lost serie

Via: Lost (cover)

Het mag duidelijk zijn dat Lost een gigantisch aantal acteur en actrices had. We kunnen ze dan ook echt niet allemaal bespreken. Daarom kiezen we de 4 personages die het langst in de serie zijn geweest en dus de grootste rol hebben gehad. Het gaat hierbij om Jack, Kate, Hurley en Sawyer. En zoals je zult zien zijn ze niet al te veel veranderd.

Lost Crew
Via: youtube.com (capture) | Lost

1. Jack Shephard – Matthew Fox

De man die het meest in beeld komt is ongetwijfeld dr. Jack Shephard, gespeeld door Matthew Fox. Al tijdens het begin van de serie is hij veelal in beeld als good guy, waarbij hij als arts vele mensen helpt met verwondingen.

Ook is hij degene die de boel bijeen tracht te houden. Al lukt dit laatste maar mondjesmaat. En uiteindelijk blijkt dat de beste Jack zelf ook absoluut geen heilige is. Fox werd overigens nog genomineerd voor een Golden Globe Award voor zijn rol als Jack. 

Via: youtube.com (capture) | Lost

Na zijn succes bij Lost heeft Fox niet al te gek veel nieuwe rollen meer aangenomen. Wel speelde hij nog een rol in het bekende World War Z en andere films als Extinction en Bone Tomahawk. Hij heeft de laatste jaren voornamelijk doorgebracht met zijn gezin. Maar goed nieuws voor de liefhebbers van Fox, het schijnt dat hij terugkomt met een nieuwe rol. 

2. Kate Austen – Evangeline Lilly

Degene waar Jack het meest mee te maken heeft is Kate Austen. Deze woest aantrekkelijke vrouw wordt gespeeld door actrice Evangeline Lilly. Tijdens de serie is ze in de bewuste vlucht mee als gevangene na het plegen van een aantal delicten, waarbij ze hoopt dat niemand hier tijdens het verblijf op het eiland achter komt. Kate valt uiteindelijk voor de charmes van Jack, al blijkt dat ze zeker niet altijd te vertrouwen is.

Lost Kate
Via: youtube.com (capture) | Lost

De inmiddels 43-jarige Lilly werd tijdens Lost meermaals genomineerd voor een Saturn Award. Haar rol in Lost heeft haar overigens ver doen schoppen. Zo had ze onder andere een rol in alle drie de films van The Hobbit. Ook was ze te zien in Ant-Man en de Avengers. Wat dat betreft kunnen we stellen dat ze aardig naam heeft gemaakt. Ze acteert nog steeds, gezien haar meest recente film in 2021, South of Haven.

3. Hurley – Jorge Garcia

Eén van de leukste rollen tijdens de serie is weggelegd voor Jorge Garcia. Hij speelt namelijk de rol van de ietwat zware en klunzinge Hugo Reyes, alias Hurley. Hurley heeft de loterij gewonnen en heeft bizar veel geld. Echter zit alles tegen en gebeuren er vreselijke dingen in zijn leven. Waaronder dus het neerstorten van het vliegtuig. 

Lost Hurley
Via: youtube.com (capture) | Lost

Na zijn succes bij Lost is Garcia nog steeds actief als acteur. Zo speelde hij rollen in de film Alcatraz en is hij nog steeds te zien in de hitserie Hawaii Five-0. Wat dat betreft timmert hij nog steeds lekker aan de weg. Wist je trouwens dat hij de eerste gecaste persoon voor de serie Lost was? Wij begrijpen wel waarom. Zonder Hurley is Lost net even minder goed. 

4. Sawyer – Josh Holloway

Een andere gigant uit Lost is Sawyer, gespeeld door Josh Holloway. De ietwat moeilijk te managen Sawyer is ook een boef en ziet er op het eerste oog fantastisch uit. Een echte bink kunnen we wel zeggen. Uiteindelijk zien we Sawyer in alle seizoen terug en krijg je op een gegeven moment meer sympathie voor de beste man. En dat is echt niet alleen door zijn looks. 

Lost Sawyer
Via: youtube.com (capture) | Lost

De inmiddels 52-jarige Josh Holloway is na zijn rol in Lost nog een aantal keer in wat grotere films verschenen. Zo had hij onder andere een rol in Mission Impossible: Ghost Protocol en Sabotage. Volgens de geruchten is hij weer bezig met Lost regisseur J.J. Abrams met een nieuwe show. Naast het acteren is hij volop aan het genieten van zijn vrouw en kinderen. 

En de rest van de cast…

We zijn er nog niet! Op de laatste pagina zie je hoe het met de rest van de cast gaat. Zo ook Charlie en Ethan Goodspeed!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer