Irritante ouders: 10 zaken waar je je vroeger aan irriteerde

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

We hebben allemaal in de puberteit gezeten en dat was natuurlijk een toptijd, toch? Alhoewel… Maar goed, je ouders hebben toen dingen gedaan die je als puber zeker niet kon waarderen. Zeker niet. Waar bemoeiden ze zich mee? Waarom deden ze dat? Wat ging het ze aan?

Wij hebben een aantal van deze dingen voor je op een rij gezet.

Lieve maar irritante ouders

Je ouders (of verzorgers) hebben altijd het beste met je voor gehad en dat realiseer je je nu misschien meer dan ooit. Maar man, wat konden ze, toen jij puber was, irritant zijn…

Hadden ze dat zelf niet door ofzo? Ze zijn toch ook kind geweest; zij hebben toch ook de puberteit doorlopen? Je ‘lieve’ ouders konden je zo voor schut zetten met hun beschamend gedrag en het boeide ze gewoon niet!

Irritante ouders verlegenheid princess diaries Anne Hathaway
Via: The Princess Diaries (capture)

10 irritaties aan je ouders vroeger

We hebben een paar (achteraf) leuke irritaties aan je ouders vroeger… Welke herken jij nog van vroeger of mis je juist hier? Laat het weten in een reactie onderin!

Via: Fun Size (capture)

1. Vragen hoe het op school was

Je kwam net thuis uit de gruwelijk hel die school heet en had het laatste uur ook nog die belachelijk vervelende en saaie docent. Deze vraag wilde je niet horen. Gewoon niet.

Je was net bezig met te chillen, ontspannen en manieren te bedenken om geen huiswerk te maken. Komt je vader of moeder ook nog met zo’n vraag, GA WEG!

Via: giphy.com

2. Amicaal zwaaien als ze je zien staan met vrienden

Natuurlijk wil je niet geassocieerd worden met je ouders in het openbaar en al helemaal niet als je met vrienden staat. Een vader of moeder die dan heel enthousiast zwaait en zegt dat je je lunch vergeten bent kun je je niet bij hebben. Maaaaahaaaaaaaaam!

3. Jou schoonmaken met SPUUG

Dat dieren dit doen, is nog tot daaraan toe… maar je ouders hoeven je echt niet met hun speeksel schoonmaken! Bah!

4. Je ouders die cool willen zijn

Niets is erger dan je ouders, die probeerden cool te zijn. Met name als er vrienden in de buurt waren. Waarom begrepen ze niet gewoon dat ze niet cool waren en dat ook nooit zouden worden?!

Tiener moeder cool irritante ouders puber schaamt
Via: depositphotos.com

5. Als een vriend of vriendin thuis komt, in het gesprek mengen

Net als jij en een vriend of vriendin op bezoek had, dat één van je ouders zich even met het gesprek komt bemoeien of vertellen hoe ontzettend leuk die saaie film is waar jullie zeker niet naartoe willen.

We moeten nu echt verder hoor, anders krijgen we het huiswerk niet af.

6. Vragen of je mee wil helpen met….

Meehelpen? Je denkt toch niet dat ik daar tijd, zin, behoefte of iets anders voor heb. Weet je wel hoeveel huiswerk ik heb? Hoe druk het is? Wie er allemaal op me wacht op MSN? Je denkt toch niet dat ik ook maar één bord van de tafel naar het aanrecht wil brengen, wie denk je wel niet dat je bent…

boos kwaad puber geirriteerd
Via: depositphotos.com

7. Proberen grappig te doen

Als je ouders grappen maakten, waren die per definitie al niet leuk. Als ze dan ook nog eens grappen maakte net nadat ze je gevraagd hadden of je de tafel af kon ruimen, dan was het klaar en werd de weg naar je kamer ingezet.

8. Je lastig vallen over ‘lege verpakkingen’

Jij kunt er toch niets doen dat er nog maar vijf koekjes in de verpakking zaten? Waarom moet je dan ook nog de lege doos uit de kast halen en HELEMAAL naar de prullenbak lopen, doe eens even normaal!

lege snoepverpakkingen snoep snoeppapiertjes snack
Via: depositphotos.com

9. Zeggen dat je om 11 uur thuis moeten zijn

11 uur?!??!?!?!?! Mijn vrienden mogen allemaal minstens tot 3 uur ’s nachts, dat kun je niet maken. Gewoon niet! Zo kan ik me nooit meer vertonen bij mijn vrienden, nooit meer. Dankjewel dat je mijn leven verpest hebt.

10. Zeggen dat je moet komen eten terwijl je net…

Terwijl je net bezig was met een belachelijk belangrijk MSN-gesprek. Dan ook nog vaker dan één keer roepen dat het eten klaar is, net alsof je het de eerste keer niet had gehoord. Doe even normaal.

Via: Knofje (capture)

11. Ongevraagd, of überhaupt de slaapkamer inlopen

Dat doe je toch niet? Wat nu als ik huiswerk aan het maken was, dan stoorde je me ontzettend. Of misschien was je wel wat anders aan het doen, jij deed dat toch ook niet?

12. Zeggen dat docenten gelijk hebben

Dat hebben ze niet, je let heus wel op, ook al lijkt dat niet zo. Die keer dat je er niet was, was de prille relatie van je beste vriend(in) niet uitgegaan, dat ging voor. Die andere keer waren de koekjes in de aanbieding bij de supermarkt naast school en daar moest je even van profiteren.

Hoe dan ook, docenten hebben nooit gelijk. NOOIT!

Uitspraken leraren school klas schoolbord docent
Via: flickr.com | Thomas Levinson, CC-NC

Jouw grootste puber ergernis?

Wat vond jij zelf de ergste irritatie uit jouw puberteit? Of heb je inmiddels kinderen en hebben we een belangrijke ergernis van de puber over het hoofd gezien? Laat het ons weten een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Irritante ouders: 10 zaken waar je je vroeger aan irriteerde”

  1. Mijn grootste ergernis: mensen die ‘irriteren’ schrijven i.p.v. ‘ergeren’.
    Iets irriteert je. Je ergert je aan iets. Maar je irriteert je niet aan iets.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...