Fame! Wie wilde er niet naar deze school?! Kijk hier terug waarom!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Fame, de film en later serie die zich afspeelde op de High School of Performing Arts, de school waar iedere leerling wel naar toe wilde. Want daar had je tenminste gave vakken en coole docenten. De film en de serie volgden een aantal studenten op hun soms moeizame tocht naar de top. Vele miljoenen kijkers leefden met hen mee.

Hoe zat het ook alweer?

De film ‘Fame’ kwam uit in 1980. We zien hoe een aantal studenten audities doen voor de High School of Performing Arts. Doris, Montgomery, Ralph, Bruno, Coco, Lisa en Leroy worden aangenomen en beginnen aan het waarmaken van hun droom: een ster worden.

Fame! Wie wilde er niet naar deze school?! Kijk hier terug waarom!
Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Voor de film werden audities gehouden en sommige acteurs die werden aangenomen waren zelf in het echte leven ook studenten (geweest) aan de High School of Performing Arts. We volgden de studenten niet alleen op hun weg naar erkenning en beroemdheid, maar ook op hun weg naar volwassenheid. Allemaal hadden ze te maken met tienerproblemen. Zo worstelde Montgomery met zijn sexualiteit en Doris met haar verlegenheid. Leroy kwam van een complexe thuissituatie en Bruno had constant problemen met zijn docent.

Die docenten speelden ook een belangrijke rol. We herinneren ons allemaal nog wel Mr. Shorofsky, de muziekdocent, Mrs. Sherwood, die het zwaar had als Engelse docent, een vak dat niemand serieus nam en natuurlijk Lydia Grant, de dans docente.

De muziek van Fame…

Maar het allerbelangrijkste van deze geweldige film en serie was de muziek. Er zijn vast heel wat nummers in dit artikel te vinden die je nog kan meezingen! De titelsong werd in ieder geval een enorme hit. Irene Cara, die Coco Hernandez speelt in de film, zong dit nummer dat in vele landen op nummer 1 kwam en nog eindeloos veel gedraaid wordt:

Maar de film bracht ook een aantal andere grote hits voort zoals dit prachtige nummer:

Maar de reden dat wij ook allemaal wilden gaan studeren aan de High School for Performing Arts was natuurlijk dit nummer, want op welke Nederlandse of Belgische middelbare school gebeurde dit nou in de pauze?

https://www.youtube.com/watch?v=skAGhkrMqYo

De film en de serie liepen niet helemaal synchroon als het gaat om hun hoofdrolspelers, maar deze 9 personages herinner jij je vast nog wel:

1. Coco Hernandez (Irene Cara/ Erica Gimpel)

Coco Hernandez was zeer getalenteerd en werd als enige aangenomen op alle drie de onderdelen die de School te bieden had: muziek, dans en drama. Ze was ambitieus en dat leidde nogal eens tot problemen. Coco werd in de film gespeeld door Irene Cara en in de serie door Erica Gimpel. De actrices lijken best wel op elkaar zoals je ziet, hier Irene Carla, die zich na Fame vooral op zingen heeft gericht:

Fame! Wie wilde er niet naar deze school?! Kijk hier terug waarom!

En hier Erica Gimpel, die inmiddels een mooie mooie carrière als actrice heeft:

Fame! Wie wilde er niet naar deze school?! Kijk hier terug waarom!

2. Bruno Martelli (Lee Curreri)

Bruno leefde voor zijn muziek: zijn elektronische muziek en dat laatste bracht hem regelmatig in conflict met Mr. Shorofsky (Albert Hague), de muziekleraar. Toch gingen ze elkaar meer en meer waarderen, ook omdat Bruno onmiskenbaar veel talent had en Mr. Shorofsky veel inzicht. Hier zijn ze samen te zien:

Fame! Wie wilde er niet naar deze school?! Kijk hier terug waarom!

Acteur Lee Curreri ging verder als songwriter en heeft met een aantal grote artiesten gewerkt zoals Nathalie Cole. Ook zijn docent in de serie, Albert Hague, was in het echte leven naast acteur een songwriter. Hij heeft veel musicals geschreven die op Broadway zijn gespeeld. Albert Hague overleed in 2001 op 81 jarige leeftijd.

Herinner jij je Doris, Danny of Mrs. Berg nog? Of herken je de cast NU nog? Lees dan snel verder!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...