lost serie

Via: Lost (cover)

Lost is een serie over een vliegtuigongeluk, leven op een onbewoond eiland en constant veranderende gebeurtenissen. Ben jij benieuwd hoe het, inmiddels 18 later, met de cast van Lost gaat? We gaan het je allemaal vertellen.

De start van Lost

Lost is een serie die werd ontwikkeld door J.J. Abrams. In 2004 werd de serie voor het eerst uitgezonden in Amerika, waarna het een jaar later ook in ons land te zien was op Net5. De serie is uiteindelijk tot en met 2010 uitgezonden, wat leidde tot de zes seizoenen.

Lost Serie
Via: youtube.com (capture) | Trailer Blend

Waar is de serie Lost opgenomen?

De serie is voor het grootste deel opgenomen in Hawaï, op het eiland Oahu. Dit verklaart ook direct waarom de beelden af en toe adembenemend zijn. En als je de video hieronder bekijkt, wordt dat beeld alleen maar meer bevestigd!

Lost, het verhaal

Laten we eerst even je geheugen opfrissen. Lost gaat over een vliegtuig dat neerstort op een eiland, waarbij in eerste instantie 48 overlevenden zijn. De openingsscène is er dan ook direct eentje om je vingers bij af te likken.

Chaos op het strand, waarbij niemand even weet waar hij of zij het moet zoeken. Naar mate de serie vordert, leer je de personages beter kennen en is het aan hen een manier te zoeken hoe te overleven op dit ‘vreemde’ eiland.

Een vreemd eiland

Tijdens de serie worden er bij diverse hoofdpersonen flashbacks getoond naar situaties van voor de vliegtuigramp. De grootste rollen zijn weggelegd voor dokter Jack, ontsnapte crimineel Kate en personages als Sawyer, John Locke en bijvoorbeeld Hurley. Uiteraard ontstaan er de meest vreemde situaties, ruzies en gebeurtenissen op het eiland. Er is namelijk meer aan de hand met het eiland. 

Een serie met 6 seizoenen

Dit laatste begint echt vreemde vormen aan de te nemen als blijkt dat er ‘Others’ op het eiland zijn. Ze zijn dus niet alleen. Dit zorgt voor nog meer spanningen, waarbij mensen extreem lastige keuzes moeten gaan maken.

De serie bevat veel flashbacks en flashforwards, waardoor je zeker goed moet opletten. Echter valt alles op z’n plek naarmate de serie verder gaat. Uiteindelijk heeft de serie 6 seizoenen, waarbij moet worden gezegd dat de eerste paar seizoenen toch echt wel de beste zijn. 

De magische knop

Laten we een herkenbaar onderdeel uit de serie nog even extra toelichten. Kan je nog herinneren dat er een bunker was, waarin een knop zat die eens in de zoveel tijd moest worden ingedrukt? Dit ging aan de hand van een lange cijfercode.

Later bleek dat Desmond Hume dit eenmalig was vergeten, waardoor het vliegtuig van Jack, Kate en de rest uiteindelijk neerstortte. Zomaar even een onderdeel uit de serie dat regelmatig terugkwam.

Hoe gaat het NU met de Lost cast?

Goed, we hebben nu je geheugen opgefrist over deze fantastische serie. Maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd hoe de cast van Lost er nu uitziet? We vertellen je er in geuren en kleuren over op de volgende pagina

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer