FIFA-spellen: 15 herinneringen die iedere fan nog herkent

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

fifa spel

8. Het publiek

Het publiek bij FIFA was vroeger vaak meer een vak met Playmobil poppetjes. De kaken gingen vrij hoekig heen en weer wie er ook scoorde, het publiek was blij. Ging het in het echt maar zo makkelijk, he?

FIFA-spellen: 15 herinneringen die iedere fan nog herkent
Via: giphy.com

9. Trainen (zelfs indoor)…

Tijdens FIFA kon je urenlang trainen op de perfecte vrije trap. Waar je inmiddels voornamelijk oefent op openstaande vuilnisbakken (iets wat in het echt blijkbaar veel voorkomt), moest je het vroeger doen met een groot geel rondje dat je perfect op de kruising kon afstemmen. Er mag geconcludeerd worden dat de vrije trappen er in ieder geval vroeger makkelijker in gingen.

Fifa Training Coach
Via: FIFA / EA Sports (capture)

10. Grasgeur bij FIFA 2001!

Niet iedereen zal dit weten, maar wanneer je bij FIFA 2001 over de CD heen kraste kwam er een grasgeur kwijt. Op zich zijn we dan ook wel benieuwd wat er gebeurd als je een middagje aan het krassen bent op de laatste dvd van Kim Holland. Enfin.

FIFA 2001 CD gras ruiken
Via: youtube.com (capture) | JohnTMorton

11. “EA Sports. It’s in the game”

Bij het opstarten van FIFA kwam altijd weer het bekende EA Sports filmpje in beeld. Deze tekst kun je inmiddels ook wel dromen.

12. Spelen met je eigen team

Heb jij ook ooit je eigen team nagemaakt. En maakte je dan ook altijd je beste vriend heel dik? En zette je jezelf altijd in de spits? En mocht jijzelf ook altijd de penalty’s nemen? En werd jij topscorer en vertelde je dit aan iedereen? En vergat je ook altijd een teamgenoot?

team maken fifa
Via: youtube.com (capture) | Phil’s Corner

13. Altijd weer die penalty’s

Dat FIFA zich ontwikkeld heeft, mag uiteraard geen verrassing heten. De houterigheid wordt minder en minder en het wordt steeds realistischer. In onderstaande video zie je de ontwikkeling van penalty’s gedurende de jaren bij FIFA.

14. De onmogelijk goals

Kopballen van de ’16’, omhalen vanaf de middellijn. In FiFA was alles mogelijk. Het was zelfs mogelijk dat de scheidsrechter een gele of rode kaart toonde en dat deze kaart zo’n 10 centimeter boven de hand van de scheids zweefde. O ja, maakte onderstaande voetballer niet ooit zo’n onmogelijke goal

FIFA-spellen: 15 herinneringen die iedere fan nog herkent
Via: Nintendo / Fifa (cover)

15. Wegrennen van de scheids!

De scheidsrechter was natuurlijk vanaf het begin vast onderdeel van de FIFA-reeks. Vaak tot vervelens toe. Maar in FIFA 1994 had je in ieder geval nog de mogelijkheid om de pijn van kaart uit te stellen: je kon gewoon wegrennen! Hilarisch…

Jouw herinneringen aan FIFA

Heb jij nog meer geweldige herinneringen aan FIFA? Welke FIFA was jouw favoriet? En welke vriend heb jij ooit eens finaal ingemaakt? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...