De 10 irritantste ringtones van vroeger op je oude telefoon

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Oude ringtones van vroeger op je telefoon

Ringtones… vaak was het hoe irritanter, hoe populairder! We hebben een ‘mooie’ top-10 van irritante oude ringtones van vroeger uit de oude doos (ja, je mobiel van vroeger)!

Welke had jij vroeger op je oude telefoon staan?

Ringtones van vroeger

Televisie en het vroegere internet stonden er vol mee: advertenties die zoveel mogelijk ringtones wilden verkopen. “Download nu 2 RINGTONES voor de prijs van 1”. Er was geld mee te verdienen, want die veelal matige deuntjes, waren populair…

We vonden dat prima, maar misschien erger was dat we het ook prima vonden dat we van die verschrikkelijke beltonen op onze Nokia 3310 en Pocketline Swing zette! Rare dierengeluiden of irritante alarms deden het ongelooflijk goed, tot boosheid van leraren of collega’s!

Oude ringtones van vroeger kopen

10 irritante oude ringtones

Als we er echter nu aan terug aan denken, kunnen we er alleen maar om lachen! Wat een nostalgie eigenlijk! We hebben voor jullie de 10 irritantste ringtones van vroeger op een rijtje gezet.

Jouw oude ringtone? Had jij vroeger ook een specifieke ringtone waar je jezelf en andere gek mee maakte? Staat hij hieronder of hebben we ‘m over het hoofd gezien?

Deel je oude ringtones in een reactie onderin!

1. Blabla van ‘Chatman’

Chatman van Hi (een onderdeel van KPN) was een tijd niet van de televisie weg te denken. De televisie reclames waren ietwat gek, maar je kunt dus ook overal de ringtone Blabla horen…

2. De BABY die maar BLEEF lachen…

Eerst dacht je nog dat er echt een baby aan het lachen was, maar al snel was het duidelijk: weer zo’n irritante ringtone…

3. NYAN CAT RINGTONE

Begonnen als een internetmeme in 2011, veroverde Nyan Cat ook de wereld per ringtone voor je oude telefoon. Het blijft een bijzondere kat!

4. Mama… Maamaa… Maammmaaa!!!!!!

Ongetwijfeld had je vrienden die ook deze oude ringtone de moeite waard vonden. Of je had ‘m zelf natuurlijk (schaam je!). “Mamaaaaaa

5. Het konijntje “Snuffy Bunny”

Vooral meisjes vonden deze Snuffel ringtone geweldig. Snuffy Bunny stond dan ook op vele mobiele telefoons van vroeger.

6. Het lieve “Meisje met de Prei”

Een Japans meisje met een Japanse groente die lijkt op een prei, dansend op een Fins volksliedje. Een ouderwets Flash filmpje dat in 2006 de wereld over ging.

De ‘Meisje met de prei’ ringtone was een ware hype. Je hoorde het op iedere straathoek en natuurlijk vooral op de scholen.

7. “Schni, Schna, Schnappi…!”

Wie kent deze kleine krokodil niet? Schnappi, das kleine Krokodil was een Duits kinderliedje dat zich perfect leende voor je mobiele telefoon…

8. Achmed the dead terrorist

Nog een ‘leuke’ ringtone, waar mensen in de trein massaal van opschrokken. Achmed de (dode) terrorist was een buikspreekpop van de Amerikaans cabaretier Jeff Dunham.

Deze terrorist was niet altijd vriendelijk en wilde je het liefst het zwijgen opleggen…

9. KUIKENTJUHH!! (ook Sweety Chick)

Toegegeven, Sweety Chick was te schattig, maar als ringtone bijzonder irritant…

10. De onvergetelijke… CRAZY FROG!!!!!

“Aringding dinge ding…” en zo ging de Crazy Frog nog even verder, voordat hij wegscheurde. Je had met deze ringtone klassieker wel weer even alle aandacht…

BONUS: Jochem Myjer…

Ook een ringtone die meteen liet horen dat jij er was (als je gebeld werd). Aandacht tekort? Download Jochem Myjer…

Jouw ringtone van toen?

Gelukkig is het inmiddels jeugdsentiment geworden. Mis je hier nog goeie ringtones van vroeger die je zelf had of tot het overvloedige gehoord hebt?

Deel je favoriete of meest irritante oude ringtones in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “De 10 irritantste ringtones van vroeger op je oude telefoon”

  1. Er was ook nog een irritante ringtone in deze tijd die dacht ik de hamsterdans heette! Zo mega irritant maar zo leuk?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...