9 redenen waarom ieder tienermeisje vroeger de Fancy las

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

Fancy magazine cover vroeger lezen

Fancy was het magazine ‘voor meiden die alles willen weten’. Was jij ook zo een nieuwsgierig tienermeisje vroeger? Dan las je de Fancy, en wel hier om!

Fancy tijdschrift

Was jij ook zo een nieuwsgierig tienermeisje vroeger? Vragen over s*ks, liefde, mode en vriendschappen werden hierin beantwoord. Vandaag gaan tienermeisjes dat natuurlijk allemaal Googelen.

De Fancy Tijdschrift magazine vroeger versiertrucs
Via: Fancy (cover)

Vroeger, in een tijd waarin de computer nog vooral voor games werd gebruikt, lazen meisjes magazines zoals de Fancy.

De Fancy werd voor het eerst gepubliceerd in 1995 en hield dit vol november 2011. Dit als gevolg van een dalende oplage van het tijdschrift voor meiden.

9 redenen dat je Fancy magazine las

We staan even stil bij dit geweldige meiden magazine en bespreken 9 redenen, waarom je dit vroeger las.

Jouw herinneringen: Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw ervaringen met de Fancy. Laat dus vooral weten wat jij het leukste vond (of wat we hier nog vergeten zijn) in een reactie onderin!

1. Iedere zaterdag was het zover: de Fancy!

Fancy verscheen voor het eerst in 1995. Misschien was jij fan vanaf de eerste minuut? In ieder geval stond je wellicht iedere zaterdag klaar bij de krantenwinkel, met je zakgeld in aanslag om de nieuwste Fancy te veroveren.

9 redenen waarom ieder tienermeisje vroeger de Fancy las
Via: Facebook / Fancy Magazine

2. Meteen doorbladeren naar de rubriek ‘Vrijen & jij’

De rubriek ‘Vrijen & jij’ was ongetwijfeld de meest spraakmakende van het magazine. Hier stonden echt sappige verhalen in, zoals gênante seksverhalen van leeftijdsgenoten.

Je lachte er natuurlijk mee, maar stiekem leerde je er wat uit.

Die hilarische vragen ook…

fancy magazine vrijen jij rubriek
Via: Fancy | achsavissel.nl, CC

3. Er viel altijd wat te winnen

De Fancy lezen bracht je als tienermeisje heel wat op: ontspanning, kennis over de wereld, een gratis cinematicket, of zoals in dit geval: heel veel parfums! In de jaren negentig ging dit dan vooral over ‘bel & win’-acties.

De Fancy Tijdschrift magazine vroeger
Via: Fancy / Catawiki

4. De persoonlijke verhalen waren absoluut meeslepend

Iedere week stond er een ander persoonlijk verhaal. Angela (16), Mieke (15) of Demi (17) getuigden. Ze vertelden je over hun eerste maandstonden, hun vriendje dat een loverboy bleek te zijn, of de problemen die ze met hun ouders hadden.

Als het verhaal niet extreem was, vond je dat stiekem erg teleurstellend.

Fancy magazine secrets
Via: Fancy (cover)

5. Dankzij de ‘Kwisss’ leerde je jezelf kennen

Er was ook altijd wel een ‘kwisss’ die je kon maken. Met deze quiz leerde jij jezelf en je bff beter kennen, want jullie vulden de quiz natuurlijk altijd samen in.

Fancy magazine kwisss
Via: Fancy (cover)

6. Er stonden altijd ‘hunks’ in…

Yes, in Fancy stonden er altijd heel wat hunks! Zo kon je stiekem toch dromen van die knappe acteur of Backstreet Boys-zanger. De meest aantrekkelijke idolen knipte je eruit (die plakte je dan in je agenda of op je prikbord), en de posters hing je natuurlijk op.

Fancy Elija magazine
Via: Fancy (cover)

7. Je las heel wat over beauty

De beauty rubriek leerde je hoe je jezelf mooi kon opmaken. Natuurlijk was je jong, het waren misschien nog de donkere jaren negentig, en je had geen geld op zak om al die borsteltjes en een dure palette te kopen.

Het was roeien met de riemen die je (in je badkamerkastje) hebt. En dan was dit het resultaat. Dan was die jaren 90 make-up toch anders dan op de foto in het magazine…

Jaren 90 makeup 90s
Via: youtube.com (capture) | Jaime French

8. Je kledingstijl ging erop vooruit dankzij Fancy

Fancy stond altijd paraat om je te helpen met je kleding. Wat past het beste op jouw lichaamstype, welke kleuren staan jou het best, wat is er momenteel de mode,… Allemaal vragen die voor jou beantwoord werden!

Fancy Magazine vroeger kleding mode
Via: Fancy (cover)

9. Plots had Fancy een heel strakke look

Je wordt wat ouder, de jaren glijden voorbij, en dan plots zoek je de Fancy en zie je dit! Weg kleurrijke cover, funky letters en sensationele persoonlijke verhalen. Fancy zag er opeens werkelijk fancy uit. Heel raar.

Dit was dan ook het begin van het einde. In 2011 verdween het magazine volledig. R.I.P.! Gelukkig hebben we de herinneringen nog. </3

Fancy Magazine vroeger kleding mode modern
Via: Fancy (cover)

Jouw herinneringen aan Fancy?

Herken je bovenstaande zaken nog aan het geweldige dames-magazine? Wat zijn jouw leukste of meest herkenbare herinneringen aan Fancy? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “9 redenen waarom ieder tienermeisje vroeger de Fancy las”

 1. Toen ik Fancy lad kwam het internet pas net op. Gevolg was dat het lastig was om leuke, grappige of interessante websites te vinden. Ook dat lostte Fancy op, met een rubriek waar al deze sites kort besproken werden.
  Langs deze weg vonden mijn beste vriendin en ik oa “hamsterdance”, wat dan weer voor uren vermaak zorgde

  Beantwoorden
 2. Wow de Fancy was ik helemaal vergeten maar bij het zien van de eerste cover komt alles onmiddellijk terug. Ik zie mezelf weer zitten in de tram op weg naar school met de Fancy in de hand. En in België hadden we behalve de Fancy ook de Joepie op woensdag met in het midden altijd een poster van de hipster boyband van dat moment. ❤ Nick Carter en Leonardo Dicaprio

  Beantwoorden
 3. Kan me ook nog goed herinneren dat blad Fancy. Er stond ook een rubriek in waar je vragen kon stellen over allerhande onderwerpen Er waren ook deskundigen verbonden aan dat blad die dan antwoord gaven op de meest uiteenlopende vragen. Ik vond het wel een spannende tijd en je kreeg bij een abonnement ook een pakje zoals een een rood lakleren toilettasje in de vorm van lippen. Ze hadden het vaak over mode en wat je kon maken en kralen en kettingen. Alles wat je in die tijd belangrijk vond stond er in. Beauty mode en make up tips en ook over medische zaken en relaties en real life stories en ook serieuzere onderwerpen kwamen aan bod.Ik dacht dat die mensen die voor dat blad schreven vonden het zelf ook wel leuk en interessant. Dan liet iemand een outfit zien en met sieraden en ook armbanden en oorbellen kettingen die je zelf kon maken met kraaltjes. Hoe je een tiener kamer kon inrichten en gezellig kon maken. Toilet en make up spulletjes. Ook voor jongensachtige meiden stonden er spannende dingen in. Het was nog niet zo dat ze het aanzetten tot gevaarlijke dingen. Je kreeg altijd deskundig antwoord op vragen die je had en waar iemand mee kon zitten. zoals op school. Het blad bestaat nu niet meer maar nu is er het blad meiden en Girls.

  Beantwoorden
 4. ik kan me nog de rubriek heftige verhalen zo voor me zien , 1 over een meisje dat haar zus plotseling verloor aan een hartinfarct in haar slaap en dat ze toen hou me vast van volumia op haar afscheidsdienst draaiden .

  nog een heftig verhaal over een meisje dat werdt misbruikt door haar stiefbroer *rien

  en ook over een moslima met een dillema wat te doen om haar familie te bewijzen dat ze nog maagd is .

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...