Via: Commissaris Rex (capture)

Commissaris Rex was een bijzonder populaire serie die zich afspeelde in Wenen en waar de herdershond Rex een hoofdrol in had. Wij zijn op zoek gegaan naar de hoofdinspecteurs en hebben voor je uitgezocht hoe het NU met ze gaat!

Commissaris Rex: geschiedenis

In de allereerste aflevering van Commissaris Rex werd zijn baasje, politieagent Michael, doodgeschoten. Hierna wilde Rex niet meer eten of drinken en liep hij weg. Inspecteur Moser ging naar hem op zoek en werd uiteindelijk ‘goede vrienden’ met de hond.

Via: Commissaris Rex (cover)

Typische kenmerken van Rex

Dit was de basis van de Commissaris Rex, maar er waren natuurlijk nog veel meer typische kenmerken. Zo is Rex helemaal gek op wurstsemmel, een typisch Oostenrijks gerecht waar Rex helemaal dol op was. Vanaf 1996 was Rex te zien op de Nederlandse tv waarna er veel populariteit ontstond rondom deze behulpzame herdershond.

Commissaris Rex serie cast
Via: youtube.com (capture) | Donald Saunders

Einde van Commissaris Rex

In 2004 is de serie gestopt en in 2007 is er weer nieuw leven in geblazen, waarna deze in Italië verder ging. Hier heeft het programma nog een aantal seizoen gedraaid. Het definitieve einde volgde in 2015.

Via: Commissaris Rex (cover)

Wist je dat…?

 • Doordat de serie in Nederland op TV kwam, nam de vraag naar herdershonden in Nederland voor het eerst in tijden toe. De fokkers noemde dit het ‘Commissaris Rex-effect’.
 • In totaal zijn er vier ‘Rexen’ geweest.
 • De volledige naam van Rex is: Reginald von Ravenhorst.
Commissaris Rex serie cast 2
Via: youtube.com (capture) | KommissarRexFan

Herinneringen ophalen

Laten we beginnen met de intro van commissaris Rex. En niet alleen het intro van seizoen 1, maar van de eerste 10 seizoenen. Deze intro’s ga jij zeker herkennen!

Aflevering van Commissaris Rex

Als je echt eens wilt nagenieten van deze iconische serie, kan je hieronder een aflevering terugkijken. Zo word jij weer helemaal meegenomen in deze fantastische serie.

Hoe is het nu met…?

Maar hoe gaat het nu met de hoofdinspecteurs die mee hebben gespeeld in de Oostenrijkse versie van Commissaris Rex? Wij hebben dat voor je uitgezocht en lees je op de volgende pagina.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

28 gedachten over “Hoe is het nu met de hoofdinspecteurs van Commissaris Rex?”

 1. Ja Kommissar Rex blijf ik leuk vinden zeker de reeks van staffel 1-10 in het Duits vertaald en in het Nederlands onder getiteld daarna verhuisde Rex van Wien naar Italië om daar de verdachten op te sporen en te kunnen oppakken de laatste twee herdershonden die Rex hebben gespeeld vond ik wel leuk voor ze om daar te zien maar de casting vind ik dan weer minder leuk. Ik ga echt voor de Duitse versie dat zich afspeelde in Wien.

  Beantwoorden
 2. Ik heb Commissar Rex gekeken vanaf 1995 ,nadat ik met mijn ouders en broers naar Oostenrijk op vakantie ben geweest en ik eigenlijk aangetrokken werd door de Billboard met Tobias Moretti en Rex de herdershond erop.Dat waren mijn grootste favorieten , en ik mis het ontzettend.Geweldige seizoenen waren dat met Tobias Moretti en Rex de herdershond!

  Beantwoorden
 3. Ik was er zo .fan van dat ik zelf een herder gekocht heb.heb hem rex genoemt . Was altijdt een geweldige serie .zoiets mogen ze .weer eens uitzenden .

  Beantwoorden
 4. Zo gehuild toen Moser in het ziekenhuis overleden was en Rex afscheid van hem ging nemen.

  Het team hond en baas was altijd goed op elkaar ingespeeld en er zat ook humor in.

  Beantwoorden
 5. Ik vond het ook een goede Serie ik mis het ze mogen het alles nog een keer uitzenden.
  Ik kijk zondagavond bij rtl crime mooi

  Beantwoorden
 6. Ik keek ook alle delen heb ze ook op DVD en videoband staan ken ik af en toe weer terug kijken vond altyd leuke serie jammer dat die film niet meer op tv komt vond ook altyd spannend

  Beantwoorden
  • We hadden in jaren 80 onze lieve Duitse herder BONZO altijd al verliefd geweest op Duitse herders en toen de serrie uitkwam zat ik op de puntje van mijn stoel ik zal niet erg v8nden om alle herhalingen terug te zien

   Beantwoorden
 7. ik hoop dat MAX de serie nog een aantal keren laat zien het was een geweldige serie zonde omdat zomaar ergens op de planken te laten liggen.

  Beantwoorden
 8. Ik kijk bijna elke dag ,naar kommisar rex via youtupe ik blijf er niet over uitgekeken wat een geweldig t.v serie is dat zo geweldig mooi .
  Jammer dat het niet meer op t.v komt zo leuk een lekker dier en een grote ondeugd heerlijk

  Beantwoorden
 9. Commissaris Rex vond ik geweldig Jammer dat het niet meer op de Nederlandse TV komt Ik hoop dat het nog eens een keer terugkomt Ik zal het nooit vergeten dat ik bij dat Richard wordt neergeschoten Ik begon te huilen bij mijn vader

  Beantwoorden
  • @Andre
   Het is nu elke zondagavond op RTL Crime. 20::00 t/m 23 uur ongeveer. En ik de dvd’s van het eerste seizoen. Dus dan ik af en toe nog even terug in d tijd.

   Beantwoorden
 10. Ik kijk het nu weer opnieuw op RTL crime. Daar wordt iedere zondag 4 afleveringen uitgezonden .
  Ik vind het nog steeds geweldig.

  Beantwoorden
  • Ik geniet er ook elke zondag van
   Alleen moest ik gister wel even slikken toen bij de laatste aflevering opeens 2 nieuwe gezichten verschenen.
   Ik heb het gevoel dat de klik tussen Brandner en Rex veel beter is als tussen deze “nieuwe” en Rex

   Beantwoorden
 11. Ik keek ook alle delen heb ze ook op DVD en videoband staan ken ik af en toe weer terug kijken vond altyd leuke serie jammer dat die film niet meer op tv komt vond ook altyd spannend

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer