Fort Alpha cast televisie serie

Via: Fort Alpha (capture)

4. Philip Ploos (senior) – René van Asten

Als docent geschiedenis en conrector van de afdeling, kwam Ploos senior ook vaak in de serie naar voren. Bijzonder was natuurlijk dat zoon Bas ook les van hem kreeg…

Rene van Asten Robin Rienstra Fort Alpha
Via: Fort Alpha (capture)

René van Asten is ook een grote als het gaat om acteerrollen. Zo was hij ook te zien in de serie Westenwind, Feuten en onlangs Fenix en films als Abeltje en Michiel de Ruyter. Ook heeft hij in meerdere commercials gespeeld.

Dag 3 – 29 septemberPremiere KAPSALON ROMY. Rick Nicolet en René van Asten op de rode loper.© Joke Schut

Geplaatst door Nederlands Film Festival op Maandag 30 september 2019

5. Bas Ploos (junior) – Robin Rienstra

Bas wilde nooit les krijgen van zijn vader. Helaas voor hem kwam de fusie er en werd hij gedwongen in de klas van zijn vader plaats te nemen. De meest hilarische scène is die waarin Julia, het vriendinnetje van Bas, een foto heeft gemaakt van Ploos met een opblaaspop en deze op school verspreidt. Hier zag je ook voor het eerst dat Bas toch wel om zijn vader geeft.

Fort Apha bas ploos cast nu
Via: Fort Alpha (capture)

Robin Rienstra, zoon van de inmiddels overleden Dick Rienstra, speelt tegenwoordig vooral in reclames en heeft kleine rollen in series. René van Asten is een bekend gezicht in Nederlandse series en op het toneel. Ook wordt hij veel gevraagd als voice-over.

Helaas hebben we geen actueel beeld van Robin Rienstra, dus moeten het even met zijn laatste rol in Danni Lowinkski doen:

Fort Apha bas ploos cast nu Danni Lowinski
Via: Danni Lowinski (capture)

6. Steffi OuburgAriana Smorenburg

De rol van de brutale Steffi Ouburg werd vertolkt door Ariana Smorenburg. Steffi had een moeizame jeugd. Haar moeder was alcoholiste en haar stiefvader lustte hem ook wel. Steffi liep dan ook regelmatig van huis weg en was zeker in het begin van seizoen 1 lastig voor haar klasgenoten. Daarna kwam ze iets meer tot rust, hoewel de grote mond (gelukkig) nooit ver weg was.

Fort Alpha castleden nu Steffi
Via: Fort Alpha (capture)

Ariana Smorenburg is geen actrice meer. Ze begeleidt al jaren mensen met een verstandelijke beperking. Bijzonder nobel werk dus…

7. Toprak YukselEvrim Akyigit

In Fort Alpha kwamen soms heftige onderwerpen voorbij. Een daarvan was de zelfmoordpoging van Toprak, gespeeld door Evrim Akygit. Toprak had het er moeilijk mee dat haar ouders (vooral haar vader) de lat voor haar heel hoog legde. Toprak brak haar been en herstelde volledig.

Fort Alpha Evrim Akygit Toprak
Via: Fort Alpha (capture)

Na Fort Alpha ging Akyigit naar de toneelschool en speelde ze onder meer in Onderweg naar Morgen en recent nog in Oogappels van BNN. Ze is nauwelijks veranderd.

8. Ot – Mads Wittermans

Ot kwam als enige personage niet van een van de twee scholen die fuseerden. Ot woonde vanwege het werk van zijn ouders in het buitenland. Hij was een buitenbeentje, stotterde een beetje en woonde alleen, in een kast van huis. Waar natuurlijk regelmatig een leuk feestje werd gevierd. De rol werd gespeeld door Mads Wittermans.

Fort Alpha Ot cast
Via: Fort Alpha (capture)

Na Fort Alpha volgden nog vele acteerklussen, maar Mads zal toch altijd Ot uit Fort Alpha blijven. Leuk weetje: zijn vader Joop Wittermans speelde in de serie conciërge Piet. Zo ziet Mads er nu uit.

Wij zijn er nog niet en hebben nog een laatste pagina! Herken jij Jonas of Ayse nog? (zie 9. en 10.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer