Muzikale throwback | De 15 grootste zomerhits aller tijden

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

10. Guillermo & Tropical Danny – Toppertje!

Hoewel de meeste zomerhits in een andere taal zijn, hadden we in 2006 een zomerhit in het Nederlands. Het werd een hit nadat Giel Beelen het nummer een aantal uur achter elkaar op de radio draaide.

11. Los del Rio – Macarena

In 1996 was de zomerhit Macarena een wereldwijd succes. Overal stond het in de hitparades en dit terwijl het een remix was; het originele nummer van Los de Rio was er al in 1993. Het nummer werd ook vaak gebruikt in andere media.

12. Ricky Martin – Livin’ La Vida Loca

In 1999 was dit een echte zomerhit. Elke vrouw was verliefd op Ricky Martin. Later werd het nummer opnieuw populair, toen het in 2004 in de film Shrek 2 werd gebruikt.

13. Kid Rock – All Summer long

In 2008 scoorde Kid Rock met All Summer Long een grote hit. De muziek in het nummer deed denken aan het nummer Sweet home Alabama van Lynard Skynard. Ook kun je invloeden van Nirvana in dit nummer horen.

14. Los Lobos – La Bamba

In 1987 was La Bamba van Los Lobos een grote hit. Het nummer is sindsdien ontzettend vaak gecoverd en wordt nog steeds regelmatig gedraaid.

15. Psy – Gangnam Style

K-pop heeft nooit echt de hitlijsten gehaald, behalve dan met Psy’s Gangnam Style. We deden in de zomer van 2012 allemaal het dansje waarbij het net leek of we aan het paardrijden waren. Dit was de eerste nummer 1 hit in Nederland van een Koreaanse artiest.

Jouw favoriete zomerhits?

En? Ken jij ze allemaal nog? Wat was jouw favoriete zomerhit? Mochten we er eentje vergeten zijn, laat het vooral weten in een reactie onderin! Deel dit artikel met je vrienden en herbeleef de zomer!

Lees ook: Throwback Top 40: deze hits maakten 20 jaar geleden de top 10 uit!


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Muzikale throwback | De 15 grootste zomerhits aller tijden”

  1. Ik geloof dat je 1996 bedoelde bij het liedje van Los del Rio. Het origineel komt inderdaad uit 1993, maar de de Bayside boy mix uit 1996 werd een monster hit.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...