rol kroop van Vera Zomer. Ze heeft verder meerdere gastrollen gespeeld, zoals Lucia in ‘ Zeg ‘ns Aaa’. Caroline heeft ook in het buitenland meerdere projecten op haar naam staan, waaronder een documentaire in Afrika.

Via: radio2.be

Buurman van Zanten

Buurman van Zanten werd gespeeld door Hans van den Berg. Hij deed er in de film alles aan om er met de prijs vandoor te gaan, ook al kostte dat hem de reputatie als goede buurman.

Via: Mijn Franse tante Gazeuse / youtube.com (capture) | Missie: Televisie

Hans van den Berg had al een rijke acteercarrière voordat hij aan Mijn Franse tante Gazeuse begon. Hij is begonnen als figurant bij de Nederlandse Comedie en dat wierp zijn vruchten af. Zo heeft hij in Ciske de Rat gespeeld als de psycholoog en was hij net, net als Nelly Frijda, te zien in Flodder als dhr. Bruinsma. Er is helaas weinig te vinden over wat hij tegenwoordig doet en is er geen recente foto van hem beschikbaar.

Hebben jullie ook een tante die veel gezelligheid en chaos met zich meebrengt? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...