lost serie

Via: Lost (cover)

5. Charlie – Dominic Monaghan

Een andere erg opvallende verschijning in Lost is Charlie Pace. Bij de eerste aanblik van deze jongeman merk je al dat hij iets te verbergen heeft. De artiest van een bekende hit is hierna vrijwel verslaafd aan drugs geraakt. Dit komt dan ook meermaals terug in de serie, waarbij blijkt dat hij nog altijd het e.e.a. verstopt heeft op het eiland.

Charlie Lost
Via: youtube.com (capture) | Lost

Zoals gezegd wordt de rol van Charlie Pace gespeeld door Dominic Monaghan. Al op jonge leeftijd is Monaghan te zien in films als Oliver Twist en A Christmas Carol. Na zijn optreden in Lost is zijn carrière eigenlijk alleen maar verder gegroeid. Zo was hij onder andere te zien in Lord of the Rings en Star Wars. Geen misselijke carrière dus.

Wist je trouwens dat Dominic tijdens de opnames van Lost een relatie had met Kate, gespeeld door Evangeline Lilly? Deze relatie eindigde overigens in 2007. Tegenwoordig zit Monaghan overigens ook in de podcast wereld en is zijn stem te horen als host tijdens een sightseeing tour door de stad Manchester. Een tamelijk breed georiënteerde man dus.

6. Ethan Goodspeed – William Mapother

We maken even een stapje naar iets verder in de serie. Hier kwam zowaar ineens Ethan in beeld. Waar hij eerst one of the good guys leek, blijkt dat hij onderdeel is van The Others. Als we zo naar zijn rol kijken, dan is hij inderdaad een kerel waar je niet op kunt vertrouwen.

Ethan Lost
Via: youtube.com (capture) | Lost

Inmiddels is Mapother 57 jaar en nog altijd actief als acteur. Zo speelde hij onder andere rollen in de knallers Blackhat en Warrior. Naast het acteren is hij ook op andere manieren veel op televisie te zien. Zo speelde hij rollen in The Blacklist, Prison Break en bijvoorbeeld FBI Most Wanted. Een interessante en langdurige carrière dus nog altijd voortvloeit.

7. Sayid Sarah – Naveen Andrews

De laatste rol die we behandelen is die van Sayid Jarrah, de Oosterse man die al vanaf aflevering 1 in beeld is. Voordat het vliegtuig neerstortte was hij een hoge pief in het hoge leger van Irak, waar hij de meest vreselijke dingen moet doen.

Onder andere om die reden wordt hij vaak uitgekozen als degene die de wat pittige klusjes moet oplossen. Dit lukt het maar al te goed. Gezien zijn achtergrond bij de inlichtingendienst is hij ook degene die zich nadrukkelijk bemoeid met de technologische toefjes die hier en daar te passen komen in de serie.

Sayid Lost
Via: youtube.com (capture) | Lost

Na zijn rol in Lost werd Andrews genomineerd voor een Golden Globe Award. En terecht als je het ons vraagt. Na zijn optreden in Lost speelde Andrews nog veel meer rollen. Onder andere was hij te zien in Sinbad, Instinct en Once upon a time in… Overigens is hij momenteel te zien in de hitserie The Dropout. Wat dat betreft timmert hij nog steeds als vanouds aan de weg.

Welk personage van Lost was jouw favoriet?

Natuurlijk zijn er nog veel meer acteurs op te noemen die een rol in Lost spelen. Echter zou het dan een artikel worden, waarvoor je echt een dagje vrij zou moeten nemen. Na het lezen van dit artikel hebben wij weer zin om Lost weer op te starten. Wat waren jouw hoogtepunten en van welk personage heb jij het meest genoten? Laat het ons weten in de comments.

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer