Muzikale throwback | De 15 grootste zomerhits aller tijden

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

We hebben een geweldige zomer gehad met hoge temperaturen. De meeste mensen gaan langzaam weer aan het werk en het zomerse gevoel verdwijnt daardoor al snel weer. Wil jij toch nog even heerlijk genieten van de zomer? Dan hebben we speciaal voor jou de 15 grootste zomerhits aller tijden op een rij gezet! Ken jij ze allemaal nog?

Zomerhits

Kenmerkend aan zomerhits is dat ze doorgaans erg vrolijk zijn. Vaak hebben ze ook nog eens een dansje dat erbij hoort, of zijn ze gezongen in een andere taal dan Engels of Nederlands. Denk aan Spaans, Italiaans of zelfs bedachte talen. De liedjes zijn over het algemeen gemakkelijk mee te zingen, wat natuurlijk ook helpt ze snel te onthouden. Nu nog wachten tot er weer een leuke Mama Appelsap wordt gevonden…

1. Despacito

We beginnen recent: Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee was in 2017 de grootste zomerhit. Op YouTube werd het nummer al snel de meest bekeken video allertijden. Momenteel zijn er al meer dan 5 biljoen views geweest op de video. En dat terwijl de meeste mensen nog nooit van de artiesten gehoord hadden!

2. Que Si Que No

Que Si Que No van Jodi Bernal was een grote hit in 1999. Wist je dat het een herschreven nummer is van de Argentijnse groep El Símbolo? Het nummer was een onverwacht grote hit en iedereen zong hem mee. Ken jij het dansje dat erbij hoort nog?

3. Ai Se Eu Te Pego

Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló was een grote hit in 2011. Wist je dat dit geen origineel nummer is? Officieel werd het al in 2008 uitgebracht. Bekijk hier de video van Michel Teló en daarna het origineel!

Het origineel van Michel Teló:

4. Kaoma – Lambada

Kaoma scoorde in 1988 een hit met Lambada. Het nummer was vooral bekend vanwege de dans erin. Voor we erg in hadden danste iedereen de Lambada.

5. T-spoon – s*x on the beach

T-Spoon was een Nederlandse band, hoewel de sound nogal Caribisch aandeed. Het nummer s*x on the Beach was een grote zomerhit in 1997 en het bijgebehorende dansje werd door iedereen gedaan. Ouders waren een stuk minder blij met de songtekst van dit nummer. Het is natuurlijk ook een beetje vreemd als kleine kinderen vrolijk zingen ‘I wanna have s*x on the beach’. Pakkend is het wel!

6. Wham! – Club Tropicana

Wham! Had een grote hit met Club Tropicana in 1983. Het duo George Michael en Andrew Ridgeley geeft ons een fijne, zomerse vibe.

7. Roots Syndicate – Mockin’ Bird Hill

Dit nummer was in 1992 een enorme zomerse hit. In Nederland kreeg het nummer vooral bekendheid dankzij de tv-commercial van ‘Even Apeldoorn bellen’. Benieuwd hoe die reclame ook alweer ging? Zie hem hier!

8. Las Ketchup – Asereje

Las Ketchup was een echte one day fly. We hebben na hun hit Asereje nog meer iets van ze gehoord. In de tekst horen we Spaans, Engels en een zelfbedachte taal. Ken je het dansje hier nog van?

9. O-zone – Dragostea din tei

Dragostea din tei was een zomerhit in 2004. De tekst van het nummer is in het Roemeens en het betekent ongeveer ‘Liefde in de lindeboom’.

https://www.youtube.com/watch?v=s9YbICd43Mc

Nog een laatste lijst met o.a. die ene hit die IEDEREEN mee kon dansen… (zie #11)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Muzikale throwback | De 15 grootste zomerhits aller tijden”

  1. Ik geloof dat je 1996 bedoelde bij het liedje van Los del Rio. Het origineel komt inderdaad uit 1993, maar de de Bayside boy mix uit 1996 werd een monster hit.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...