12 waardeloze ouders op televisie die iedereen kent

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Married with Children cast Al Bundy

Natuurlijk hebben ouders de grootste invloed op kinderen. Toch heeft ook televisie daar een kleine rol in en dan is het vreemd te zien hoeveel waardeloze ouders er op de buis verschijnen. We hebben een leuk lijstje met 12 van deze slechte ouders in televisieland.

Welke ken jij nog (of missen we juist)?

Slechte ouders op de buis…

Onze ouders gaven altijd het goede voorbeeld, maar waren ook niet perfect. Ze waren echter lang niet zo slecht in opvoeden als de slechte ouders die wij op televisie zagen. Het was als kind fijn om te zien dat ouders ook wel eens dingen verkeerd aanpakken.

Home Alone vroeger film-5
Via: Home Alone (capture)

Dit zijn 12 waardeloze ouders op televisie

Op televisie waren er eigenlijk veel slechte ouders te bekennen. Tijd om eens naar deze waardeloze opvoeders te kijken. We hebben een leuk lijstje gemaakt met 12 ouders die niet bepaald het goede voorbeeld gaven…

Welke slechte ouders kende jij? Welke ouder uit deze lijst vond jij het slechtste en zou jij echt niet willen hebben als mama of papa? Missen we misschien nog waardeloze ouders?

Deel jouw slechte ouders van televisie in een reactie onderin!

1. The Simpsons (Homer dan…)

Doh! Dat geluid wat Homer uit The Simpsons maakt als er weer wat verkeerd gaat! Ken je die nog? Hij was te dom om te poepen, zoals men wel eens zegt. Als kind wil je geen ouders die constant knullige dingen doen waarvoor jij je schaamt, toch?

The Simpsons bank opening
Via: The Simpsons (capture)

Wat zou jij bijvoorbeeld doen als je vader zulke stunts uithaalt? Dat is toch niet normaal?! Stel, je neemt een vriendje mee naar huis en dan tref je dit aan? Ocharme Marge…

2. Kevin’s ouders uit Home Alone

Een tijdje alleen, zonder ouders thuis lijkt heel leuk. Is het ook. Lekker zelf alles bepalen. Maar, hoe kun je als ouder ieder jaar opnieuw je eigen kind thuis vergeten??? Dat je een raam vergeet te sluiten, een licht niet uit hebt gedaan, ok dat kan. Maar je kind vergeten, hoe dan? Dat weten ze bij Home Alone uit eigen ervaring…

Home Alone geheimen vliegveld
Via: Home Alone (capture)

3. Mams en paps van Matilda

Matilda was een voorbeeldig kind, haar ouders waren dit totaal niet. Ze pasten daarom helemaal niet bij dit gezin. Als ouder mag je een kind niet voortrekken maar daar trokken zij zich niets van aan. En de meeste ouders zouden het fijn vinden dat hun dochter zo van lezen houdt en slim is…

4. The Bundy’s

Een schoenenverkoper die graag op de bank zit met zijn hand in zijn broek. Stel je maar weer voor, jij en dat vriendje die binnenkomen en hiernaar moeten kijken. Dan neem je toch nooit meer iemand mee? Bij Married with Children kunnen ze erover meepraten…

Married with Children cast Bundy serie
Via: Married with Children (capture)

5. Ma Flodder

Alles wat met roken te maken heeft, is tegenwoordig verboden op televisie. De Flodders mogen wél nog worden uitgezonden dus we zien geregeld deze lekkere mama langskomen. Van haar kon je wel wat leren… Leren schelden, leren bedreigen, bedriegen en ga zo maar door. Allemaal goede bruikbare skills voor als je groot bent. 😉

Ma Flodder serie
Via: Flodder (capture)

6. Hyacinth Bouquet

Als je wilt leren hoe je neerkijkt op anderen, dan moet je met the lady of the house bellen. Je moet wel even geduld hebben, want zij moet alvorens op te nemen, even de telefoon schoonvegen. Het leuke was dat zij zelf uit een familie van uitschot kwam en zich beter voordeed. Zelfs de postbode was bang voor haar luide stem. Stel je voor dat zij je roept om binnen te komen voor het avondeten. OMG!

7. Morticia en Gomez Addams

Van deze 2 mocht echt alles. Dat liep vaak uit op gevaarlijke situaties maar dat was juist spannend en goed. De omgekeerde wereld als je kijkt naar hoe onze ouders af en toe waren. Nee, je mag niet klimmen in de die hoge boom van 6 meter. Nee, speel niet met vuur. Wij mochten echt niets en Wednesday en Pugsly alles! Niet eerlijk eigenlijk. Deze ouders waren cool!

Addams Family ouders
Via: Wikimedia Commons | ABC Television, CC

8. Waar zijn de ouders van Beavis & Butthead?

Nou die waren er volgens mij nooit. Vandaar dat ze uren tv mochten kijken en vieze woordjes gebruikten. Heb jij ze wel eens gezien?

9. Ouders van Cow & Chicken

Over maffe ouders gesproken. Ze waren half, krijgen een koe maar ook een kip? Hou maar op, daar snapt toch niemand wat van. Maar ze konden wel overal om lachen, dit olijke stel.

12 waardeloze ouders op televisie die iedereen kent
Via: Cow and Chicken (capture) | Warner Bros

10. Absolutely fabulous

De term drunk as a skunk past perfect bij deze 2 bff’s waarvan eentje toevallig moeder is. Zo vervelend kan zo een kind zijn als je gewoon in alle rust wilt bijkomen van een kater.

Absolutely Fabulous televisie
Via: Absolutely Fabulous (capture)

11. Boze stiefmoeders in Disney-films

Lieve stiefmoeders bestaan niet. Dat was het idee van Disney. Die Disney prinsessen hebben dan ook redelijk wat afgezien. En dat naast al die andere zielige Disney-momenten.

Lekker dan als jouw stiefmoeder wel lief was maar al jouw vriendinnetjes al bang zijn… Dank Disney! 😉

12. All in the family

Racistische papa Archie Bunker was het toppunt. Hij had voor niemand respect, iedereen was gajes en vroeger was alles beter. Geen enkele minderheidsgroep beviel hem en van zijn schoonzoon moest hij al helemaal niets weten. Ben ik even blij dat hij mijn vader niet is, zou me doodschamen.

Waardeloze ouders…

Wat een geweldige voorbeelden hadden onze ouders, NOT! Welke slechte ouders van televisie zijn wij vergeten? Deel ze in een reactie hieronder.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...