De wereld van 90s tieners stort in, na dit nieuws over Torn…

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Torn Natalia Imbruglia cover

Elke tiener uit de jaren 90 is ermee grootgebracht en kan de tekst nog hard meezingen: Torn, van Natalie Imbruglia! Maar er is nieuws en dat zal de gemiddelde 90s teenager niet bepaald koud in de kleren zitten.

Waarschuwing: alleen verder lezen met een sterk hart!

Torn: Natalie Imbruglia

Wie kent de teksten niet?! Laten we nog maar zwijgen over de relatief simpele, doch mega-nostalgische video-clip van deze tiener hit. Die lieve Natalie Imbruglia staat daar een beetje in haar woonkamer te staan. Door alleen die eerste snaar-akkoorden, weet je al precies welk nummer eraan komt!

Geniet nog even mee:

90s tieners zijn compleet Torn…

Hoe leuk Natalie ook zingt of eruit ziet, hoe nostalgisch haar clip ook is, er is iets kapot bij ons. Ze zong het zelf al: “I’m all out of faith“… en ja dat zijn we!

We zijn er namelijk achter gekomen, dat er iets aan de hand is met Torn. Iets wat we NOOIT hadden verwacht en waar Natalie het ook een beetje moeilijk mee heeft:

Via: Natalie Imbruglia – Torn (capture)

Torn is EEN COVER!!!

Ja, het is echt zo! Daar waar Natalie’s Torn in 1997 uitkwam, stamt de originele versie van Torn, geschreven door Scott Cutler, Anne Preven en Phil Thornalley, uit 1993.

In hetzelfde jaar werd het lied vertolkt door ene Lis Sørensen, een bekende Deense zangeres, die het bracht onder de Deense naam:”Brændt”:

NEEEE… twee keer gecovered

Alsof dit nieuws nog niet genoeg is, moeten we nog iets opbiechten. Het nummer is namelijk al eerder gecovered. Na de Deense versie, dacht een Amerikaanse band er nog even een alternatief sausje overheen te moeten gooien… en voilà!

Gaat het nog een beetje?

We moeten Natalie Imbruglia natuurlijk credits geven, want zij heeft het nummer zo nostalgisch gemaakt en in onze geheugens gegraveerd.

Ook leuk erbij te vermelden, dat het een idee was van één van de schrijvers van het nummer. Hij bleek dus achter gelijk te hebben en een goede beslissing te hebben gemaakt!

Via: Natalie Imbruglia – Torn (capture)

Torn liefhebbers: adem in, adem uit

We begrijpen dat je even bij moet komen. Vergeet daarna dit nieuws te delen met je vrienden!

Welke versie vind jij eigenlijk het best? Laat het ons weten in de comments onderin!

Lees ook:

  • Opgegroeid in de 90’s? Dan was je helemaal gek op deze 40 babes
  • Laura Pausini: zo gaat het nu met de zangeres van La Solitudine
  • Zo gaat het nu met jaren 90 hit zangeres Gabrielle

Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...