12 leuke feitjes over Knight Rider die je nog niet wist

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Knight Rider

Er doen al tijden geruchten de ronde over een nieuwe film of serie van Knight Rider. Tot op heden is er nog niets over bekend, maar het leek ons wel een leuke aanleiding om eens wat feitjes over Michael Knight en zijn superauto KITT op een rijtje te zetten.

Knight Rider met Michael Knight

Nog zo’n briljante serie uit de jaren 80, waarvan de erfenis tot ver daarna heeft gereikt. Niet alleen vanwege de vele herhalingen, maar ook de typerende herinneringen aan Michael Knight en zijn beroemde auto KITT.

MIchael Knight Rider KITT
Via: Knight Rider (capture)

Het begin van de serie

Waarschijnlijk is het voor velen alweer onbekend hoe de serie eigenlijk begint. Politieagent Michael Long wordt verraden, neergeschoten en voor dood achtergelaten. Wanneer hij door FLAG (Foundation for Law And Government) wordt opgenomen en dankzij plastische chirurgie een nieuw gezicht krijgt, gaat hij als Michael Knight (en uiteraard samen met zijn geavanceerde auto KITT) de strijd aan met de criminelen, die de politie niet aan kon…

Michael Knight Rider
Via: Knight Rider (capture)

Een groot succes

In totaal zijn er tussen 1982 en 1986 zo’n 90 afleveringen van de Knight Rider opgenomen, allen circa 45 minuten. De serie is wereldwijd een succes geworden, maar heeft naast de bizarre verkopen ook invloed gehad op andere misdaadseries met geavanceerde voertuigen, waaronder Airwolf of Viper.

David Hasselhoff Knight Rider KITT
Via: flickr.com | Silver Blu3, CC

Daarnaast zijn er ook nog enkele tekenfilms geproduceerd, geïnspireerd door Knight Rider en zelfs MacGyver heeft er enige inval door gekregen. De Knight Rider films in 2000 en 2010 zijn wat minder ontvangen, maar echte fans van de serie zullen dat begrijpen…

Leuke feitjes die je nog niet kende

Ongetwijfeld heeft menig bezoeker van Vroegert vele afleveringen gezien (mogelijk meerdere keren), maar er zullen altijd leuke feitjes blijven, die je nog niet kende. We hebben er 12 opgezocht…

1. Ook superauto’s hebben soms een slechte dag

K.I.T.T. wat staat voor Knight Industries Two Thousand, was de echte ster van de show. Deze auto kon absurde sprongen maken, wat met een normale auto natuurlijk niet te doen is. Voor de stuntauto die model stond voor KITT bleek dat ook zo. Net voordat hij landde kwam David Hasselhoff weer in beeld, zodat de kijker niet zag hoe erg de voorkant van de superauto beschadigde tijdens de landing.

2. Wie is de stem van KITT?

De stem van KITT werd gedaan door William Daniels. Tijdens het hele eerste seizoen wist hoofdrolspeler David Hasselhoff niet wie hij was, want ze hadden elkaar nog niet ontmoet. Dat gebeurde pas zes maanden later, tijdens een kerstborrel.

3. K.I.T.T. of toch T.A.T.T.?

KITT zou eerst TATT. heten, wat staat voor Trans Am Two Thousand.

12 leuke feitjes over Knight Rider die je nog niet wist
Via: Knight Rider (capture)

4. The Lone Ranger

Bedenker Glen. A. Larson baseerde zijn serie op de western Lone Ranger. Beide series gaan over een eenzame held die samen met hun trouwe metgezel de wereld bevrijden van de schurken. Voor Knight Rider werd het paard ingeruild voor een stoere auto.

5. Herinnert u zich deze nog?

Knight Rider was de eerste serie die bekende liedjes in de afleveringen verwerkte. Vanwege de kosten van de copyrights werden die liedjes opnieuw ingespeeld door een coverband. Maar het meest genieten we nog van de titelsong.

6. Waar kennen we William Daniels toch van?

William Daniels, de stem van KITT vond zijn inbreng in de serie zo gering dat zijn naam niet in de intro en de aftiteling van de afleveringen verscheen. Later heeft hij dat wel weer goedgemaakt door de rol van D. Mark Graig te spelen in de populaire serie St. Elsewhere, waarvoor hij twee keer een Emmy Award kreeg.

Meer feitjes over Knight Rider…

Lees verder over KITT op de volgende pagina! Kun jij je nog herinneren dat hij voor de eerste keer praatte met Michael?! (zie 7.)

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...