Via: NPO

Dunya & Desie was een hit vroeger, veel mensen waren aan de buis gekluisterd als deze serie (en later film) te zien was. Wij zijn op zoek gegaan hoe het nu gaat met de dames en vooral: hoe zien ze er nu uit?

Dunya & Desie

In Dunya & Desie zagen we de verschillen tussen het leven van de Marokkaanse Dunya en Nederlandse Desie. Deze twee vriendinnen maken samen veel mee en het was vooral interessant om de grote verschillende tussen beide meiden en gezinnen te zien. Hier zijn uiteindelijk drie seizoenen van uitgekomen tussen 2002 en 2004 en deze was bijzonder populair bij tieners.

Dunya en Desie televisie serie vroeger
Via: Dunya en Desie (Capture)

Uiteindelijk kwam er in 2008 ook nog een film uit: Dunya & Desie in Marokko. Maar hoe is het nu met de dames? Dunya werd gespeeld door Maryam Hassouni en Desie heeft in het echt Eva van de Wijdeven. Er waren een tijd geleden geruchten over een nieuwe serie, maar het is inmiddels wel alweer een aantal jaren stil.

Via: Dunya en Desie in Marokko (cover)

Terugblik: de intro

Om even je geheugen op te frissen, onderstaand de intro van Dunya en Desie. Kort maar krachtig, toch?

Hoe is het nu met Dunya (Maryam Hassouni)

Maryam heeft na haar debuut in Dunya en Desie de nodige grote en kleine rollen gespeeld. Zo was ze in bijrollen te zien in Van God Los, Bitch Fight en konden we haar ook terug zien in Flikken Rotterdam (en Maastricht), Het huis Anubis en Deadline.

Later speelde ze in de film Offers, waarin ze een hoofdrol vertolkte. Hiervoor won ze zelfs de ‘International Emmy Award’! In 2012 kwam de film Doodslag uit, een film met bekende Nederlandse namen zoals Theo Maassen en Gijs Scholten van Aschat. Naast nog een aantal kleinere rollen en een korte film, is het de laatste jaren nog vrij rustig bij Maryam. Ze is 35.

Hoe is het met Desie (Eva van de Wijdeven)

Eva van Wijdeven was het liefje van Tygo Gernandt en kon dus rekenen op genoeg (positieve en negatieve) media-aandacht in die periode. In het voorjaar van 2010 gingen de twee acteurs uit elkaar. Ook Eva begon met kleine rollen in series als Baantjer, Grijpstra en de Gier en Spangen. In 2011 verscheen A’dam – EVA, waarin ze een hoofdrol had. De serie werd bijzonder goed bekeken en dit bracht haar veel (nieuwe) bekendheid. Ook kwam ze daarna nog op de buis in de serie Moeder, ik wil bij de Revue en ook in Penoza II en Celblok H speelt ze een rol. Dit alles naast haar werk in het theater! Ze is 36.

Dunya en Desie televisie
Via: NPO (capture)

De dames hebben dus nog het nodige gedaan na Dunya en Desie. Wil je de serie nog eens terugkijken, dat kan. Er staan veel afleveringen op YouTube. Wil je ze allemaal terugkijken? Gelukkig hebben we dit nog

Foto’s Dunya en Desie nu

Dunya en Desie zijn flink veranderd en dat is logisch. Het is alweer zo’n 20 jaar geleden dat de beide meiden te zien waren in de populaire TV-serie. Check snel de volgende pagina voor actuele foto’s van beide dames.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Hoe is het 20 jaar later met Dunya & Desie? [+foto’s]”

  1. Mijn kinderen jongen van 12 en meisje van 10 kijken altijd als er herhaling is vooral naar dunya en Desie in Marokko en ik kijk gezellig mee

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer