David Hasselhoff feitjes The Hoff

Via: youtube.com (capture) | The SpongeBob SquarePants Movie

Denk je aan televisie uit de jaren 80 en 90 dan denk je aan The Hoff. Maar kende je deze bijzondere feitjes over David Hasselhoff al?

Iconische serie Knight Rider

In de jaren 80 scheurde David in de serie Knight Rider met zijn pratende auto KITT over ons scherm. Standaard gekleed in leren jas en opengeknoopt overhemd, nam hij het met zijn auto vol gadgets op tegen allerlei boeven.

In de jaren 90 speelde hij Mitch Buchannon in de ongekend populaire TV-serie Baywatch. Voor die serie rende hij in een rode zwembroek in slowmotion rond over de zonnige stranden van Californië. En dan hebben we natuurlijk zijn muzikale carrière nog. Want wie zingt zijn hit Looking For Freedom niet van begin tot eind mee?

Baywatch levenslessen Mitch Buchanon David Hasselhoff blik
Via: youtube.com (capture) | Baywatch

Van jaren 80 icoon tot cult-figuur: David Hasselhoff

Na Baywatch werd het wat stiller rondom David. Hij had moeite om andere rollen te krijgen en er verscheen een video waarin hij duidelijk erg dronken een hamburger ligt te eten. Maar David geeft niet op. In de reality-serie The Hasselhoffs, waarin hij zijn dochters probeert te helpen hun muziekcarrière van de grond te krijgen, is hij openhartig over zijn worsteling met alcohol.

15 bijzondere feitjes over David Hasselhoff

In die serie wordt ook duidelijk dat hij de koning is van de zelfspot. En wát hij ook doet, hij gaat er vol overgave voor. Misschien zijn het die zelfspot en dat doorzettingsvermogen die bijdragen aan de cultstatus die David inmiddels heeft. We hebben 15 bijzondere feitjes over David Hasselhoff voor je verzameld, maar zouden zo een top 100 kunnen maken!

1. Hij speelde in soapserie The Young And The Restless

David vertolkte van 1975–1982 de rol van Dr. Snapper Foster in deze soapserie, nog steeds een van de langstlopende series in Amerika. In 1982 verliet hij The Young And The Restless voor zijn rol in Knight Rider. Dat werd zijn grote doorbraak.

Om de makers van The Young And The Restless te bedanken (omdat ze hem als onervaren acteur een kans gaven), keerde The Hoff in 2010 voor een paar afleveringen terug in The Young And The Restless.

David Hasselhoff The Young And The Restless Capture
Via: David Hasselhoff / The Days Of Our Lives (capture)

2. Hij heeft een Guinness World Record

Wist je dat David Hasselhoff een wereldrecord heeft voor meest bekeken televisiester? In de jaren 90 zagen meer dan 1,1 miljard mensen in 140 landen hem op televisie!

Guiness World Record
Via: Guiness World Record (cover)

3. Die slow-motion scènes hadden een reden

Baywatch werd enorm bekend in de jaren 90. Er speelden natuurlijk allemaal aantrekkelijke acteurs mee, maar het meest befaamd waren misschien wel die slow-motion scènes. We genoten van de strandwachten die in hun rode zwembroek of bikini in slow-motion over het strand renden.

Jaren later vertelde David in een interview wat de ware reden was voor deze scènes. Na het debuut van Baywatch in 1989 werd de serie gecanceld vanwege slechte kijkcijfers in combinatie met hoge productiekosten.

David Hasselhoff besloot om het samen met de makers van de serie zelf te gaan proberen. Maar ze hadden geen groot budget. Om te besparen op de productiekosten gebruikten ze de slow-motion scènes. Zo was de aflevering sneller gevuld en hoefden ze minder opnames te maken. Wij vonden dat natuurlijk geen enkel probleem!

Via: gifer.com

4. Hij speelde in The SpongeBob SquarePants Movie

In de SpongeBob film uit 2004 is David in zijn rode zwembroek wederom de redder in nood! Hij helpt SpongeBob SquarePants en Patrick terug te keren naar Bikini Bottom en zet daarbij zijn spierbundels op een nogal aparte manier in. Het grappige is dat een hele generatie door deze film voor het eerst kennismaakte met The Hoff. Bekijk de onvergetelijk scène hieronder:

5. Er is een krab naar hem vernoemd

In 2010 werd er vlakbij Antarctica een nog onontdekte krabbensoort gevonden. Het kleine krabbetje heeft opvallende borstbeharing. Aan boord van het schip van de onderzoekers kreeg het diertje dan ook al snel de bijnaam The Hoff, refererend aan de harige borstkas van de acteur.

David was maar wat trots op deze naamgenoot! Inmiddels heeft de krab trouwens een officiële naam gekregen: Kiwa Tyleri. Maar The Hoff blijft een leuke bijnaam natuurlijk!

David Hasselhoff krab
Via: Wikimedia Commons | Elpipster, CC

6. Hij zei nee tegen de rol van Superman

In 1978 was David in de race voor de rol van Superman in, jawel… Superman: The Movie. Zijn manager raadde het af: “Als je een keer Superman geweest ben, ben je het de rest van je leven en krijg je geen andere rollen meer”.

De rol in Superman werd zoals bekend gespeeld door Christopher Reeves. David heeft dit advies wel eens het slechtste advies van zijn carrière genoemd, hoewel hij enorm blij is met de kansen die hij later nog gehad heeft. “You’re lucky if you get one hit. You’re freaking lucky if you get one hit! I’ve had like five or six.” Dat strakke pak had hem vast goed gestaan.

Via: tenor.com

7. Hij deed mee aan Dancing With The Stars

In 2010 was David Hasselhoff te zien in de Amerikaanse versie van Dancing With The Stars. In de eerste aflevering danste hij samen met zijn danspartner Kym Johnson op het nummer Sex Bomb. Helaas was de jury niet zo onder de indruk. David en Kim moesten de competitie al na die eerste aflevering verlaten.

David Hasselhoff in Dancing With The Stars
Via: youtube.com (capture) | OEyeCu812

Maar gelukkig hebben we de beelden nog! Bekijk de moves van The Hoff in de video hieronder:

Er is méér van The Hoff…

Wat deed David Hasselhoff in Maastricht? Welke invloed had O.J. Simspon op de muziekcarrière van David Hasselhoff? En gaat David voor een nieuwe carrière als metal-artiest? Je leest het allemaal op de volgende pagina!

Foto van auteur
Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “David Hasselhoff: 15 opvallende feitjes die je niet wist over The Hoff”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer