Via: Gossip Girl (cover)

“And who am I? That’s one secret I’ll never tell. You know you love me, XoXo Gossip Girl”. Als je deze zinnen herkent, heb je net als veel andere meiden (en jongens) vijf jaar lang genoten van zes seizoenen Gossip Girl. Hoe is het nu met de cast?

Gossip Girl: een fantastische serie

Voor de mensen die zich afvragen of ze tussen 2007 en 2012 iets gemist hebben, zullen we even kort vertellen waar de serie over ging. Gossip Girl is een dramaserie over een groep tieners, genaamd Blair Waldorf (gespeeld door Leighton Meester), Serena van der Woodsen (gespeeld door Blake Lively), Nate Archibald (gespeeld door Chace Crawford), Chuck Bass (gespeeld door Ed Westwick), die in the Upper East Side leefde en zwommen in het geld van hun ouders.

Gossip Girl serie meiden
Via: Gossip Girl (capture)

Dan en Jenny: de iets minder rijkere broer en zus

Ook belangrijke personages in de serie, maar iets minder rijk, waren broer en zus Dan (gespeeld door Penn Badgley) en Jenny Humprey (Taylor Momsen) die vanwege de scheiding van hun ouders bij hun vader op een loft woonden en het zich net konden veroorloven om naar dezelfde rijke school te gaan. Later in de serie komt de voormalige vriendin van Dan Humphrey terug, Vanessa Abrams (gespeeld door Jessica Szohr) die uiteindelijk ook in de groep wordt opgenomen en een grote rol heeft gedurende de serie.

Via: Gossip Girl (cover)

Ongemakkelijke feitjes en geruchten

Ondanks hun zeer goede komaf, blijven het tieners met hun dagelijkse problemen. Deze werden versterkt en tegen hen gebruikt toen ‘Gossip Girl’ in hun leven kwam. Dit was een geheime bron, waar iedereen verse roddels naartoe kon sturen. Gossip Girl maakte hier genadeloos gebruik van en wist ongemakkelijke feitjes en geruchten te verspreiden op momenten dat het totaal niet uitkwam.

Via: Gossip Girl Season 1 trailer / youtube.com (capture) | Chelsea Eley

Wie is Gossip Girl?

Naarmate de serie vordert, worden er vaker verwoede pogingen gedaan te achterhalen wie Gossip Girl is, maar dit wordt pas eind van het laatste seizoen ontdekt. Het is een dramaserie die bingewaardig is en blijft, want het is nog steeds te bekijken op Netflix.

Serie Gossip Girl
Via: Gossip Girl (capture)

De intro van Gossip Girl

Herbekijk hier de leuke intro! Als je dit hoorde, wist je meteen hoe laat het was…

Leuk om te weten over Gossip Girl

  • Het liefdesleven van sommige hoofdpersonages komen sterk overeen met de serie. Blake Lively en Penn Badgley hebben van 2007 tot 2010 een relatie gehad en ook de acteur die de vader van Dan speelt en de actrice die de moeder van Serena speelt zijn een stel geweest. Ed Westwick en Jessica Szohr sluiten aan in dit rijtje, zij hadden een relatie van 2008 tot 2010.
  • Blake en Penn zijn uit elkaar gegaan tijdens de opnames van de serie, maar dat had gelukkig geen invloed op hun acteerprestaties. Sterker nog: in dezelfde week dat Blake Lively met Ryan Reynolds trouwde, werd de scène gefilmd dat Serena met Dan trouwt.
  • Er is voor de opnames een hoge uitzondering gemaakt betreft de locatie de Met. Het is namelijk verboden om op de treden te zitten van de Met, waar in de serie Serena en Blair bijna dagelijks zitten.
  • De serie heeft haar vruchten afgeworpen in New York. Op 26 januari is het namelijk Gossip Girl dag.
  • Het Empire Hotel van Chuck Bass bestaat echt en serveert tot op heden Gossip Girl cocktails, zoals onder andere een XoXo cocktail.
  • De serie is gebaseerd op een reeks fantastische boeken van Cecily von Ziegesar.
Via: Gossip Girl (cover)

Hoe gaat het nu met de cast?

Indien je herinnering weer wat is opgefrist, is het tijd om te kijken hoe de acteurs over de jaren zijn veranderd en wat ze tegenwoordig doen.

Dit lees je allemaal op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer