Via: SpongeBob Squarepants (capture)

Spongebob is misschien wel één van de meest bekeken tekenfilms. Op school werd er vaak over de afleveringen gepraat. Vooral in de Krokante Krab beleefde Spongebob veel avonturen.

Krabburger van de Krokante Krab

De krabburger was een specialiteit van de Krokante Krab. Klanten stonden massaal in de rij voor deze burger die gemaakt werd door Spongebob Squarepants. Als kind had je vast graag ook eens willen eten in de krokante krab.

Via: giphy.com

De Krokante Krab bestaat echt!

Je zult het misschien niet gedacht hebben, maar de krokante krab bestaat echt, namelijk in Palestina en Mexico. Ze hebben daar het hele restaurant nagemaakt. Zelf de kassa is een boot. Aan elk detail is gedacht.

krabburger spongebob
Via: SpongeBob SquarePants (capture)

Krusty Krab

Zowel van binnen als van buiten is het een exacte kopie van de Krokante Krab. Zelf de kamer van meneer Krab hebben ze nagemaakt. In het buitenland heeft het restaurant alleen een iets andere naam namelijk Krusty Krab.

Krokante Krab Spongebob squarepants
Via: SpongeBob Squarepants (capture)

Het restaurant in Mexico

In Mexico hebben ze ook een poging gedaan om het restaurant van meneer Krab na te maken. Dit is zeker gelukt, alleen is het iets aan de kleine kant vergeleken met de Krokante Krab op televisie in Bikinibroek.

Kinderen kunnen in dit restaurant op de foto in het kantoor van Meneer Krab. In dit kantoor bevindt zich ook de kluis met geld.

Het restaurant in Palestina

Het restaurant in Palestina lijkt extreem veel op de krokante krab. Alle meubels zijn exact het zelfde. Ook alle kleuren kloppen helemaal. Als fan van SpongeBob had jij vroeger vast en zeker ook een kijkje willen nemen in dit restaurant of misschien wil jij dat wel nog steeds.

Via: Facebook | Aziza Rizk Abu-aisheh (embed)

Zelfs de menukaart komt overheen met de televisieserie. Het enige verschil is dat dit restaurant niet op de zeebodem zit.

Ook is het een groot raadsel hoe het restaurant aan het geheime recept komt van de heerlijke Krab Burger, want de populaire burger verkopen ze daar ook…

Via: Facebook | Aziza Rizk Abu-aisheh (embed)

Buitenkant van het gebouw

Ook de buitenkant van het restaurant ziet er helemaal uit zoals de Krokante Krab. Je herkent het meteen. Zelf aan de vlaggen op het dak hebben ze gedacht bij het bouwen van het restaurant.

Via: Facebook | Aziza Rizk Abu-aisheh (embed)

VIDEO: Krokante Krab in het echt

Wil je nog meer zien van het restaurant? Bekijk dan deze video over het restaurant in Palestina.

Wie moet naar deze Krokante Krab?

Ken jij iemand die ook helemaal dol is op SpongeBob? Of iemand die altijd al eens de Krabburger wilde proeven? Laat hieronder een reactie achter en deel dit bericht met deze persoon!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer