the green mile cover

Via: The Green Mile (capture)

Wellicht zegt de aangrijpende klassieker ‘The Green Mile’ met Tom Hanks je nog wat. Wij zochten 13 leuke weetjes over deze geweldige film! Welke wist jij?

The Green Mile

The Green Mile, iedereen heeft deze film vast wel eens gezien. De 3 uur durende dramafilm met in de hoofdrol Tom Hanks is nog steeds erg populair. Een echte klassieker. Weet je niet meer waar we het over hebben? Bekijk dan hieronder de trailer of haal deze klassieker in huis!

Het aangrijpende verhaal

Het verhaal gaat over de stokoude Paul Edgecomb die terug kijkt op zijn leven als gevangenisbewaarder. Hij werkte jaren in de zogeheten ‘Dodengang’ van de ‘Green Mile’. Deze bijnaam is afgeleid van de groene vloeren in de gevangenis.

Met name gevangene John Coffey, die in 1935 binnenkomt in de gevangenis, is een hele speciale. Hij beschikt namelijk over speciale krachten. Zo geneest hij Edgecomb van een blaasontsteking en brengt hij een dode muis weer tot leven… De grote vraag is natuurlijk: Is Coffey Schuldig?

The Green Mile
Via: The Green Mile (cover)

Rust zacht Michael Clarke Duncan

Michael Clarke Duncan speelde magistraal in The Green Mile en werd zelfs genomineerd voor een Oscar. Jammer genoeg won hij deze niet, maar dat neemt niet weg dat hij een geweldige acteer carrière heeft gehad. In 2012 overleed de acteur aan een hartaanval. Rust zacht, Michael!

Afbeelding wordt geladen…

Dit zijn 13 feitjes over The Green Mile

The Green Mile staat bij velen in de top 10 film klassiekers aller tijden. Hoe vaak heb jij hem gezien? Denk jij dat je alles weet over deze film? Dan dagen wij je uit! Hieronder 13 feitjes die je vast nog niet wist over The Green Mile!

1. John Travolta in plaats van Tom Hanks

In eerste instantie werd de held van Grease, John Travolta, gevraagd voor de rol van Paul Edgecomb. Hij weigerde en we weten natuurlijk allemaal naar wie de rol ging. TOM HANKS! En hij vervulde deze rol op magische wijze.

John Travolta
Via: Wikimedia Commons | Georges Biard, CC

2. Tom Hanks in de make-up

Aan het begin en aan het einde van de film, zien we het verhaal door de ogen van de inmiddels bejaarde Paul Edgecomb. Hij wordt gespeeld door de 82-jarige Dabbs Greer, maar in eerste instantie was het de bedoeling dat ’the man himself’ (Tom Hanks) deze rol ook op zich zou nemen. Het make-up team kreeg het alleen niet voor elkaar om Tom Hanks zo te transformeren.

Tom Hanks Green Mile
Via: US Army / Wikimedia Commons | Michael E. Dukes, PD

3. Laatste trucje

Voor diezelfde Dabbs Greer was The Green Mile de laatste film waar hij in speelde. Hij had op dat moment een acteercarrèere van maar liefst 65 jaar achter de rug. Zijn bekendste rol was die van de priester in de film ‘Little House On The Prairie’. In 2007 overleed Dabbs Greer.

Afbeelding wordt geladen…

4. Mr. Jingles

Voor de rol van de muis ‘Mr Jingles‘ zijn maar liefst 30 (intensief getrainde) muizen gebruikt!

Via: giphy.com

5. Tom Hanks onder geplast

Deze muizen waren dus zeer goed getraind. Er was echter één ding wat ze niet wilden leren… Tijdens het filmen had Tom Hanks een muis vast in zijn hand en de muis kon het niet laten en plaste de tweevoudig Oscarwinnaar helemaal onder.

Via: giphy.com

6. Kleine Duncan

De in de film reusachtige John Coffey (Michael Clarke Duncan) was in werkelijkheid helemaal niet zo belachelijk groot. De acteur was weliswaar een forse 1 meter 95, maar moest tijdens het filmen op blokken staan om nóg langer te lijken!

John Coffey
Via: The Green Mile (capture)

Wat dacht je van de opbrengst? (zie #9). Bekijk snel de volgende pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

28 gedachten over “13 dingen die je nog niet wist over klassieker ‘The Green Mile’”

 1. Prachtige film . Ik heb geen enkel seconde verveling tijdens deze 3 uur durende film ondervonden. Gewoonweg prachtige topfilm!

  Beantwoorden
 2. Super mooie film!!!
  Ik had eerst de boeken gelezen ( had een versie van 6 delen ).
  Weet nog dat ik de laatste deel in de bus aan het lezen was en dat ik begin te huilen…
  Super fan van stephen king!!
  Pracht van een verhaal/film.

  Beantwoorden
  • Ik had ook de verschillende delen. Zodra ik weer een deel uit had moest ik weer een tijdje wachten voordat de volgende kwam !

   Beantwoorden
 3. Ik heb de Pocket editie va STephen King (de enige pocktet editie van king ooit ) das ook een leuk feitje denk ik ….de lees versie is nog net iets beter , maar de film behoort zeker tot de klassiekers ja zo goed is die 🙂

  Beantwoorden
 4. Deze film is een van de betere die ooit uit de Stephen King boeken is verfilmd. Een schitterende Michael Duncan Clarke en een steengoeie Tom Hanks brengt deze film naar een hoger niveau

  Beantwoorden
 5. Prachtige film. Heb die zeker al 10 keer bekeken en vind die nog altijd even aangrijpend. Kortom: het is mijn lievelingsfilm.

  Beantwoorden
 6. “Hij werkte jaren in de zogeheten ‘Dodengang’ van de ‘Green Mile’. Deze bijnaam is afgeleid van de groene vloeren in de gevangenis.”
  Wel goede informatie geven… Deathrow werd de green mile genoemd vanwege de groene vloer.. Niet de gehele gevangenis.. Maar wat een prachtige film!

  Beantwoorden
 7. The Green Mile is voor mij een klassieker met een grote K. Ongelofelijk dat deze film geen enkele Oscar kreeg. Regie, fotografie, cast… allemaal top. Zend hem uit en ik zal terug kijken met evenveel enthousiasme en ontroering als de eerste keer.

  Beantwoorden
 8. Al meerdere keren gezien en blijft een geweldige film!
  Samen met the Shawshank Redemption een van de mooiste films die ik gezien heb

  Beantwoorden
 9. Een film die goed in elkaar gezet is. Maar eerlijk, ik heb hem maar 1x gezien. Niet omdat hij niet goed was. Want hij was super goed. Maar omdat ik het té verdrietig vond. Ik heb echt zitten janken. Dus eerder zo een film die ik niet meer kán kijken…

  Beantwoorden
 10. Zeer mooie film waar je van het begin tot het eind naar blijft kijken zulke soort films moeten er vaker gemaakt worden . Heb hem al vaak gezien maar moet elke keer weer een traantje weg vegen

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer