8. The Fly

Soms loopt een onderzoek net even anders dan verwacht. Bij Jeff Goldblum liep het erg mis en werd hij langzaam veranderd in een vlieg. Het zal je maar gebeuren!

We hebben hier gelukkig uit geleerd, dat als we ooit in een teleportatie-machine gaan, we even moeten checken of er geen vliegen meegaan…

The Fly horrorfilms vroeger
Via: The Fly (capture)

9. A nightmare on Elmstreet

Freddy komt je halen! Is hij niet de allerengste uit het rijtje?

Nightmare on Elm Street horrorfilms vroeger
Via: flickr.com | Steve Beger, CC

10. The Shining

Wij zeiden het al. Stephen King was populair en had een rijke fantasie. Zat jij ook bij al zijn films op het puntje van je stoel? En zou jij in dit hotel willen verblijven? Redrum…

https://www.youtube.com/watch?v=fLEdpDpoTTA

11. The Thing

Het Ding kon alles worden en dat was gevaarlijk. Deze alien bevond zich niet in de ruimte maar zat vastgevroren in het ijs. Als kind geloof je echt dat zoiets kan gebeuren. Hoe onwaarschijnlijk ook het verhaal.

Via: The Thing (capture)

12. The Evil Dead

Veel viezer kon het toen niet. Deze film was zo goor! Je moest wel een stevige maag hebben. En spoiler alert, het heeft een open einde. Denk jij dat de demon of Ash heeft gewonnen?

13. Friday the 13th

Vrijdag de 13e brengt ongeluk dus geen wonder dat er in deze film van alles misgaat. Maar ook hier gold, zo eng was het niet. Wat een masker allemaal kan veroorzaken. Of is het toch wel een beetje eng?

Friday 13th horrorfilms vroeger
Via: Friday 13th (capture)

Jouw favoriete (of engste) horrorfilms?

Halloween komt er binnenkort aan. Tijd om deze horrorfilms nogmaals te bekijken of durf je dat niet? Wat was jouw favoriete of juist engste horrorfilm? Laat het ons weten in een reactie.

Lees ook: De 15 grappigste komedie films van de jaren 90


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “13 horrorfilms waar wij niet van konden slapen”

  1. Saaie films allemaal eigenlijk…
    Vooral The Shining is saai!
    Behalve IT, die vind ik vandaag de dag nog steeds erg leuk.
    Die remake van een paar jaar geleden vind ik saai.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer