7. To live and let die

In veel van de James Bond films is er water aanwezig, veel water. James wordt altijd wel ergens achternagezeten door haaien en ander gespuis. Dus is een shark gun altijd handig om bij je te hebben.

https://youtu.be/9TkVTW3LC_8

De shark gun is ook commercieel verkrijgbaar, maar dan als een ‘dart’. Het principe blijft hetzelfde; geperste lucht in een puntig wapen. Prik je haai en spuit CO2 in zijn neus. Pijnlijk.

.

8. The spy who loved me

Laten we maar weer eens onderwater gaan voor een andere mooie Bondauto: Lotus Esprit.

En ja hoor, ook deze auto was echt. De binnenkant leek echter totaal niet op dat van een auto. Wet Nellie zoals de auto genoemd werd, was meer een mini-onderzeeer die omgebouwd was tot de beroemde Lotus Esprit. Maar hoe zag de binnenkant er echt uit? Niet zo sexy helaas.

.

9. From Russia with love

Weer zo’n uitvinding die erg cool is. Natuurlijk veel te gevaarlijk, maar welke jongen wil er geen shoe knife?

En de moderne versie.

10. Quatum of Solance

Vooral in de latere films werd het duidelijk dat de gadgets geleverd werden door de grote bedrijven.

Natuurlijk kwam deze uitvinding gewoon van Microsoft, maar zelfs dan blijft het een gave gadget.

Tot slot

Waren dit alle gadgets? Niet echt. Bekijk de complete lijst.

En natuurlijk waren er ook een aantal gadgets die gewoon te vreemd waren om echt te kunnen werken (op numer 2 zijn ze later teruggekomen, zoals te zien is in onze lijst). Movie magic at it’s best!

Wat vond jij de meest indrukwekkende gadget van James Bond of mis je er juist een? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer