Via: Commissaris Rex (capture)

De cast van commissaris Rex was natuurlijk uitgebreid, wij hebben ons hier beperkt tot de hoofdinspecteurs met nog een kleine verrassing aan het einde…

1. Richard Moser (Tobias Moretti, 1994–1998)

Richard Moser, ook wel Richie genoemd in de serie, kreeg zijn achternaam van de bedenker van de serie: Peter Moser. Richie zit aan het begin van de serie net in echtscheiding en is niet altijd op het rechte pad. Hij speelde commissaris tot 1998, waarna hij de serie verliet om in het theater te gaan werken.

Richard Mosser
Via: Commissaris Rex (capture)

Zo ziet hij er nu uit:

Geplaatst door Tobias.Moretti op Donderdag 12 maart 2020

2. Alexander Brandtner (Gedeon Burkhard, 1998–2001)

Alex Brandtner is de opvolger van Moser, waarbij Rex ook depressief is doordat hij zijn baasje verloren is. Hij heeft een hechte band met Rex in de serie en vertelt hem al zijn ‘geheimen’, waaronder dat hij doof is geworden aan zijn rechteroor door een explosie.

Alexander Brandtner Rex
Via: Commissaris Rex (capture)

Zo ziet hij er nu uit:

3. Marc Hoffmann (Alexander Pschill, 2002–2004)

Marc Hoffman is net als zijn voorganger sportief en humoristisch en krijgt in de serie een liefdesverhouding met Niki Herzog die hij na veel meningsverschillen wist te veroveren. Wij hebben ook voor je uitgezocht hoe hij er nu uitziet!

Marc Hoffmann
Via: Commissaris Rex (capture)

Zo ziet hij er nu uit:

4. En Rex dan…?

Helaas zijn niet ‘alle Rexen’ er nog, maar we hebben wel nog even alle echte namen van alle herdershonden in de serie voor je op een rij gezet.

 1. Santo vom Haus Zieglmayer (Roepnaam: B.J. (Beejay)) – 1994 – 1999
 2. Rhett Butler – 1999 – 2004
 3. Henry –  2008 – 2011
 4. Nick – 2012 – 2015
Via: Wikimedia Commons | Lodewijk Vadacchino, CC

Wat vond jij het leukst?

Keek jij vroeger naar Commissaris Rex? Zo ja, wat vond je ervan en wat is je nog het meeste bijgebleven? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

28 gedachten over “Hoe is het nu met de hoofdinspecteurs van Commissaris Rex?”

 1. Ja Kommissar Rex blijf ik leuk vinden zeker de reeks van staffel 1-10 in het Duits vertaald en in het Nederlands onder getiteld daarna verhuisde Rex van Wien naar Italië om daar de verdachten op te sporen en te kunnen oppakken de laatste twee herdershonden die Rex hebben gespeeld vond ik wel leuk voor ze om daar te zien maar de casting vind ik dan weer minder leuk. Ik ga echt voor de Duitse versie dat zich afspeelde in Wien.

  Beantwoorden
 2. Ik heb Commissar Rex gekeken vanaf 1995 ,nadat ik met mijn ouders en broers naar Oostenrijk op vakantie ben geweest en ik eigenlijk aangetrokken werd door de Billboard met Tobias Moretti en Rex de herdershond erop.Dat waren mijn grootste favorieten , en ik mis het ontzettend.Geweldige seizoenen waren dat met Tobias Moretti en Rex de herdershond!

  Beantwoorden
 3. Ik was er zo .fan van dat ik zelf een herder gekocht heb.heb hem rex genoemt . Was altijdt een geweldige serie .zoiets mogen ze .weer eens uitzenden .

  Beantwoorden
 4. Zo gehuild toen Moser in het ziekenhuis overleden was en Rex afscheid van hem ging nemen.

  Het team hond en baas was altijd goed op elkaar ingespeeld en er zat ook humor in.

  Beantwoorden
 5. Ik vond het ook een goede Serie ik mis het ze mogen het alles nog een keer uitzenden.
  Ik kijk zondagavond bij rtl crime mooi

  Beantwoorden
 6. Ik keek ook alle delen heb ze ook op DVD en videoband staan ken ik af en toe weer terug kijken vond altyd leuke serie jammer dat die film niet meer op tv komt vond ook altyd spannend

  Beantwoorden
  • We hadden in jaren 80 onze lieve Duitse herder BONZO altijd al verliefd geweest op Duitse herders en toen de serrie uitkwam zat ik op de puntje van mijn stoel ik zal niet erg v8nden om alle herhalingen terug te zien

   Beantwoorden
 7. ik hoop dat MAX de serie nog een aantal keren laat zien het was een geweldige serie zonde omdat zomaar ergens op de planken te laten liggen.

  Beantwoorden
 8. Ik kijk bijna elke dag ,naar kommisar rex via youtupe ik blijf er niet over uitgekeken wat een geweldig t.v serie is dat zo geweldig mooi .
  Jammer dat het niet meer op t.v komt zo leuk een lekker dier en een grote ondeugd heerlijk

  Beantwoorden
 9. Commissaris Rex vond ik geweldig Jammer dat het niet meer op de Nederlandse TV komt Ik hoop dat het nog eens een keer terugkomt Ik zal het nooit vergeten dat ik bij dat Richard wordt neergeschoten Ik begon te huilen bij mijn vader

  Beantwoorden
  • @Andre
   Het is nu elke zondagavond op RTL Crime. 20::00 t/m 23 uur ongeveer. En ik de dvd’s van het eerste seizoen. Dus dan ik af en toe nog even terug in d tijd.

   Beantwoorden
 10. Ik kijk het nu weer opnieuw op RTL crime. Daar wordt iedere zondag 4 afleveringen uitgezonden .
  Ik vind het nog steeds geweldig.

  Beantwoorden
  • Ik geniet er ook elke zondag van
   Alleen moest ik gister wel even slikken toen bij de laatste aflevering opeens 2 nieuwe gezichten verschenen.
   Ik heb het gevoel dat de klik tussen Brandner en Rex veel beter is als tussen deze “nieuwe” en Rex

   Beantwoorden
 11. Ik keek ook alle delen heb ze ook op DVD en videoband staan ken ik af en toe weer terug kijken vond altyd leuke serie jammer dat die film niet meer op tv komt vond ook altyd spannend

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer