Via: screenshot Youtube

Elke tiener uit de jaren ’90 is ermee grootgebracht en kan de tekst nog hard meezingen: Torn, van Natalie Imbruglia! Maar er is nieuws en dat zal de gemiddelde 90’s teenager niet bepaald koud in de kleren zitten! Alleen verder lezen met een sterk hart!

Wie kent de teksten niet?! Laten we nog maar zwijgen over de relatief simpele, doch mega-nostalgische video-clip. Die lieve Natalie staat daar een beetje in haar woonkamer te staan. Door alleen die eerste snaar-akkoorden, weet je al precies welk nummer eraan komt! Geniet nog even mee:

90’s tieners zijn compleet Torn…

Hoe leuk Natalie ook zingt of eruit ziet, hoe nostalgisch haar clip ook is, er is iets kapot bij ons. Ze zong het zelf al: “I’m all out of faith“… en ja dat zijn we! We zijn er namelijk achter gekomen, dat er iets aan de hand is met Torn. Iets wat we NOOIT hadden verwacht en waar Natalie het ook een beetje moeilijk mee heeft:

Torn is EEN COVER!!!

Ja, het is echt zo! Daar waar Natalie’s Torn in 1997 uitkwam, stamt de originele versie van Torn, geschreven door Scott Cutler, Anne Preven en Phil Thornalley, uit 1993. In hetzelfde jaar werd het lied vertolkt door ene Lis Sørensen, een bekende Deense zangeres, die het bracht onder de Deense naam:”Brændt”:

NEEEE… twee keer gecovered

Alsof dit nieuws nog niet genoeg is, moeten we nog iets opbiechten. Het nummer is namelijk al eerder gecovered. Na de Deense versie, dacht een Amerikaanse band er nog even een alternatief sausje overheen te moeten gooien… en voilà!

Gaat het nog een beetje?

We moeten Natalie natuurlijk credits geven, want zij heeft het nummer zo nostalgisch gemaakt en in onze geheugens gegraveerd. Ook leuk erbij te vermelden, dat het een idee was van één van de schrijvers van het nummer. Hij bleek dus achter gelijk te hebben en een goede beslissing te hebben gemaakt!

We begrijpen dat je even bij moet komen. Vergeet daarna dit nieuws te delen met je vrienden! Welke versie vind jij eigenlijk het best?

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer