The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

The Titanic weetjes feitjes film

We kennen de film The Titanic natuurlijk allemaal! Bij meerder generaties zorgt deze blockbuster en inmiddels klassieker voor nostalgische kriebels. De speelfilm verscheen eind 1997 en is daarmee inmiddels ruim 25 jaar oud.

Toch zijn er nog genoeg geheime Titanic weetjes… We bespreken er 15!

Titanic: wist jij deze 15 dingen al?

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet zijn inmiddels wereldberoemd. Denk jij alles te weten over The Titanic? Hieronder 15 dingen die je nog niet weet!

Titanic Ida Isidor Strauss
Via: Titanic (capture)

Jouw Titanic herinneringen? Wat was jouw favoriete scene of acteur van de wereldberoemde film? Of heb je misschien nog een leuk weetje dat hier ook thuishoort?

Deel je Titanic herinneringen of kennis in een reactie onderin!

1. Smile!

Op het moment dat Jack ‘Come Josephine’ zingt, zie je een grote lach op het gezicht van Rose. Waarom? Eigenlijk was er nog een scène voor dit moment waarin de twee het nummer straalbezopen zingen. Bekijk deze verdwenen scène hieronder:

2. Surprise

Op het moment dat Kate Winslet het script las en zag dat er naaktscènes in voor kwamen, besloot ze op wel heel originele wijze het ijs met Leonardo DiCaprio te breken.

Tijdens hun eerste ontmoeten deed ze een heuse ’titty-flash’. Well done, Kate!

3. Spuug

Het moment dat Rose in Cal’s gezicht spuugt stond niet in het script. Dit is het resultaat van een improviserende Kate Winslet. De verbaasde reactie op het gezicht van Cal is dus echt!

The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist
Via: Titanic (capture)

4. Robert De Niro

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat niemand minder dan Robert De Niro de rol van Kapitein Smith op zich zou nemen. Hij moest echter afzeggen in vanwege ziekte…

Kapitein Titanic Robert de Niro
Via: depositphotos.com | imagepressagency (L) / Titanic (capture)(R)

5. Pierce Brosnan

Ook voor de rol van Cal waren andere acteurs gevraagd. Namelijk Pierce Brosnan, Rupert Everett, Rob Lowe en Peter Greene. Uiteindelijk werd het Billy Zane.

The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist
Via: Wikimedia Commons | Georges Biard, CC

6. De tijd: 2.20u

Wanneer de film eindigt staat de klok op 2.20 uur. Dit is niet voor niets… Volgens rapporten zonk de echte Titanic ook op deze tijd.

The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist
Via: Titanic (capture)

7. ‘Lie on that couch’

In de film zegt Leonardo DiCaprio ‘Lie on that bed, uh, I mean couch’, maar dit was een verspreking. In het script stond ‘Lie on that couch’. Regisseur Cameron besloot de fout er echter in te laten. Het klonk natuurlijker op deze manier.

The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist
Via: Titanic (capture)

8. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan – toentertijd 8 jaar oud – werd als eerste benaderd voor het spelen van het kleine meisje Cora. Uiteindelijk werd hiervan afgezien. Lindsay zou met haar rode haar te veel lijken op Rose.

Cora Titanic film meisje
Via: Titanic (capture)

9. IJsvissen op de Titanic

In de film gebruikt Jack een quote om te beschrijven hoe koud de zee was. Hij omschrijft dit als: ‘being stabbed with a thousand knives all over your body‘.

Deze quote is van een echte Titanic-overlevende. Zo omschreef hij hoe koud het water van de Noord-Atlantische oceaan aanvoelde.

10. Brrr. IJskoud!

Wanneer Rose op zoek moet naar Jack reageert ze nogal geschokt op het koude water. Deze reactie is ECHT. Voor deze scene werd ijskoud water uit de Pacifische oceaan gebruikt!

11. Longontsteking

Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Kate Winslet een longontsteking opliep! Stoer als ze is, weigerde ze een wetsuit te dragen.

Jack Titanic film
Via: Titanic (capture)

12. I’m the king of the world!

Tijdens een van de scènes schreeuwt Jack uitbundig ‘I’m the king of the world’. Dit stond niet in het script en werd geïmproviseerd door Leonardo DiCaprio.

13. Voedselvergiftiging

Tijdens een van de laatste filmdagen werd de hele crew (zee) ziek. De oorzaak hiervan? Een – verkeerd – bereide vissoep. Maar liefst 80 castleden lagen een dag kotsend op bed. Bah!

The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist
Via: youtube.com (capture) | Second Movie

14. De deur

De beroemde deur waarop Rose en Jack lagen, was afkomstig van de echte Titanic. Deze wereldberoemde deur overleefde de zinking. Op het moment wordt deze tentoongesteld in Canada.

The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist
Via: Titanic (capture)

15. Gwyneth Paltrow

Insiders vertelden later dat ook Gwyneth Paltrow in de race was voor de rol van Rose. Na een hevige strijd trok Kate Winslet uiteindelijk aan het langste einde. Zie je de overeenkomst wel?

Shakespear in love Gwyneth Paltrow
Via: Shakespeare in Love (capture)

Bonus!

Voor de echte fans onder ons, hebben we nog wat exclusieve beelden bemachtigd. Hieronder de allereerste screentest van Kate Winslet.

Is ze niet schattig?

Wat vond jij het leukste?

Hoe heb jij Rose en Jack beleefd en wat was voor jou het mooiste aan Titanic? En… Hoeveel van deze weetjes wist je nog niet?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “The Titanic weetjes: 15 dingen die je nog niet wist”

  1. Mijn vrouw haar grootoom was Jules Sap en was één van de Belgische passagiers die de ramp overleefde, hij werd gered in lifeboat nr 11 en zat verscholen onder een rijke dame haar hoepelrok . Hij ligt begraven in Hooglede Gits

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...