Zo gaat het 19 jaar later met de cast van Lost (+ foto’s)

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

lost serie

Lost is een serie over een vliegtuigongeluk, leven op een onbewoond eiland en constant veranderende gebeurtenissen. Ben jij benieuwd hoe het, inmiddels 19 later, met de cast van Lost gaat?

We gaan het je allemaal vertellen.

De start van Lost

Lost is een serie die werd ontwikkeld door J.J. Abrams. In 2004 werd de serie voor het eerst uitgezonden in Amerika, waarna het een jaar later ook in ons land te zien was op Net5.

De serie is uiteindelijk tot en met 2010 uitgezonden, wat leidde tot de zes seizoenen.

Lost Serie
Via: youtube.com (capture) | Trailer Blend

Waar is de serie Lost opgenomen?

De serie is voor het grootste deel opgenomen in Hawaï, op het eiland Oahu. Dit verklaart ook direct waarom de beelden af en toe adembenemend zijn. 

En als je de video hieronder bekijkt, wordt dat beeld alleen maar meer bevestigd!

Lost, het verhaal

Laten we eerst even je geheugen opfrissen. Lost gaat over een vliegtuig dat neerstort op een eiland, waarbij in eerste instantie 48 overlevenden zijn. De openingsscène is er dan ook direct eentje om je vingers bij af te likken.

Chaos op het strand, waarbij niemand even weet waar hij of zij het moet zoeken. Naarmate de serie vordert, leer je de personages beter kennen en is het aan hen een manier te zoeken hoe te overleven op dit ‘vreemde’ eiland.

Tijdens de serie worden er bij diverse hoofdpersonen flashbacks getoond naar situaties van voor de vliegtuigramp.

Een vreemd eiland

De grootste rollen zijn weggelegd voor dokter Jack, ontsnapte crimineel Kate en personages als Sawyer, John Locke en bijvoorbeeld Hurley. Uiteraard ontstaan er de meest vreemde situaties, ruzies en gebeurtenissen op het eiland.

Er is namelijk meer aan de hand met het eiland. 

Een serie met 6 seizoenen

Dit laatste begint echt vreemde vormen aan de te nemen als blijkt dat er ‘Others’ op het eiland zijn. Ze zijn dus niet alleen. Dit zorgt voor nog meer spanningen, waarbij mensen extreem lastige keuzes moeten gaan maken.

De serie bevat veel flashbacks en flashforwards, waardoor je zeker goed moet opletten. Echter valt alles op z’n plek naarmate de serie verder gaat. Uiteindelijk heeft de serie 6 seizoenen, waarbij moet worden gezegd dat de eerste paar seizoenen toch echt wel de beste zijn. ad 3

De magische knop

Laten we een herkenbaar onderdeel uit de serie nog even extra toelichten. Kan je nog herinneren dat er een bunker was, waarin een knop zat die eens in de zoveel tijd moest worden ingedrukt? Dit ging aan de hand van een lange cijfercode.

Later bleek dat Desmond Hume dit eenmalig was vergeten, waardoor het vliegtuig van Jack, Kate en de rest uiteindelijk neerstortte. Zomaar even een onderdeel uit de serie dat regelmatig terugkwam.

Hoe gaat het NU met de Lost cast?

Goed, we hebben nu je geheugen opgefrist over deze fantastische serie. Maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd hoe de cast van Lost er nu uitziet?

Het mag duidelijk zijn dat Lost een gigantisch aantal acteur en actrices had. We kunnen ze dan ook echt niet allemaal bespreken. Daarom kiezen we de 7 personages die het langst in de serie zijn geweest of de grootste rol hebben gehad.

Het gaat hierbij o.a. om Jack, Kate, Hurley en Sawyer. En zoals je zult zien zijn ze niet al te veel veranderd.

Lost Crew
Via: youtube.com (capture) | Lost

1. Jack Shepard – Matthew Fox

De man die het meest in beeld komt is ongetwijfeld dr. Jack Shephard, gespeeld door Matthew Fox. Al tijdens het begin van de serie is hij veelal in beeld als good guy, waarbij hij als arts vele mensen helpt met verwondingen.

Ook is hij degene die de boel bijeen tracht te houden. Al lukt dit laatste maar mondjesmaat. En uiteindelijk blijkt dat de beste Jack zelf ook absoluut geen heilige is. Fox werd overigens nog genomineerd voor een Golden Globe Award voor zijn rol als Jack. 

Via: youtube.com (capture) | Lost

Na zijn succes bij Lost heeft Fox niet al te gek veel nieuwe rollen meer aangenomen. Wel speelde hij nog een rol in het bekende World War Z en andere films als Extinction en Bone Tomahawk.

Hij heeft de laatste jaren voornamelijk doorgebracht met zijn gezin. Maar goed nieuws voor de liefhebbers van Fox, het schijnt dat hij terugkomt met een nieuwe rol. 

2. Kate Austen – Evangeline Lilly

Degene waar Jack het meest mee te maken heeft is Kate Austen. Deze woest aantrekkelijke vrouw wordt gespeeld door actrice Evangeline Lilly.

Tijdens de serie is ze in de bewuste vlucht mee als gevangene na het plegen van een aantal delicten, waarbij ze hoopt dat niemand hier tijdens het verblijf op het eiland achter komt. Kate valt uiteindelijk voor de charmes van Jack, al blijkt dat ze zeker niet altijd te vertrouwen is.

Lost Kate
Via: youtube.com (capture) | Lost

De inmiddels 44-jarige Lilly werd tijdens Lost meermaals genomineerd voor een Saturn Award. Haar rol in Lost heeft haar overigens ver doen schoppen. Zo had ze onder andere een rol in alle drie de films van The Hobbit. Ook was ze te zien in Ant-Man en de Avengers.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat ze aardig naam heeft gemaakt. Ze acteert nog steeds, gezien haar meest recente film in 2021, South of Haven.

3. Hurley – Jorge Garcia

Eén van de leukste rollen tijdens de serie is weggelegd voor Jorge Garcia. Hij speelt namelijk de rol van de ietwat zware en klunzinge Hugo Reyes, alias Hurley.

Hurley heeft de loterij gewonnen en heeft bizar veel geld. Echter zit alles tegen en gebeuren er vreselijke dingen in zijn leven. Waaronder dus het neerstorten van het vliegtuig. 

Lost Hurley
Via: youtube.com (capture) | Lost

Na zijn succes bij Lost is Garcia nog steeds actief als acteur. Zo speelde hij rollen in de film Alcatraz en is hij nog steeds te zien in de hitserie Hawaii Five-0. Wat dat betreft timmert hij nog steeds lekker aan de weg.

Wist je trouwens dat hij de eerste gecaste persoon voor de serie Lost was? Wij begrijpen wel waarom. Zonder Hurley is Lost net even minder goed. 

4. Sawyer – Josh Holloway

Een andere gigant uit Lost is Sawyer, gespeeld door Josh Holloway. De ietwat moeilijk te managen Sawyer is ook een boef en ziet er op het eerste oog fantastisch uit. Een echte bink kunnen we wel zeggen.

Uiteindelijk zien we Sawyer in alle seizoen terug en krijg je op een gegeven moment meer sympathie voor de beste man. En dat is echt niet alleen door zijn looks. 

Lost Sawyer
Via: youtube.com (capture) | Lost

De inmiddels 54-jarige Josh Holloway is na zijn rol in Lost nog een aantal keer in wat grotere films verschenen. Zo had hij onder andere een rol in Mission Impossible: Ghost Protocol en Sabotage.

Volgens de geruchten is hij weer bezig met Lost regisseur J.J. Abrams met een nieuwe show. Naast het acteren is hij volop aan het genieten van zijn vrouw en kinderen. 

5. Charlie – Dominic Monaghan

Een andere erg opvallende verschijning in Lost is Charlie Pace. Bij de eerste aanblik van deze jongeman merk je al dat hij iets te verbergen heeft.

De artiest van een bekende hit is hierna vrijwel verslaafd aan drugs geraakt. Dit komt dan ook meermaals terug in de serie, waarbij blijkt dat hij nog altijd het e.e.a. verstopt heeft op het eiland.

Charlie Lost
Via: youtube.com (capture) | Lost

Zoals gezegd wordt de rol van Charlie Pace gespeeld door Dominic Monaghan. Al op jonge leeftijd is Monaghan te zien in films als Oliver Twist en A Christmas Carol. Na zijn optreden in Lost is zijn carrière eigenlijk alleen maar verder gegroeid. Zo was hij onder andere te zien in Lord of the Rings en Star Wars. Geen misselijke carrière dus.

Wist je trouwens dat Dominic tijdens de opnames van Lost een relatie had met Kate, gespeeld door Evangeline Lilly? Deze relatie eindigde overigens in 2007. Tegenwoordig zit Monaghan overigens ook in de podcast wereld en is zijn stem te horen als host tijdens een sightseeing tour door de stad Manchester. Een tamelijk breed georiënteerde man dus.

6. Ethan Goodspeed – William Mapother

We maken even een stapje naar iets verder in de serie. Hier kwam zowaar ineens Ethan in beeld. Waar hij eerst one of the good guys leek, blijkt dat hij onderdeel is van The Others. Als we zo naar zijn rol kijken, dan is hij inderdaad een kerel waar je niet op kunt vertrouwen.

Ethan Lost
Via: Lost (capture)

Inmiddels is Mapother 58 jaar en nog altijd actief als acteur. Zo speelde hij onder andere rollen in de knallers Blackhat en Warrior. Naast het acteren is hij ook op andere manieren veel op televisie te zien.

Zo speelde hij rollen in The Blacklist, Prison Break en bijvoorbeeld FBI Most Wanted. Een interessante en langdurige carrière dus nog altijd voortvloeit.

7. Sayid Sarah – Naveen Andrews

De laatste rol die we behandelen is die van Sayid Jarrah, de Oosterse man die al vanaf aflevering 1 in beeld is. Voordat het vliegtuig neerstortte was hij een hoge pief in het hoge leger van Irak, waar hij de meest vreselijke dingen moet doen.

Onder andere om die reden wordt hij vaak uitgekozen als degene die de wat pittige klusjes moet oplossen. Dit lukt het maar al te goed. Gezien zijn achtergrond bij de inlichtingendienst is hij ook degene die zich nadrukkelijk bemoeid met de technologische toefjes die hier en daar te passen komen in de serie.

Sayid Lost
Via: youtube.com (capture) | Lost

Na zijn rol in Lost werd Andrews genomineerd voor een Golden Globe Award. En terecht als je het ons vraagt. Na zijn optreden in Lost speelde Andrews nog veel meer rollen. Onder andere was hij te zien in Sinbad, Instinct en Once upon a time in…

Overigens is hij momenteel te zien in de hitserie The Dropout. Wat dat betreft timmert hij nog steeds als vanouds aan de weg.

Welk personage van Lost was jouw favoriet?

Natuurlijk zijn er nog veel meer acteurs op te noemen die een rol in Lost spelen. Echter zou het dan een artikel worden, waarvoor je echt een dagje vrij zou moeten nemen.

Na het lezen van dit artikel hebben wij weer zin om Lost weer op te starten. Wat waren jouw hoogtepunten en van welk personage heb jij het meest genoten?

Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...