Knofje cast: zo gaat het de familie 22 jaar later (+ foto’s)

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Knofje Serie

Wat een leuke serie was het: Knofje! Inmiddels is de kleuterreeks alweer 22 jaar oud en wij vragen ons natuurlijk af hoe het nu gaat met de cast van Knofje!

Knofje: avonturen van een 4-jarige kleuter

Waarschijnlijk kunnen veel mensen zich de kleine Knofje nog levendig herinneren. Ze was een vierjarige kleuter (ok, ze was vier-en-een-half om precies te zijn) uit de naar haar vernoemde serie, die allerlei avonturen beleefde in en rond huis.

Knofje cast vroeger nu
Via: Knofje (capture)

Populaire serie met uniek thema!

Knofje is gebaseerd op het gelijknamige boek van Burny Bos. Ook al zijn er in totaal maar 6 afleveringen van de serie, het was een veel bekeken en hoog gewaardeerde televisiereeks!

Zo won het programma, dat vanaf 2001 op de KRO te zien was, in 2003 een Gouden Beeld (afdeling Jeugd) en de Prix Jeunesse Award in 2004.

Met name het thema ‘geboorte’ en hoe jonge kinderen ermee omgaan als ze een nieuwe broertje of zusjes krijgen, maakte de reeks zo uniek. En Knofje kon soms zo heerlijk boos zijn en kijken…

Knofje cast: zo gaat het de familie 22 jaar later (+ foto's)
Via: Knofje (capture)

De moeder van Knofje

De vrolijke roodharige kleuter speelt het liefst met haar moeder, maar dit is een beetje moeilijk, omdat zij zwanger is en rustig aan moet doen.

Knofje serie vroeger
Via: Knofje (capture)

Er was een een meisje en die heette Knofje…

…en die woonde in een heel groot huis!

Ook de intro doet je meteen weer oude tijden herleven met die grappige speelse stem van Knofje (die eigenlijk Jacqueline heet) en natuurlijk het huis waar ze woonde!

De cast van Knofje

Hier kunnen we kort maar krachtig over zijn, zo groot was cast van Knofje namelijk niet. Groots was deze wel met een onder andere een geweldig optreden van Sterre Herstel als hoofdrol van de serie.

De rollen van de mama en papa van Knofje werden respectievelijk vertolkt door Yvon Jaspers en Hugo Konings. Ook niet onbelangrijk was Knofjes oma, gespeeld door Kitty Courbois.

Last but not least was daar de knuffel Flut, die gespeeld werd door… zichzelf!

Knofje serie vroeger jeugdsentiment
Via: Knofje (capture)

Knofje, de animatiereeks

Sinds 2018 bestaat er een gelijknamige animatiereeks! De gezichten van de hoofdrolspelers zijn bovenop de geanimeerde beelden geplaatst. Ook dit programma is leuk voor kinderen.

Leuk weetje: Yvonne Jaspers spreekt opnieuw de stem van de moeder in!

Hoe gaat het nu met de Knofje cast?

We gaan verder met het bespreken van Knofje cast, die geniale kleuterserie van vroeger! Hoe staat het nu met de 4 hoofdrolspelers? We zochten het voor je uit. Herken jij de kleuter van toen (Sterre Herstel) nog?

Knofje – Sterre Herstel

De kleine roodharige kleuter is inmiddels groot geworden en heeft niet meer dezelfde haarkleur als in de serie. Sterre Herstel heeft niet stilgezeten na haar rol als Knofje.

Knofje serie vroeger nostalgie
Via: Knofje (capture)

Zo heeft ze nog gespeeld in ‘In Oranje’ en ‘Leef!’. Ook had ze rollen in de televisieserie ‘Evelien’ en speelde ze in een volgende SIRE-commercial over pleegouders:

Daarnaast speelde ze ook in Bloedbroeders en Verborgen Verhalen. Hieronder een beeld uit de aflevering SUPERHELD uit 2010 (Sterre is dan 15 jaar oud).

Knofje cast: zo gaat het de familie 22 jaar later (+ foto's)
Via: NPO (capture) / Verborgen Verhalen

Vandaag is Sterre 27 jaar. Ze is dus absoluut geen kleine meid meer. Op haar Instagram introduceerde ze zichzelf als visueel antropoloog, schijver, onderzoeker, artiest en actrice in een vorig leven.

Zo ziet ze er vandaag uit (links op de foto)!

Geplaatst door Sterre Herstel op Donderdag 9 april 2020

Mama – Yvon Jaspers

Natuurlijk kent bijna iedereen Yvon Jaspers! Voor Knofje was natuurlijk al bekend uit het Het Klokhuis of ZigZag. Daarna is het alleen maar doorgegaan.

Via: Knofje (capture)
Via: Knofje (capture)

Met name door Boer Zoek Vrouw was ze niet weg te denken uit de top van de Nederlandse televisie. Ook daarvoor heeft ze grote bekendheid genoten met haar deelname in Wie is de Mol?, Over mijn lijk en Liefs uit.

Yvon Jaspers is 49 jaar…

Papa – Hugo Konings

De vader van Knofje had ook voor zijn rol in deze serie al wat ervaring opgedaan en was geen onbekende!

Knofje cast: zo gaat het de familie 22 jaar later (+ foto's)
Via: Knofje (capture)

Zo had hij rolletjes in maar liefst drie soaps (waaronder GTST), Toen was geluk heel gewoon en Flodder! De onderstaande foto komt uit zijn laatste wapenfeit voor televisie Bar Gezellig.

Knofje cast: zo gaat het de familie 22 jaar later (+ foto's)
Via: youtube.com (capture) | SBS6

Na Knofje speelde hij in verschillende speelfilms en had verschillende rollen in series, waaronder de Hokuspokuspiet in de jeugdserie De Club van Sinterklaas.

We kunnen in ieder geval stellen, dat hij er inmiddels IETS anders uitziet dan als vader van Knofje…

Geplaatst door Hugo L. Konings op Zondag 12 september 2021

Oma Gooi – Kitty Courbois

De oma van Knofje was bepaald geen onbekende in de televisie- en toneelwereld. Ze speelde in ongelooflijk veel films en toneelstukken. Ze overleed helaas op 11 maart 2017, op 79-jarige leeftijd…

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

Knofje nog eens zien?

Ook de kleuters van tegenwoordig kunnen nog genieten van Knofje… (evenals de oudere nagenieters die jeugdsentiment willen herleven)! Knofje is namelijk verkrijgbaar op DVD.

Laat ons in een reactie weten waarom jij Knofje zo leuk vond!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Knofje cast: zo gaat het de familie 22 jaar later (+ foto’s)”

  1. Mijn dochter heeft haar eerste kindje zelfs de naam Knofje gegeven en ze is op 11/12 3jaar geworden en is een zalig kind, ook kapoen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...