Het enige echte eerlijke filmpje uit het belspel-tijdperk

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

belspelletjes televisie

Hilarisch… Midden en eind jaren 00 waren ze niet weg te denken op TV: de irritante belspelletjes! Helaas bleken ze bedrog te zijn, maar hier het ENIGE echte eerlijke filmpje!

Die #&%* belspelletjes…

Waarschijnlijk zijn redelijk wat mensen geld kwijtgeraakt aan de verrekte belspelletjes in de veronderstelling iets te winnen.

Veel te gemakkelijke vragen, zodat potentiële kandidaten die veel te dure telefoonlijn zouden bellen en dan… helaas net niet aan de beurt te komen of net niet het juiste antwoord te hebben!

Tja… volgende keer beter (of niet)!

Belspelletjes SBS6 vroeger
Via: SBS6 (capture)

Het eerlijke filmpje

Je zal het niet geloven, maar toch is er nog een eerlijk filmpje gevonden op het wijde internet. OK, het is een klein beetje bewerkt, maar de strekking is voor één keer wel de juiste.

Wel komt er een redelijke ‘bijzondere’ en pikante wending in het gesprek.

Belspelletjes vroeger
Via: SBS6 (capture)

Oordeel zelf over deze video!

Nog meer grappige beelden

Uiteindelijk leverde de belspelletjes soms wel grappige televisie op. Het was natuurlijk live, dus er kon het één en ander gebeuren, of ze kregen natuurlijk weer ‘bijzondere’ personen aan de lijn.

Hieronder nog een compilatie van mooie belspel-momenten. Je gaat de irritante spelletjes bijna missen, niet?!

Het einde van belspelletjes op televisie

Tussen 2004 en 2011 waren er ’s avonds en ’s nachts volop belspelletjes te zien op de commerciële zenders. Daar kwam verandering in toen er veel klachten kwamen vanuit de bellers. De Kansspelcommissie greep daarom in 2006 en 2007 in.

Het gevolg was een koninklijk besluit met strenge regels waaraan de belspelletjes moesten voldoen. Pas in 2011 kwam er echt een einde aan de vele spelletjes, nadat in het programma ‘Basta’ de oplichtingspraktijken aan het licht werden gebracht…

Belspelletjes vroeger televisie
Via: SBS6 (capture)

Jouw belspel-herinneringen?

Wat vond jij van de die belspelletjes van vroeger? Heb je er stiekem wel eens aan meegedaan?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “Het enige echte eerlijke filmpje uit het belspel-tijdperk”

  1. Jullie halen twee dingen door elkaar. Het programma Basta is van België en dat heeft ervoor gezorgd dat de Vlaamse belspelletjes van de tv verdween, niet de Nederlandse

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...