Zo gaat het nu met de jongen uit Freestyler van Bomfunk MC’s

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

Freestyler Bomfunk MCs hit Marlo Snellman feat

Freestyler was een regelrechte wereldhit met een nummer 1 positie in vele landen, waaronder Nederland en België. We zochten uit hoe het nu met Bomfunk MC’s gaat…

Freestyler van Bomfunk MC’s

In 2000 ging het helemaal los voor de Finse hip hop band Bomfunk MC’s met als frontsinger rapper B.O. Dubb (Raymond Ebanks).

Was hun eerste album release in 1999 al een gebeurtenis waar menig band jaloers op zou zijn, gebeurde het ongelooflijk een jaar later: hun single Freestyler brak compleet door.

Freestyler Bomfunk MCs hit
Via: youtube.com (capture) | BomfunkMCsVEVO

De hit was zogenaamd breakbeat met invloeden van elektronic dance en hip hop en in dat opzicht bijzonder. Ook de clip van Freestyler baarde opzien en waarschijnlijk kent iedereen nog de jongen met dreadlocks en koptelefoon op.

De videoclip van Freestyler

Als je de 90’s, begin 2000, actief meekregen hebt, zul je Freestyler van Bomfunk MC’s ook wel langs hebben horen komen. Sterker nog, de grote hit wordt nog steeds vaak gedraaid in het uitgaansleven.

Natuurlijk was er de typerende gave videoclip waarin een dreadlocks-jongen met koptelefoon te schitteren was

Freestyler Bomfunk MCs hit Marlo Snellman
Via: youtube.com (capture) | BomfunkMCsVEVO

In de betreffende videoclip, die zich afspeelt in een metrostation in Helsinki, neemt onze hoofdpersoon Marlo Snellman de metro.

Hij komt tegenover B.O. Dubb (van Bomfunk MC’s) te zitten en krijgt een afstandsbediening, waarmee hij de tijd van één of meer individuen kan beïnvloeden door op pauze, doorspoelen of terugspoelen te drukken.

Uiteindelijk stuit Marlo op de Bomfunk MC’s waarbij zijn trucje niet werkt en wordt de hele clip teruggespoeld…

Via: Wikimedia Commons | Bomfunk MCs (cover)

Laten we even terugblikken…

Precies om die jongen gaat het hier, dus laten we in de stemming komen en terugblikken naar de videoclip in kwestie.

Leuke weetjes over Freestyler

Voor we ingaan op hoe het nu met de jongen met dreadlocks (Marlo Snellman) gaat, hebben we hier nog enkele grappige weetjes over de plaat en videoclip:

  • Er zit een fout in het nummer van de metro, zodra deze verschijnt is het namelijk nummer 178; een fragment later opeens 136…
  • Marlo Snellman heeft de rol gekregen dankzij zijn moeder (Laila Snellman), die haar eigen modellenbureau had (en nog steeds heeft).
  • De videoclip is opgenomen in het metrostation Hakaniemi (te Helsinki), maar liefst 21 meter onder zeeniveau!

Een recente video-cover

In 2019 is er een nieuwe videoclip opgenomen. Redelijk vergelijkbaar, maar waarbij ontwikkelingen in technologieën en cultuur worden benadrukt (gesponsord door mobiele aanbieder Telenet) en deze keer opgenomen in Belgrado, Servië.

Hoe gaat het nu met ‘Freestyler’ Marlo Snellman?

Na een mooie terugblik en leuke feitjes over Freestyler, zitten we er weer helemaal in en is het zaak om nader in te gaan hoe het nu met hoofdrolspeler en ‘freestyler’ Marlo Snellman gaat.

We zochten het uit…

Marlo Snellman vaker in beeld geweest

Ten tijde van Freestyler van Bomfunk MC’s was Marlo Snellman zelf ook muzikant. Hij was toen 15 jaar oud en had zelf een single ‘Dust’ gemaakt. Ook hierin typeren z’n bekende dreadlocks z’n performance!

Dust Marlo Snellman
Via: Marlo – Dust / youtube.com (capture) | 87SKILLZ

Check ‘m in actie (nogmaals, dit is z’n eigen muziek).

Meerdere videoclips van Bomfunk MC’s

Marlo heeft niet alleen geschitterd in Freestyler, maar nog een meerdere videoclips van dezelfde band gespeeld. Wederom met een koptelefoon op en afstandsbediening, maar deze keer was het een klein bijrolletje…

Bomfunk MCs hit Marlo Snellman B-Boys Fly Girls
Via: Bomfunk MC’s / youtube.com (capture) | Ognyan Dachev

Ook Marlo wordt ouder…

Na deze publieke optreden is het wat rustig rondom onze freestyler. We zullen het daarom houden bij een enkele beelden moeten houden! Gelukkig wel nog steeds dreadlocks…

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

Daarna zijn de dreadlocks weg, maar droogt hij behoorlijk goed op als je het ons vraagt:

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

Marlo Snellman: chef-kok in Parijs

Momenteel is Marlo kok in de Franse hoofdstad. Veel meer is er niet over onze held bekend, maar gelukkig hebben we de beelden!

Geplaatst door Marlo Snellman op Maandag 26 december 2016

Hij is toch wat veranderd niet?!

Via: youtube.com (capture) | BomfunkMCsVEVO

Jouw herinneringen aan Freestyler?

Zoals je ziet zijn de dreadlocks inmiddels verdwenen, maar onze herinnering aan die hit van toen zeker niet. Wat vond jij van Freestyler vroeger en herkende jij Marlo nog terug? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “Zo gaat het nu met de jongen uit Freestyler van Bomfunk MC’s”

Plaats een reactie

Share to...