Gossip Girl: hoe gaat het 14 jaar later met de oude cast

Door

Marije Woudsma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

“And who am I? That’s one secret I’ll never tell. You know you love me, XoXo Gossip Girl”. Als je deze zinnen herkent, heb je net als veel andere meiden (en jongens) vijf jaar lang genoten van zes seizoenen Gossip Girl. Hoe is het nu met de cast?

Gossip Girl: een fantastische serie

Voor de mensen die zich afvragen of ze tussen 2007 en 2012 iets gemist hebben, zullen we even kort vertellen waar de serie over ging. Gossip Girl is een dramaserie over een groep tieners, genaamd Blair Waldorf (gespeeld door Leighton Meester), Serena van der Woodsen (gespeeld door Blake Lively), Nate Archibald (gespeeld door Chace Crawford), Chuck Bass (gespeeld door Ed Westwick), die in the Upper East Side leefde en zwommen in het geld van hun ouders.

Gossip Girl serie meiden
Via: Gossip Girl (capture)

Dan en Jenny: de iets minder rijkere broer en zus

Ook belangrijke personages in de serie, maar iets minder rijk, waren broer en zus Dan (gespeeld door Penn Badgley) en Jenny Humprey (Taylor Momsen) die vanwege de scheiding van hun ouders bij hun vader op een loft woonden en het zich net konden veroorloven om naar dezelfde rijke school te gaan. Later in de serie komt de voormalige vriendin van Dan Humphrey terug, Vanessa Abrams (gespeeld door Jessica Szohr) die uiteindelijk ook in de groep wordt opgenomen en een grote rol heeft gedurende de serie.

Gossip Girl: hoe gaat het 14 jaar later met de oude cast
Via: Gossip Girl (cover)

Ongemakkelijke feitjes en geruchten

Ondanks hun zeer goede komaf, blijven het tieners met hun dagelijkse problemen. Deze werden versterkt en tegen hen gebruikt toen ‘Gossip Girl’ in hun leven kwam. Dit was een geheime bron, waar iedereen verse roddels naartoe kon sturen. Gossip Girl maakte hier genadeloos gebruik van en wist ongemakkelijke feitjes en geruchten te verspreiden op momenten dat het totaal niet uitkwam.

Gossip Girl: hoe gaat het 14 jaar later met de oude cast
Via: Gossip Girl Season 1 trailer / youtube.com (capture) | Chelsea Eley

Wie is Gossip Girl?

Naarmate de serie vordert, worden er vaker verwoede pogingen gedaan te achterhalen wie Gossip Girl is, maar dit wordt pas eind van het laatste seizoen ontdekt. Het is een dramaserie die bingewaardig is en blijft, want het is nog steeds te bekijken op Netflix.

Serie Gossip Girl
Via: Gossip Girl (capture)

De intro van Gossip Girl

Herbekijk hier de leuke intro! Als je dit hoorde, wist je meteen hoe laat het was…

Leuk om te weten over Gossip Girl

  • Het liefdesleven van sommige hoofdpersonages komen sterk overeen met de serie. Blake Lively en Penn Badgley hebben van 2007 tot 2010 een relatie gehad en ook de acteur die de vader van Dan speelt en de actrice die de moeder van Serena speelt zijn een stel geweest. Ed Westwick en Jessica Szohr sluiten aan in dit rijtje, zij hadden een relatie van 2008 tot 2010.
  • Blake en Penn zijn uit elkaar gegaan tijdens de opnames van de serie, maar dat had gelukkig geen invloed op hun acteerprestaties. Sterker nog: in dezelfde week dat Blake Lively met Ryan Reynolds trouwde, werd de scène gefilmd dat Serena met Dan trouwt.
  • Er is voor de opnames een hoge uitzondering gemaakt betreft de locatie de Met. Het is namelijk verboden om op de treden te zitten van de Met, waar in de serie Serena en Blair bijna dagelijks zitten.
  • De serie heeft haar vruchten afgeworpen in New York. Op 26 januari is het namelijk Gossip Girl dag.
  • Het Empire Hotel van Chuck Bass bestaat echt en serveert tot op heden Gossip Girl cocktails, zoals onder andere een XoXo cocktail.
  • De serie is gebaseerd op een reeks fantastische boeken van Cecily von Ziegesar.
Gossip Girl: hoe gaat het 14 jaar later met de oude cast
Via: Gossip Girl (cover)

Hoe gaat het nu met de cast?

Indien je herinnering weer wat is opgefrist, is het tijd om te kijken hoe de acteurs over de jaren zijn veranderd en wat ze tegenwoordig doen.

Leighton Meester

Leighton Meester speelde Blair Waldorf, dochter van de bekende modeontwerpster Eleanor Walforf. Aan het begin van de serie waren haar ouders net gescheiden omdat haar vader op een man verliefd was geworden. Ze had een relatie met Nate Archibald en werd op haar school ook wel Queen B genoemd, omdat vrijwel elk meisje tegen haar op keek.

Dit blijkt allemaal een masker te zijn, want Blair is erg onzeker doordat ze haar hele leven al in de schaduw staat van haar moeder en van haar beste vriendin Serena. Blair wil alleen het beste van het beste. Zo is een simpel slaapfeestje niet voldoende zonder professionele massage en pedicure. Tijdens de serie blijkt dat ze langzaam warme gevoelens voor Chuck Bass ontwikkelt en daar een lastige relatie mee krijgt.

Leighton Meester Blair Waldorf
Via: Gossip Girl (capture)

Tegenwoordig is Leighton Meester getrouwd met acteur Adam Brody. Na Gossip Girl heeft ze nog in een aantal films gespeeld, waardoor de rol van een geobsedeerde huisgenoot in The Roommate. Ze is vandaag de dag nog steeds regelmatig te zien op televisie, waar ze een rol heeft in Making History. Verder deelt ze ook haar leven op Instagram, waar ze maar liefst 6 miljoen volgers heeft.

Blake Lively

Blake Lively kroop in de rol van Serena van der Woodsen en was een gecompliceerde tiener die in de serie veel te volwassen problemen had voor haar leeftijd. Ze nam met enige regelmaat de benen door de trein te nemen en niets meer van zich te laten horen. Ze had problemen met drank, drugs door voormalige vriendin die een slechte invloed op haar had.

In de rest van de serie probeert ze er voor haar beste vriendin Blair te zijn door met haar te winkelen en haar op te vangen wanneer nodig. Ondanks hun verschillende leefstijlen krijgt ze een relatie met Dan Humphrey. Serena woont met haar moeder tijdelijk in een hotel totdat hun huis verbouwd is en ze moet ook vaak opkomen voor haar broertje, die een zelfmoordpoging heeft gedaan, maar probeert zijn leven weer op te bouwen. Tot grote onvrede van Serena blijkt de nieuwe vriend van haar moeder de vader van Chuck Bass te zijn, wat hen tot stiefbroer en zus maakt.

Blake Lively Serena van der Woodsen
Via: Gossip Girl (capture)

Tegenwoordig is Blake Lively helemaal gesetteld. Ze is getrouwd met acteur Ryan Reynolds en samen hebben ze drie kinderen. Blake Lively is naast Gossip Girl in veel films te zien, zoals Green Lantern, The Age of Adaline en A Simple Favor. Op Instagram deelt ze met veel zelfspot momenten uit haar leven met haar 30 miljoen volgers. Als we haar Instagram mogen geloven, is ze nog lang niet uit geacteerd.

Chace Crawford (Nate Archibald)

Chace Crawford vertolkte de rol van Nate Archibald en was zeer geliefd onder de meiden (wat wil je met zulke ogen). Hij is beste vrienden met Chuck Bass en oogt alsof hij een zorgeloos leven heeft, maar niets is minder waar. Zijn vader is verslaafd en heeft daarmee grote schulden gemaakt, die ervoor zorgen dat ze hun warme (en grote) nest moeten verlaten.

Nate staat onder druk van zijn familie om naar een bepaalde universiteit te gaan, maar weet zelf nog niet wat hij wil. Hij heeft een relatie met Blair, maar draagt als geheim mee dat hij intiem is geweest met Serena. Nate probeert tijdens de serie te ontdekken wat hij zelf wil en hoe hij dit kan verantwoorden naar zijn familie.

Chace Crawford Nate Archibald
Via: Gossip Girl (capture)

Het is niet bekend of Chace Crawford een relatie heeft, maar op acteergebied heeft hij goed aan de weg getimmerd. Naast Gossip Girl heeft Chace Crawford nog regelmatig in films gespeeld, zoals What to Expect When You’re Expecting, The Covenant en de Amerikaanse thriller Inheritance. Op Instagram houdt hij zijn 2 miljoen volgens op de hoogte van zijn werk.

Ed Westwick

Ed Westwick speelde Chuck Bass in Gossip Girl en was in de serie erg arrogant en zelfvoldaan. Zijn vader heeft met zijn naam een imperium opgebouwd, en Chuck kan daar erg van profiteren. Toch is Chuck niet helemaal blij met zijn leven, want hij krijgt maar niet de bevestiging van zijn vader die hij wilt. Chuck grijpt in de serie vaak naar de sterke drank en is erg bezig met vrouwen.

Hij ziet Blair wel zitten en trekt zich op een gegeven moment er ook niets van aan dat zij een relatie heeft met zijn beste vriend Nate. Hij is door de serie heen steeds meer aan het worstelen met zichzelf en het feit dat zijn vader overduidelijk teleurgesteld in hem is. Hij kan gelukkig wel troost vinden bij zijn stiefmoeder Lily van der Woodsen.

Ed Westwick Chuck Bass
Via: Gossip Girl (capture)

Tegenwoordig is Ed Westwick niet alleen acteur, maar ook zanger in de rockband The Filthy Youth. Hij heeft naast Gossip Girl in de serie White Gold gespeeld en was te zien in Chalet Girl, Romeo and Juliet en Enemy Lines.

Penn Badgley

Penn is in de rol van Dan Humphrey gekropen, zoon van een muzikant die met zijn zusje in New York is komen wonen na de scheiding van zijn ouders. Hij is dol op literatuur en houdt zich totaal niet bezig met de rijke omgeving en de etiquette die de school en omgeving van hem verwacht. Toch raakt hij smoorverliefd op Serena en krijgt hij zelfs een relatie met haar.

Dan en Chuck botsen regelmatig en ook Blair moet niets hebben van de Dan en zijn ‘lagere milieu’. Gaandeweg in de serie wordt Dan toch opgenomen in het groepje, mede dankzij de langdurige relatie tussen Serena en hem. Toch blijft Dan trouw aan zichzelf en waar hij vandaan komt.

Penn Badgley Dan Humphrey
Via: Gossip Girl (capture)

Tegenwoordig is Penn getrouwd met zangeres Domino Kirke. Naast Gossip Girl is hij te zien in Greetings from Tim Buckley, Ease A en in de serie You, waar hij een indrukwekkende rol neerzet als stalker. Hij heeft verder zelfs een prijs gewonnen op het Oxford Film Festival voor zijn rol in ‘The Paper Store’.

Taylor Momsen

Taylor speelt het zusje van Dan, genaamd Jenny Humphrey. Ze is aan het begin van de serie een onzeker meisje, die zich erg geïntimideerd voelt door de meiden op de fancy school, met name Blair. Ze probeert wanhopig erbij te horen en gaat daarbij vaak over haar eigen grens.

Tijdens de serie ontwikkeld ze zich als modeontwerper en heeft ze een steeds meer uitgesproken smaak. Zij worstelt erg met zichzelf en de beslissing of ze meer bij het rijke milieu wilt horen of trouw aan zichzelf wilt blijven.

Taylor Momsen Jenny Humphrey
Via: Gossip Girl (capture)

Taylor is bekend geworden door de film How the Grinch Stole Christmas en werd daarvoor genomineerd voor een Saturn Award. Ze is zich na Gossip Girl vooral gaan storten op haar zangcarrière. Ze zit in The Pretty Reckless en maakt rockmuziek.

Jessica Szohr

Jessica vertolkt de rol van Vanessa Abrams, de beste vriendin van Dan Humphrey. Zij komt na een jaar in Vermont te hebben gewoond terug naar New York, maar gaat niet naar dezelfde school. Ze neemt een bijbaan in een koffietent en leert via Dan de anderen kennen.

Ze krijgt zelfs een relatie met Nate en leert steeds beter de rijke cultuur kennen. Ze heeft een nuchtere kijk op het leven daar, maar toch kan ze niet voorkomen dat ze zelf ook af en toe gemene streken levert om te overleven.

Jessica Szohr Vanessa Abrams
Via: Gossip Girl (capture)

Jessica heeft inmiddels een relatie met hockyspeler Brad Richardson. Ze is naast Gossip Girl veel te zien in andere series, zoals Drake & Josh, What I like about you en What about Brian. Daarnaast was ze ook te zien in The Internship en drie afleveringen in CSI: Miami als Samantha Barrish.

Nog meer Gossip Girl

Gossip Girl is nog niet helemaal afgelopen. Er komt namelijk naar verwachting volgend jaar een nieuw seizoen, met hetzelfde concept en dezelfde stijl, maar wel een geheel nieuwe cast. Voor wie is dit goed nieuws? Ga jij kijken? Laat het weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...