Via: Lord of the Rings (capture)

10. Huh? It’s magic!

Raar, maar waar! Frodo (Elijah Wood) en Gandalf (Ian McKellen) hebben nooit samen voor de camera gestaan. De scenes werden individueel geschoten.

Gandalf Frodo
Via: Lord of the Rings (capture)

11. Dead or alive

In The Return of the King vallen de meeste (zogenaamde on-screen) doden ooit in een Hollywoodfilm (dieren niet meegerekend). In totaal sterven 836 mensen en toch is de film is de film al vanaf 12+ te zien…

Via: Lord of the Rings (capture)

12. Sam moest vreten

Sean Austin moest voor zijn rol als Sam maar liefst 15 kilo aankomen. Hij gaf later aan dit erg lastig gevonden te hebben. Zou hij vreetbuien hebben gekregen van de stress?!

Via giphy.com

13. VEEL cricketfans

De geluiden van het Uruk-Hai leger in ‘The Two Towers’ komen van maar liefst 25.000 Australische cricketfans. In ‘The Return of the King’ werden duizenden rugbyfans gebruikt.

Via: flickr.com | Flying Cloud, CC

14. Drie maanden…

Het filmen van de ‘Slag om Helmsdiepte’ in ‘The Two Towers’ naam maar liefst 3 maanden (94 nachten) in beslag!

Via: Lord of the Rings (capture)

15. Silicone voeten

Er was dagelijks maar liefst 150 liter silicone nodig om de hobbit voeten te maken. In totaal werden er 16.000 hobbit voeten gemaakt.

Via: imgur.com

16. Paardje gallop…

In The Lord of the Rings komen veel paarden voor. Een gedeelte daarvan is met behulp van special effects gecreëerd, maar er werden ook veel echte paarden gebruikt. Het maximale aantal (echte) paarden dat in een scène werd gebruikt is 250!

paarden lord of the rings
Via: Lord of the Rings (capture)

17. Jackson speelt soms zelf mee

Regisseur Peter Jackson is zelf ook een aantal keer te zien in de films. Zo speelde hij ‘de man met de wortel’ in het eerste deel, was hij een van de wachters van Rohan in ‘The Two Towers’ en is hij in het laatste deel een inwoner van Minas Tirith.

Via: flickr.com | Gage Skidmore, CC

18. Figuranten

Ooit in een film willen spelen als figurant? Dan waren de Lord of the Rings films misschien een goede mogelijkheid geweest. Voor de films werden maar liefst 26.000 figuranten gebruikt.

Via: giphy.com

19. Vliegangst

Sean Bean (Boromir) heeft last van vliegangst. Hij wilde dus ook liever niet op locatie filmen. Voor de scene waarin ze door ‘The Path of Caradhras’ reizen, vloog de cast met een helikopter naar de locatie. Bean paste hiervoor en ging in plaats daarvan te voet, Bikkel!

Via: giphy.com

20. Pijl en Boog

Orlando Bloom (Legolas) kon niet snel genoeg pijlen schieten. Daarom werden sommige pijlen met behulp van special effects gemaakt.

Orlando Bloom
Via: Lord of the Rings (capture)

BONUS!

Frodo (Elijah Wood) is waarschijnlijk het meest belangrijke personage uit de film. Je volgt zijn reis naar Mordor en bekijkt dingen door zijn ogen. Voor de toentertijd 20-jarige Elijah was dit zijn eerste grote rol in een Hollywoodfilm. Hieronder beelden van de aller-laatste filmdag van ‘Frodo’!

Wist jij alles over deze films?

En? Hoeveel wisten jullie er nog niet? Laat het ons weten in een reactie!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “20 dingen die je nog NIET wist over de Lord of the Rings”

  1. eh.. lord of the rings is omdat er meerdere ringen werden weggegeven aan de verschillende rassen… Sauron maakte stiekem de “master ring” waarmee hij de meester (lord) van de andere ringen (of the rings) werd… Hell.. zelfs de boeken heten “lord of the ringS”… waarom zou dat gebaseerd zijn op hoeveel ringen er voor de film waren gemaakt…. En dat is nog maar de eerste fout in dit artikel.. Bagger stuk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer