Elvis Presley muziek

Via: Thefiyou Movies (capture)

6. Elvis gaat naar Hollywood

Tegenwoordig kijkt niemand er meer van op als een succesvol zanger ook wil schitteren op het witte doek. In de jaren ‘50 was dat anders. Elvis deed een gewaagde stap die enkele pareltjes opleverde als Love me tender, Jailhouse Rock en Viva Las Vegas. Veel van zijn films zijn echter komische musicals die geen blijvende indruk hebben gemaakt. Desalniettemin heeft Hollywood zijn roem versterkt.

7. Elvis in Las Vegas

In 1969 doet Elvis zijn eerste optredens in Las Vegas. De plaats van handeling is The International Hotel dat tegenwoordig Westgate heet. Grote sterren als Liza Minnelli en Frank Sinatra gingen hem voor.

Elvis trok dus grote schoenen aan, maar vulde ze met gemak; zijn optredens in Las Vegas behoren voor veel fans nog tot een hoogtepunt van zijn oeuvre. De film That’s the way it is uit 1970 geeft er een prachtige weergave van.

8. De stijl van Elvis

Witte pakken met glitters en een hoge kraag. Menigeen kan Elvis uittekenen in die karakteristieke uitdossing. Ze deden het vooral goed tijdens optredens, maar het is moeilijk voorstelbaar dat hij ze ook thuis in Graceland aantrok. Comfortabel is anders … 

Via: Elvis Presley / As recorded at Madison Square Garden (cover)

9. De muziek van Elvis

De muzikale cultuur veranderde in de jaren ‘60. Bands als The Beatles en The Rolling Stones doorbraken alle ingesleten patronen en creëerden een totaal nieuw geluid. Vele artiesten lieten zich meevoeren in de sfeer van Woodstock en Bob Dylan, maar Elvis niet. Onverstoorbaar bleef hij zijn eigen interpretatie geven van traditionele Amerikaanse muziekstromingen. Hij zong zelfs kerstliedjes. Dat maakt hem tot op de dag van vandaag heel onderscheidend ten opzichte van veel van zijn tijdgenoten.

Via: Elvis Presley / Elvis’ Christmas Album (cover)

10. De charme

Alle roem en hysterie ten spijt bleef Elvis een mensenmens met een groot knuffelgehalte. Sommige momenten op het podium zijn onvergetelijk door de grappen die hij uithaalde of de interactie die hij aanging met het publiek. Het leverde hem zelfs een wereldwijde hit op toen hij bij een optreden tijdens Are you Lonesome Tonight last kreeg van een lachbui.

Via: Elvis Presley / Are You Lonesome Tonight? (cover)

11. Graceland

Na het Witte Huis is Graceland met 600.000 bezoekers per jaar het best bezochte museum woonhuis van de Verenigde Staten. Nog meer dan een museum is het een bedevaartsoord waar fans en liefhebbers nog even het gevoel kunnen krijgen de persoonlijke sfeer van Elvis te betreden. Winkels en straten in de buurt dragen aan Elvis gerelateerde namen. Er is ook een museum waar zijn limousines bewonderd kunnen worden.  

Via: pxfuel.com, CC

Jouw herinnering aan Elvis Presley

Heb jij speciale herinneringen aan Elvis Presley? Of is er een nummer of optreden dat jij helemaal geweldig vindt? Weet jij nog waar jij was toen het bericht van zijn dood kwam? Of wanneer je zijn muziek voor het eerst hoorde? Aarzel niet en laat het hieronder weten in een reactie!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Harry Wibier is historicus, (SEO) tekstschrijver en beeldend kunstenaar. Hij leeft zijn passie voor geschiedenis uit op Dolm.nl. Niet alleen met tekst, maar ook met kunst.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer