Alaaf! Zing mee met de 12 grootste carnaval hits

Door

Robert Kroes

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

9. Rasexy Mars – Dikke L*l Band

Dat carnaval het feest is waar ook nog wel eens een schuin liedje wordt gezongen is na deze carnavalshit niet meer te ontkennen. Of het nummer dit jaar na discussies over #metoo en ‘Renate van der Gijp’ veel minder of juist veel meer gedraaid zal worden weten we niet. We weten wel dat de afsluiter van het nieuwjaarsconcert, de Radetzky Mars, nooit meer hetzelfde zal klinken! Doe eens gek en doe mee!

10. ’s nachts na tweeën – De Havenzangers

Met carnaval gaan we tot in de kleine uurtjes door. Ook gaat men volgens de statistieken tijdens carnaval veel vreemd, dus ik ben met jou niet getrouwd! We gaan gewoon door! Allemaal waar en ook allemaal kreten die van toepassing zijn voor carnaval. De Havenzangers stonden erom bekend dat ze van allerlei internationale muziek een carnavalscover maakten. In deze medley komen de meeste wel voorbij!

Na deze herinneringen aan het carnaval van vroeger is het tijd voor wat oergezellige bonussen. Natuurlijk kan de grootste carnavalshit van dit moment niet ontbreken op jouw carnavalsfeestje. Ga jij dit jaar met carnaval als luizenmoeder?

11. Hallo allemaal – Gebroeders Rossig (De Luizenmoeder)

Deze hit werd door André van Duin bij ‘De Wereld Draait Door’ spontaan voorgezet en door Gebroeders Rossig behendig ingekopt. Zing maar mee…. Hallo allemaal!

12. Een glaasje bier – André Hazes

Nadat André Hazes zijn eerste grote hit scoorde met ‘Eenzame kerst’ kwam zijn carrière niet direct van de grond. Hij probeerde daarom allerlei nummers. Het carnavalsnummer ‘een glaasje bier’ stond op het punt van uitkomen toen er voor Hazes bij zijn nieuwe platenmaatschappij EMI een heel productieteam werd samengesteld. Zij wilden wel met hem werken, onder één voorwaarde… Die single moest de prullenbak in om zijn imago te redden. De single werd inderdaad niet uitgebracht en de rest is geschiedenis! Vind jij dat terecht? Luister zelf maar naar de carnavalshit die geen hit mocht worden

Na deze remix zijn we ook wel aan het carnaval en een biertje toe. Heb jij ook zin om carnaval te vieren met al jouw digitale vrienden? Deel dan snel deze lijst via social media en zet samen de bloemetjes lekker buiten! Alaaf!


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Alaaf! Zing mee met de 12 grootste carnaval hits”

Plaats een reactie

Share to...