Alaaf! Zing mee met de 12 grootste carnaval hits

Door

Robert Kroes

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Het carnaval staat weer voor de deur. Of je nu in je boerenkiel afzakt naar Kielegat of met een lekker drankje jouw licht opsteekt in Lampegat, het wordt weer drie dagen feest! Ook als je boven de rivieren woont heb je vast wel zin in een feestje! Daarom brengen wij je in de stemming met de grootste carnaval hits.

De grootste carnaval hits

Wedden dat jouw mooiste carnavalsherinneringen weer boven komen? Waar mogelijk hebben we de versies met tekst genomen zodat je lekker mee kunt zingen. Verder verhogen we de feestvreugde nog even met een bonus in de vorm van de grootste carnavalskraker van nu en de carnavalshit die geen hit mocht worden. Zet de speakers op vol volume en vorm een polonaise, dan roepen wij alvast “Proost” en “Alaaf!”

1. Sjeng aon de Geng – De Nachroave

Onder het pseudoniem ‘De Nachroave’ had de Limburgse volkszanger Frans Theuniz een gigantische hit met het nummer Sjeng aon de Geng. Zo was dit nummer uit de jaren 90 goed voor een gouden single, twee vermeldingen in het Guiness Book of Records (langste receptie en langste polonaise ter wereld, beide op dit nummer) en een record voor Frans als beste Limburgse artiest en Limburgse artiest met de langste notering (26 weken) in de Mega top 100. Op de officiële carnavals-top 40 staat hij op nummer 1. Zing lekker mee, na een paar biertjes krijg je dat Limburgse accent ook als niet-Limburger wel onder de knie!

2. Glaasje op, laat je rijden – Sjakie Schram

In 1966 was Veilig Verkeer al bezig met een campagne om niet dronken achter het stuur te kruipen. De campagne ‘glaasje op, laat je rijden’ werd zo’n succes dat zanger Sjakie Schram, verder bekend van prachtige Nederlandse nummers als ‘Tante mien, mag ik jouw poesje even zien’ en ‘M-nus An-s‘ met dit nummer een plekje bij de grootste carnavalshits scoorde. Ook in 2018 het motto nog steeds actueel en het lied nog steeds gezellig! Haak in, zing mee en zet de BOB subiet aan de cola!

3. Het Pizzalied – André van Duin

Niks ff wachten, polonaise en zingen! André van Duin begreep hier heel goed hoe je stemming kunt maken! “PIZZA…”

4. Mien waar is mijn feestneus – Toon Hermans

Toon Hermans kennen we natuurlijk vooral als een zeer talentvolle komiek en dichter. Soms maakte hij ook muziek. Met deze klassieker heeft hij 4 weken op 1 gestaan in de normale Top 40. Hij mag dan ook zeker niet ontbreken in ons overzicht met carnavalshits.

5. Leo – Ria Valk

Ria Valk is een van de weinige carnavalszangeressen van Nederland. Met ‘De liefde van de man gaat door de maag’ (‘worstjes op mijn borstjes‘) scoorde ze al een flinke carnavalshit. Toen ze het jaar daarop ‘Leo‘ uitbracht was haar naam als feestzangers gevestigd.

Haak in en galm mee, leeeeeooooooo…..

6. Marietje (Want in het bos daar zijn de jagers) – Hydra

Sommige bands zijn allang vergeten, terwijl iedereen hun muziek nog kent. Een van die bands is het Drentse Hydra. De band is vergeten, maar met carnavalshits als ‘Marietje’ (hai-lie, hai-loo) en ‘Als het gras twee kontjes hoog is’, komen ze elk carnaval wel een aantal keer door de speakers. Zijn we er klaar voor? Hai-lie, Hai-loo!

7. Willempie – André van Duin

Met André van Duin alleen kunnen we ook een Top 10 met carnavalsnummers vullen. Zo is hij de enige die liefst 3 keer in de officiële Carnaval Top40 voorkomt. Ook buiten de Top 10 is André niet weg te denken. Om niets te hoeven missen hebben we een gezellige medley opgezocht. “Herinnert u zich deze nog, nog, nog”?

8. Den Uyl was in den Olie – Vader Abraham

Het is onmogelijk om Vader Abraham te vergeten als het over carnaval gaat. Met het nummer ‘Den Uyl was in den Olie’ haalde hij zelfs de CarnavalsTop10. Om niet te ver terug te gaan in de tijd hebben we een mooie medley met de leukste meezingers gevonden. Smurf je mee?

Hopelijk zit de stemming er bij jou nu net zo in als bij ons toen we deze lijst met carnavalshits samenstelden. Gezellig!!!!! Ben jij ook zo benieuwd welke beroemde carnavalskrakers er nog meer aankomen?

Ga je dit jaar als Luizenmoeder of ben je benieuwd naar onze verboden carnavalshit? Lees snel verder op de volgende pagina en je weet het!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Alaaf! Zing mee met de 12 grootste carnaval hits”

Plaats een reactie

Share to...