Man Bijt Hond toonde ons ‘gewone mensen’ die ‘gewone dingen’ doen, en dat bleek ongewoon grappig. We halen herinneringen op aan dit fantastische programma.

Man Bijt Hond

Het programma startte in Vlaanderen in 1997. Het concept is heel eenvoudig: alledaagse zaken en nieuwtjes van gewone, onbekende mensen worden in beeld gebracht. Dit kan je afleiden uit de naam die ontleend is aan een grapje onder journalisten, namelijk dat de kop ‘hond bijt man’, geen nieuwswaarde heeft, maar ‘man bijt hond’ wel!

Man-bijt-hond-Wordt-gevolgd
Via: Man Bijt Hond (capture)

Al snel werd het programma een gigantisch succes en dus volgde er in 1999 een Nederlandse variant. Beiden versies stopten na 16 jaar uitzendingen. In België kwam er een waardevolle opvolger genaamd Iedereen Beroemd, dat nog steeds loopt. In Nederland werd Man Bijt Hond opgevolgd door Jan Rijdt Rond, maar dit stopte al na één seizoen. Sinds augustus 2019 kan je de herhalingen van Man Bijt Hond bekijken op SBS6.

Man Bijt Hond leverde onvergetelijke televisie op. Daarom een ode aan de meest legendarische momenten. Dit zijn de beste sketches van de Vlaamse Man Bijt Hond! Wat is jouw favoriet? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Eugene en zijn auto

We leerden Eugene kennen die ons allen stomverbaasd achter liet door simpelweg te tonen hoe hij zijn auto in de garage parkeerde. Deze man, 87 jaar uit Liedekerke, vertelde aan Man Bijt Hond dat hij slechts 3 centimeter over heeft aan iedere kant. En zo geschiedde: een spannend stukje televisie waarin hij zowel zijn lenigheid als parkeertechnieken in de verf zet.

2. Die met de achternamen

Meneer P*** en Mevrouw Van K**, wie denkt soms nog aan hen?

3. Alles van Vaneigens

Er waren verschillende terugkerende rubrieken in Man Bijt Hond, zoals de familie Vaneigens. Pappie (Frank Fockentyn) en Mammie (Tania Van Der Sanden) hielden achter een bureau gezeten grappige dialogen met hun kinderen. Opnieuw een eenvoudig maar onfeilbaar concept!

Via: Man Bijt Hond (capture)

4. Zonder Handen

Na Vaneigens kwam de rubriek Zonder Handen. Onbekende artiesten mochten dan een worp naar bekendheid doen. Sommigen van hen kennen we vandaag, zoals Novastar-zanger Joost Zweegers, hier undercover als Uncle Arizona.

5. De meest ongemakkelijke blind date ooit

Dankzij Man Bijt Hond waren we getuigen van wellicht de meest ongemakkelijke blind date in de geschiedenis van de mensheid. Maar bij Kenny Bossier was het wel gelukt!

6. Rummitrut

Gezelschapsspelletjes zijn fijn, dat gaan we zeker niet ontkennen. Een potje Levensweg of Monopoly is leuk vertier, maar niet voor iedere avond. Of toch wel? Volgens deze oude Kempense dame, kan je van Rummikub nooit genoeg krijgen. Toch ferm he!

7. Het rood washandje

Een onverwoestbare klassieker.

8. Dag vrienden van de poëzie

Iedere dag bracht Wim Helsen een of ander vreemd gedicht voor. Hij startte steevast met ‘dag vrienden van de poëzie’, iets wat jij stiekem ook nog vaak gebruikt.

Wim-Helsen-Man-Bijt-Hond
Via: Man Bijt Hond (capture)

Er volgen nog 12 hilarische sketches op de volgende pagina’s. Wat dacht je van Kabouter Wesley? (zie 14.)

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer