Ecoline verf: deze 3 toffe kunstwerken maakte je vroeger

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Wat is het toch een geweldig product, Ecoline! Ieder kind heeft het in de basisschool gebruikt en met name voor deze 3 kunstwerken!

Ecoline verf: je eerste kustwerken

Alleen de aanblik van de potjes kan je al terug brengen naar het verleden. Die heerlijke nostalgie dat je met de speciale verf op de basisschool bezig was voor moeder- of vaderdag en vol trots je kunstwerk kon overhandigen (met gepast lintje eromheen natuurlijk)!

Wat is Ecoline?

Ecoline, het is gewoon een vloeibare aquarelverf, verkrijgbaar in allerlei kleuren, maar je wordt er vrolijk van. Ecoline verf kun je ook prima combineren met aquarelverf of inkt.

Ecoline-verf
Via: youtube.com (capture)

Bijzondere kunstwerkjes

Het grappige is, dat je Ecoline op verschillende manieren kan gebruiken, waardoor er verschillende soorten kunstwerk ontstaan. Nog mooier, is dat deze vorm van ‘schilderen’ altijd veel bijzonderder was dan met potlood, stift of gewone verf(kwast).

Ecoline kunstwerkjes
Via: youtube.com (capture) | Handlettering with Liek – NL

Herinner jij je deze 3 Ecoline kunstwerkjes?

Hierbij gaan we nog eens terug in de tijd en laten zien welke 3 soorten kunstwerkjes jij in de basisschool maakte en dat alles met behulp van onze grote vriend: Ecoline!

Welke van deze Ecoline technieken ken jij nog van vroeger?

1. Gekleurde vormen spatten

Misschien wel de meest populaire variant is het spatten van verschillende vormen, waaronder boomblaadjes. Op het papier legde je boombladeren (of andere attributen) en met een tandenborstel borstelde je de Ecoline op een zeefje. Daarna het blad weghalen en je was helemaal onder de indruk… van jezelf! 😉

Afbeelding wordt geladen…

Het mooiste was nog altijd: vormen over elkaar… Wat was je toch een ongelooflijke koning vroeger!

Ecoline verf: deze 3 toffe kunstwerken maakte je vroeger

2. Het geblazen kunstwerk

Ecoline blazen was wellicht de leukste versie. Ideaal voor het maken van bomen of gewoonweg niet-identificeerbare meesterwerken. Je had alleen maar een rietje nodig. Beetje Ecoline op het papier en… blazen maar!

3. De Wasco-Ecoline-mix-kunst

Waskrijt en Ecoline gaan niet goed samen (chemisch gezien dan) en daardoor kreeg je mooie effecten. Door eerst met waskrijt te tekenen en die tekening daarna met Ecoline over te schilderen kreeg je superkunst!

Hiervan hebben je ouders nog steeds spijt dat het is ‘verloren’ gegaan tijdens het opruimen, of die verhuizing…

Ecoline verf: deze 3 toffe kunstwerken maakte je vroeger

Ecoline verf, net zoals vroeger

Wat een veelzijdig product was het toch. Heb jij kinderen? Dan wil je wellicht af en toe wel eens jouw kunstjes aan hen tonen. Of wat zijn je leukste herinneringen aan Ecoline verf?

Laat het weten in een reactie onderin!

Met Ecoline verf aan de slag?

Gelukkig kan je Ecoline nog steeds krijgen, dus mocht je in een creatieve bui zijn, zien we de kunstwerken wel tegemoet!

Lees ook


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...