Fort Alpha cast televisie serie

Via: Fort Alpha (capture)

9. Jonas van NieuwenhuizenCas Jansen

Cas Jansen speelde alleen mee in het eerste seizoen van Fort Alpha, als Jonas van Nieuwenhuizen. Echt groot was zijn rol niet. Jonas was een beetje een meeloper die altijd in was voor een leuk geintje, zolang hij maar niet hoefde te leren.

Fort Alpha Cas Jansen
Via: Fort Alpha (capture)

Nadien nam de carrière van Cas Jansen een vlucht, met een grote rol in Goede Tijden Slechte Tijden en rollen in bekende films zoals All Stars en Volle Maan. En zeg nu zelf: het is dat zijn baard een beetje grijs is, anders kan ie zo weer in de huid van Jonas kruipen.

10. Ayse KörogluElvan Akyıldız

Ayse was een Turkse die in figuurlijke zin worstelde met haar hoofddoek. Tot verdriet van haar vader wilde Ayse haar hoofddoek niet langer dragen.

Fort Alpha Elvan Akyıldız
Via: Fort Alpha (capture)

Uiteindelijk kwam het, zoals wel vaker dankzij de moeder, tot een compromis. Verderop in de serie zagen we Ayse soms met en soms zonder hoofddoek.

Fort Alpha castleden nu Ayse
Via: Fort Alpha (capture)

Elvan Akyıldız vertolkte de rol. Je kan haar ook kennen van een andere bekende serie, namelijk Sesamstraat. Daarin speelde Elvan een jonge vrouw, genaamd…Elvan. Dat is wel zo makkelijk.

Elvan Akyıldız Sesamstraat
Via: Sesamstraat (capture)

11. Patrick TerburghPepijn Gunneweg

Patrick Verburgh, een ontzettend aardig maar beetje sullig type, werd gespeeld door Pepijn Gunneweg. Patrick was veel bezig met muziek. Daar is hij na Fort Alpha volop mee doorgegaan. Met drie anderen vormde hij tussen 2001 en 2014 de Ashton Brothers, een theatergroep.

Pepijn Gunneweg Fort Alpha
Via: Fort Alpha (capture)

Tegenwoordig is Pepijn presentator en acteur, dit jaar was hij nog te zien in Flikken Maastricht. Ook speelt hij veel in het theater.

12. Pauline de Metz – Ottolien Boeschoten

De docente aardrijkskunde werd gespeeld door Ottolien Boeschoten. Paulien was getrouwd met ex-rector Huub, maar dit huwelijk liep stuk. Ze was vervolgens samen met docent biologie Marc.

Fort Alpha castleden nu
Via: Fort Alpha (capture)

Na Fort Alpha is Ottolien Boeschoten nog vaak op de nederlandse televisie te zien geweest. Zo had ze rollen in verschillende films, series (o.a. GTST, Flikken Maastricht en SpangaS) en reclames. Ook is ze nog vaak op de radio te horen geweest.

Via: Wikimedia Commons | Rik Engelgeer, CC

13. Kelvin KrayenbinkJohn Wijdenbosch

We sluiten deze lijst toch een beetje in mineur af. John Wijdenbosch speelde in Fort Alpha de rol van Kelvin. Kelvin kon goed rappen en liet zich van zijn beste kant zien in een aflevering over Winti. Hij speelde na Fort Alpha nog in diverse films en series, waarvan Costa! de bekendste is.

John Wijdenbosch Fort Alpha
Via: Fort Alpha (capture)

Helaas kwam John Wijdenbosch in 2017 om het leven bij een noodlottig ongeval. Ook zijn vrouw en dochter lieten daarbij het leven. John Wijdenbosch mocht slechts 43 jaar worden… R.I.P. John!

Jouw herinneringen aan Fort Alpha?

Wat is jou het meeste bijgebleven aan deze geweldige serie? Of wie was jouw favoriet personage uit Fort Alpha? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer