Mijn dochter en ik: hoe is het 27 jaar later met de cast?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

mijn dochter en ik serie vroeger

Mijn dochter en ik was in 1995 een populaire televisie serie op RTL 4. Wij vonden het tijd om na 25 jaar eens te bekijken hoe het met de cast is.

‘Mijn dochter en ik’ geschiedenis

In 1995 kam de populaire televisie serie Mijn dochter en ik op RTL4. Een komische serie over een directeur van een reclamebureau (Simon ten Cate), die pas zijn vrouw is kwijtgeraakt en nu alleen voor zijn dochter Christien (of Chris hoe hij haar noemt) moet zorgen, maar daarbij krijgt hij hulp van zijn huishoudster Jeltje Wikje Boerstra.

Mijn dochter en ik dvd
Via: Mijn dochter en ik (cover)

Het verhaal van de serie

De vrouw van Simon is al tien jaar dood en hij begint zich langzaam weer op het liefdespad te begeven, onder kritisch toeziend oog van zijn dochter.

Als dat nog niet genoeg is, bemoeit zijn schoonmoeder (Oma Nel) zich er ook nog mee, en op het werk zeurt zijn collega Dirk Vogelzang over de relatie problemen die hij heeft.

De intro

Die meezinger was heerlijk!

In totaal verschenen er drie seizoenen van deze serie. Dat zijn 39 afleveringen van telkens een half uur. Je kan ze vinden op DVD (voor wie nog zo’n goeie oude Dvd-speler heeft thuis!). Nieuw vind je ze wellicht niet meer, maar op een tweedehandswebsite kom je er wel op.

Mijn dochter en ik serie
Via: Mijn dochter en ik (cover)

Hoe is het nu met …?

Maar hoe is het nu met de cast van Mijn dochter en ik? Wij zij op die vraag ingegaan en we hebben uitgezocht hoe het nu gaat met Simon, Chris, Wikje, Oma Nel en Dirk gaat en wat ze hebben gedaan in de afgelopen 27 jaar.

Mijn dochter en ik: hoe is het 27 jaar later met de cast?
Via: Mijn dochter en ik (capture)

Hoe gaat het nu met de cast?

Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu gaat met de cast van Mijn dochter en ik! Check hier hoe het ze vergaan is de afgelopen 27(!?) jaar! Herken jij de hoofdrolspelers nog terug?

1. Edwin de Vries – Simon

Edwin de Vries is na Mijn dochter en ik niet stil blijven zitten.

Edwin de vries Simon mijn dochter en ik
Via: Mijn dochter en ik (capture)

Hij heeft nog in tal van series geacteerd zoals Baantjer en Meiden van de wit, maar acteren was niet zijn enige passie zo heeft hij ook nog scenario’s geschreven met als bekendste Soldaat van Oranje. Hij is inmiddels 72.

Geplaatst door Edwin de Vries op Donderdag 4 februari 2016

2. Marleen Scholten – Christien

Marleen is ook doorgegaan met acteren zo heeft ze in Flikken Maastricht, Overspel en in de kinderserie Doctor Cheezy gespeeld.

Christien mijn dochter en ik
Via: Mijn dochter en ik (capture)

Ze heeft ook haar eigen theatergezelschap genaamd acteursgroep Wunderbaum waar ze de hele wereld mee over reist. We hebben geen actuele foto van Marleen, maar wel een video waarin ze te zien is. Check de video hieronder. Ze is vandaag 44 jaar oud.

3. Catharina Haverkamp – Jeltje

Catharina staat bekend al de nuchter boerse huisvrouw, door Mijn dochter en ik.

Jeltje mijn dochter en ik
Via: Mijn dochter en ik (capture)

Haverkamp is nu spreker, trainer en acteur bij Omdenken in Utrecht. In 2017 kon je haar nog zien op tv als Madam Koket in de televisieserie Circus Noël. Catharina heeft 4 kinderen. Ze is 63 jaar oud en schittert nog steeds.

Op uitnodiging van Richard Gonlag doe ik mee aan een 10 daagse artiest / artiest challenge. Dit is dag één. Ik selecteer…

Geplaatst door Catharina Haverkamp op Donderdag 26 maart 2020

4. Kitty Janssen – Oma Nel

Oma Nel heeft nog in talloze films en series gespeeld waaronder de film Soldaat van Oranje, De weg en Baantjer als laatst in 2002.

Oma Nel Mijn dochter en ik
Via: Mijn dochter en ik (capture)

Kitty is helaas op 19 september 2012 op 82-jarige leeftijd in Amsterdam gestorven. We hebben nog een mooie foto uit de oude doos gevonden.

Mijn dochter en ik: hoe is het 27 jaar later met de cast?
Via: wiki.beeldengeluid.nl | Archief Beeld en Geluid

5. Maarten Wansink – Dirk

Maarten speelt niet alleen in series, maar is ook actief in de toneel en de film wereld.

Dirk Mijn dochter en ik
Via: Mijn dochter en ik (capture)

Een paar bekende series en films waar maarten in speelt, Kruimeltje, Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en Het Sinterklaasjournaal. Hij is 65 jaar.

Mijn dochter en ik: hoe is het 27 jaar later met de cast?
Via: Wikimedia Commons | Marco Mekenkamp, CC

Wat vond jij van deze serie?

Herken jij de oude cast van Mijn dochter en ik of heb je nog leuke herinneringen aan ze? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Mijn dochter en ik: hoe is het 27 jaar later met de cast?”

Plaats een reactie

Share to...