Via: Titanic (cover)

We kennen The Titanic natuurlijk allemaal! Bij meerder generaties zorgt deze film voor nostalgische kriebels. De klassieker is inmiddels 25 jaar oud.

Titanic: wist jij deze 15 dingen al?

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet zijn inmiddels wereldberoemd. Denk jij alles te weten over The Titanic? Hieronder 15 dingen die je nog niet weet!

Titanic Ida Isidor Strauss
Via: Titanic (capture)

1. Smile!

Op het moment dat Jack ‘Come Josephine’ zingt, zie je een grote lach op het gezicht van Rose. Waarom? Eigenlijk was er nog een scène voor dit moment waarin de twee het nummer straalbezopen zingen. Bekijk deze verdwenen scène hieronder:

2. Surprise

Op het moment dat Kate Winslet het script las en zag dat er naaktscenes in voor kwamen, besloot ze op wel heel originele wijze het ijs met Leonardo DiCaprio te breken. Tijdens hun eerste ontmoeten deed ze een heuse ’titty-flash’. Well done, Kate!

Via: giphy.com

3. Spuug

Het moment dat Rose in Cal’s gezicht spuugt stond niet in het script. Dit is het resultaat van een improviserende Kate Winslet. De verbaasde reactie op het gezicht van Cal is dus echt!

Via: Titanic (capture)

4. Robert De Niro

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat niemand minder dan Robert De Niro de rol van Kapitein Smith op zich zou nemen. Hij moest echter afzeggen in vanwege ziekte…

Afbeelding wordt geladen…

5. Pierce Brosnan

Ook voor de rol van Cal waren andere acteurs gevraagd. Namelijk Pierce Brosnan, Rupert Everett, Rob Lowe en Peter Greene. Uiteindelijk werd het Billy Zane.

Via: Wikimedia Commons | Georges Biard, CC

6. De tijd: 2.20u

Wanneer de film eindigt staat de klok op 2.20 uur. Dit is niet voor niets… Volgens rapporten zonk de echte Titanic ook op deze tijd.

Via: Titanic (capture)

7. ‘Lie on that couch’

In de film zegt Leonardo DiCaprio ‘Lie on that bed, uh, I mean couch’, maar dit was een verspreking. In het script stond ‘Lie on that couch’. Regisseur Cameron besloot de fout er echter in te laten. Het klonk natuurlijker op deze manier.

Via: Titanic (capture)

8. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan – toentertijd 8 jaar oud – werd als eerste benadert voor het spelen van het kleine meisje Cora. Uiteindelijk werd hiervan afgezien. Lindsay zou met haar rode haar teveel lijken op Rose.

Afbeelding wordt geladen…

Meer Titanic-weetjes op de volgende pagina! Wat dacht je van het ijskoude water in de gang? (zie #10)

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer