Jody Bernal hits

Via: Jody Bernal (cover)

Jody Bernal: dé Nederlandse artiest met een Colombiaanse achtergrond. Deze zanger scoorde in 2000 een gigantische hit met Que si Que no. Hiermee stond hij zelfs op nummer 1 in zowel Nederland als België. Deze single heeft zelfs 15 weken lang de hitparades aangevoerd. We vertellen je hoe de carrière van Jody is ontstaan en hoe het nu, 22 jaar na zijn mega hit, met hem gaat.

Jody Bernal: oorsprong in Colombia

Op 12 november 1981 werd Jody Bernal geboren in Bogota, de hoofd van Colombia. Echter werd hij drie maanden later geadopteerd door een Nederland gezin. Hij groeide op in Delft en doorliep hier ook zijn gehele schoolperiode.

Mi Muno Jody Bernal
Via: Jody Bernal (cover)

Start van zijn carrière

Toen hij op zijn 18e een bezoek bracht aan zijn biologische ouders in Colombia gaf zijn tante hem een Spaanstalige cd mee naar huis. Dit was de aanzet tot het begin van zijn carrière. 

Que si que no: zijn eerste hit

Een van de nummers op deze zogenaamde cd’s was Que sí, que no. Jody besloot hier al snel een eigen versie van te maken. Dit lied hij vervolgens horen bij de talentenshow Your Big Break. Het was direct een succes, waarna zijn nummer een hit werd.

Hij won deze talentenshow overigens niet. Niemand minder dan Judith Jobse won de show. Weet jij nog wie dit is? Wij niet!

Succes van Que si Que no

Que sí que no werd in 2000 een gigantisch succes in Nederland. Zo stond het nummer maar liefst zeven weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Eigenlijk werd het nummer na vijf weken van de troon gestoten. Echter kwam het na een week op acht weer keihard binnen op nummer 1. Dit heeft het liedje nog twee weken volgehouden.

Que si Que no Jody Bernal
Via: Jody Bernal (cover)

Meer hits van Jody

Que sì que no was uiteindelijk niet de enige hit, waarmee Jody de hitlijsten bestormde. Zo scoorde hij hits met Oh Bambolero en Un beso mas. En we kunnen lullen wat we willen, de liedjes klinken toch aanstekelijk. Ondanks de intens foute danspassjes die hierbij komen kijken. Ik bedoel, check die videoclips.

Een hit met Belle Perez

Over exotische artiesten gesproken. Belle Perez was een van de eerste die samen met Jody Bernal een hit op nam. Het nummer ‘Me and You’ was in 1998 al uitgebracht door Belle, toen zij dit in 2002 nogmaals deed. Ditmaal met Jody. Het is een Engelstalig nummer, iets wat nieuw was voor Bernal. Misschien dat hij daarom ook niet een erg groot aandeel had in deze hit. 

Sterren dansen op het ijs

Na deze periode werd het iets rustiger rondom Jody Bernal. Een aantal jaren werd er weinig van hem vernomen, totdat hij in 2006 plotseling opdook in Sterren dansen op het ijs. Hij reikte net als bij Your Big Break tot de finale, die hij overigens helaas verloor. Hein Vergeer ging er van door met de hoofdprijs. Wel kreeg hij een contract aangeboden door Holiday In Ice. 

Jody Bernal Sterren dansen op het ijs
Via: Sterren dansen op het ijs (capture)

Ben je benieuwd hoe het nu met Jody Bernal gaat? Zingt hij nog steeds? Of is hij inmiddels een laag aan de grond hangende artiest? Dit lees je op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Jody Bernal: hoe is het nu met de ‘Que si, que no’-zanger?”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer