Jody Bernal: hoe is het nu met de ‘Que si, que no’-zanger?

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Jody Bernal hits

Jody Bernal: dé Nederlandse artiest met een Colombiaanse achtergrond. Deze zanger scoorde in 2000 een gigantische hit met Que si Que no. Hiermee stond hij zelfs op nummer 1 in zowel Nederland als België. Deze single heeft zelfs 15 weken lang de hitparades aangevoerd.

We vertellen je hoe de carrière van Jody is ontstaan en hoe het nu, 24 jaar na zijn mega hit, met hem gaat.

Jody Bernal: oorsprong in Colombia

Op 12 november 1981 werd Jody Bernal geboren in Bogota, de hoofd van Colombia. Echter werd hij drie maanden later geadopteerd door een Nederland gezin. Hij groeide op in Delft en doorliep hier ook zijn gehele schoolperiode.

Jody Bernal
Via: Jody Bernal (cover)

Start van zijn carrière

Toen hij op zijn 18e een bezoek bracht aan zijn biologische ouders in Colombia gaf zijn tante hem een Spaanstalige cd mee naar huis. Dit was de aanzet tot het begin van zijn carrière. 

Que si que no: zijn eerste hit

Een van de nummers op deze zogenaamde cd’s was Que sí, que no. Jody besloot hier al snel een eigen versie van te maken. Dit lied hij vervolgens horen bij de talentenshow Your Big Break. Het was direct een succes, waarna zijn nummer een hit werd.

Hij won deze talentenshow overigens niet. Niemand minder dan Judith Jobse won de show. Weet jij nog wie dit is? Wij niet!

https://www.youtube.com/watch?v=6U1taPuuiUI

Succes van Que si Que no

Que sí que no werd in 2000 een gigantisch succes in Nederland. Zo stond het nummer maar liefst zeven weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Eigenlijk werd het nummer na vijf weken van de troon gestoten. Echter kwam het na een week op acht weer keihard binnen op nummer 1. Dit heeft het liedje nog twee weken volgehouden.

Que si Que no Jody Bernal
Via: Jody Bernal (cover)

Meer hits van Jody

Que sì que no was uiteindelijk niet de enige hit, waarmee Jody de hitlijsten bestormde. Zo scoorde hij hits met Oh Bambolero en Un beso mas. En we kunnen lullen wat we willen, de liedjes klinken toch aanstekelijk. Ondanks de intens foute danspassjes die hierbij komen kijken.

Ik bedoel, check die videoclips.

Een hit met Belle Perez

Over exotische artiesten gesproken. Belle Perez was een van de eerste die samen met Jody Bernal een hit op nam. Het nummer ‘Me and You’ was in 1998 al uitgebracht door Belle, toen zij dit in 2002 nogmaals deed. Ditmaal met Jody.

Het is een Engelstalig nummer, iets wat nieuw was voor Bernal. Misschien dat hij daarom ook niet een erg groot aandeel had in deze hit. 

Sterren dansen op het ijs

Na deze periode werd het iets rustiger rondom Jody Bernal. Een aantal jaren werd er weinig van hem vernomen, totdat hij in 2006 plotseling opdook in Sterren dansen op het ijs.

Hij reikte net als bij Your Big Break tot de finale, die hij overigens helaas verloor. Hein Vergeer ging er van door met de hoofdprijs. Wel kreeg hij een contract aangeboden door Holiday In Ice. 

Jody Bernal Sterren dansen op het ijs
Via: Sterren dansen op het ijs (capture)

Rol in New Kids Turbo

Na een kleine rol in de film New Kids Turbo, waar hij werd neergeschoten, was hij voornamelijk te zien in tv-programma’s. Zijn carrière in de filmwereld was dus van korte duur…

Jordy Bernal en televisie

Jody Bernal was in 2010 vaste kandidaat van onder andere Ranking The Stars. Hierin leerde we de sympathieke Bernal nog beter kennen. Het is namelijk een heel leuk joch.

In 2018 was Jody Bernal nog een van de deelnemers van Expeditie Robinson. Hierin gaf hij uiteindelijk op, waardoor hij als 12e eindigde in dit programma. Daarna heeft hij nog in de jury gezeten van All Together Now.

Een gescheurd trommelvlies

Waar Jody Bernal in 2006 nog meedeed met Sterren dansen op het ijs, was hij in 2012 een van de deelnemers van Sterren springen op zaterdag. Tijdens dit programma moesten de deelnemers van een hoge duikplank in het water springen.

Dit natuurlijk in combinatie met zoveel mogelijk trucs. Tijdens een training ging het helaas mis voor Jody en scheerde hij zijn trommelvlies tijdens de landing in het water. Hij kon hierdoor helaas niet deelnemen aan de finale. 

Na Sterren springen op zaterdag verruilde Jody zijn plek als deelnemer in voor die als jurylid.

Hij ging in de jury van Sterren dansen op het ijs, het programma waarin hij tijdens het eerste seizoen zelfs de finale haalde. Ook was hij veel te zien als gast in het programma. 

Een nieuwe internationale hit

Het was 2017 toen Jody Bernal voor het eerst in jaren weer eens in het nieuws kwam met muziek. Buiten alle festivals die hij afging als dj, bracht hij samen met collega dj’s The Boy Next Door en Fresh Coast een liedje uit dat luistert naar de naam La Colegiala.

Dit is een bewerkte versie van het gelijknamige nummer van Rodolfo y su Tripica.  Dit nummer haalde de 5e plek in de Nederlandse hitlijsten. Ook buiten Nederland was het nummer absoluut een succes.

Bernal en zijn gezin

Buiten de shows geniet hij volop van zijn gezinnetje.

Zo heeft hij samen met zijn vrouw Melissa twee dochters, Olivia en Poppy. Daarmee heeft hij het blijkbaar zo naar zijn zin dat hij in 2020 voor het eerst een Nederlandse hit uitbracht. Deze luistert naar de naam Mami Tranquila.

Hoe gaat het nu met Jody Bernal?

Ook gaat hij door het leven als model en deelt hij zijn vele kiekjes op zijn persoonlijk Instagram.

En speelt hij ook graag een potje golf…

Niet alleen golfen is voor Jody weggelegd, maar ook hardlopen doet hij graag. De week starten met een 5k run? Voor deze man geen probleem!

Zo nu en dan brengt Jody Bernal weer een zomers nummer uit, zoals Papacito in 2021 onder zijn eigen platenlabel, Berraco Records. Keep ‘em coming, Jody!

Jody Bernal leeftijd: hoe oud is hij nu?

Wat opvalt is dat Jody er nog hartstikke jong uitziet. Geen wonder dat veel mensen zich afvragen: hoe oud is deze 90s – 00s popster eigenlijk?!

We gaan je verlossen uit de onzekerheid. De leeftijd van Jody Bernal is namelijk 41 jaar. Zouden we ‘m niet geven als je naar zijn Insta foto met de boys kijkt!

Jouw favoriete Jody Bernal nummer?

Wat vond jij van Jody Bernal? Welk liedje zing je nog moeiteloos mee of naar welk concert van hem ben jij vroeger (of onlangs) gegaan?

Laat het weten in de comments of deel dit artikel met jouw vrienden.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Jody Bernal: hoe is het nu met de ‘Que si, que no’-zanger?”

Plaats een reactie

Share to...