20 tiener hits van vroeger die je door puberteit hielpen

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

10

Laatste update:

10

De puberteit was geen gemakkelijke periode. Er groeit haar op ongewenste plaatsen, je gezicht verdwijnt onder de hoeveelheid puisten, en je gaat in een tel van hysterisch gelukkig naar huilen als een defecte fontein.

Je had behoefte aan steun in die sommige van die meesterlijk tiener hits van vroeger…

Muzikale helden van vroeger

Gelukkig waren er muzikale helden met rake hits die volkomen begrepen wat jij doormaakte. Hun songteksten waren van levensbelang en vormden jouw leidraad door deze verwarrende puberteit.

Muziek puberteit tiener hits van vroeger
Via: pexels.com | Andrea Piacquadio, CC

20 tiener hits van vroeger…

Wedden dat je toen dagelijks naar deze liedjes luisterde op je Walkman, Discman of iPod?

1. Britney Spears – I’m Not A Girl, Not Yet A Woman

Het begon allemaal bij Britney: jouw muzikale rit doorheen het leven. Iedere week spaarde je dat extra zakgeld om die glimmende cd in de winkel te kunnen bemachtigen.

Met rake nummers zoals ‘Lucky’ en ‘I’m Not A Girl, Not Yet A Woman’ zong Britney Spears zich recht in jouw onzekere tienerhart.

2. Wheatus – Teenage Dirtbag

Je had puisten, en net zoals je lichaam schoot je stem ook de hoogte in of begon je te menstrueren. Alsof je leven nog niet ongemakkelijk genoeg was, wilden je ouders plots met je praten over ‘seksualiteit’.

Wat een hoop trauma’s waren dat! Wheatus was, net als jou, een teenage dirtbag.

3. Avril Lavigne – Sk8er Boi

Voor veel meisjes was Avril Lavigne een idool. Ze was zo cool met haar skate kleding en hoe ze zo stoer op een auto stond in de videoclip. Net zoals haar nummer ‘Complicated’ stond ‘Sk8er Boi’ dus hoog op je muzieklijstje.

4. Christina Aguilera – Beautiful

Je spreekt nietsvermoedend af met vriendinnen om te gaan zwemmen en merkt dan plots dat je oneindig veel achter staat wat betreft de borstontwikkeling. Op zo’n dagen speelde je dit liedje af.

Want als Christina zegt dat iedereen mooi is, dan is dat zo.

5. Tokio Hotel – Monsoon

Geen idee waarom, maar jij vond Tokio Hotel fantastisch. Dat deze Duitse jongens eigenlijk verdacht veel op een club Japanse manga vrouwen leken, deed er niet toe. Jij was emo all the way.

6. P!nk – Just Like a Pill

Pink was net zo cool als het uitroepteken in het midden van haar artiestennaam. Ontelbaar veel hits van haar haalde het tot jouw vaste Ipod Shufflelijst.

Om te beginnen is er ‘Don’t Let Me Get Me’ waarin ze haar strijd met de spiegel beschrijft. Dat deed jij ook elke ochtend terwijl je concealer op je puisten smeerde.

pink-kek-kapsel-blog-vroegert
Via: youtube.com (capture) | P!ink

Daarnaast was er ‘Family Portrait’, voor alle gebroken vogeltjes uit gevallen nestjes met gescheiden ouders. En in ‘You Make me Sick scheerde ze alle mannen over dezelfde verwijtende kam met de zin: “Hell-of-a-cool but you men are all the same”.

Zo leerde jij ook weer wat over het andere geslacht. Maar het meest memorabele was ‘Just like a Pill’. Dit liedje hielp je zeker door de puberteit.

7. Krezip – All My Life

“Does it get any better? Or will I feel this way the rest of my life?” Deze zin vat het goed samen.

8. Rage Against The Machine – Killing In the Name

Soms werd je kwaad. Op je ouders omdat je niet naar een feestje mocht. En op je zus omdat zij zich niets aantrok van jouw privacy. Op je leerkrachten omdat ze zo veel huiswerk gaven.

En dan was er Raise Against The Machine om die woede voor je uit te schreeuwen.

9. Taylor Swift – You Belong With Me

Je kon ieder woord van dit liedje meezingen. Omdat het catchy was, maar ook omdat het een waarheidsgetrouwe afspiegeling van jouw dagelijkse realiteit beschreef. Sommige eendjes worden pas later een mooie zwaan…

10. Goo Goo Dolls – Iris

Op momenten dat je de diepste krochten van je sterfelijke ziel wilde voelen, zette je Iris van de Goo Goo Dolls op.

11. Radiohead – Creep

Toen je niet lekker in je puberale vel zat was de songtekst van ‘Creep’ een lijflied, jij de vleesgeworden illustratie ervan, en Radiohead een godheid.

12. Natalie Imbruglia – Torn

Natalie Imbruglia was een beetje een onehitwonder, maar wat voor een. Zonder twijfel luister je hier stiekem af en toe nog naar.

13. No Doubt – Don’t Speak

‘Don’t Speak’, dat gold eigenlijk de hele dag lang voor iedereen die jou ook maar trachtte te benaderen. Je duivelse ogen bliksemde een antwoord dat in het midden tussen ‘fuck you’ en ‘fuck me’ lag, want als puber wist je nooit iets zeker. No Doubt met Gwen Stefani stond in 1997 op nummer één. Ja, zo oud ben je al.

14. Emilia – Big Big World

Jij was een big big fan.

15. Green Day – Boulevard Of Broken Dreams

Wanneer je in een melancholische of nostalgische mood was (ook al was je daar te jong voor), luisterde je naar ‘Boulevard of Broken Dreams’. Green Day maakte bovendien nog een heleboel nummers die jij sowieso op Limewire downloadde, zoals ‘Wake me up when september ends’ en ‘Basket case’.

16. Eminem – Lose Yourself

Carpe diem, pluk de dag, of zoals Eminem het in je oren brulde ‘lose yourself’. Jij had nog geen Pinterest of Tumblr dus herinnerde Eminem je dagelijks aan dit belangrijke mantra. Live fast, die young. Hell yeah.

17. The Offspring – Self Esteem

Net zoals natuurlijk charisma, een lief, en een foutloos gebit, ontbrak er ook zelfvertrouwen bij jou. The Offspring voelde dat perfect aan en bundelde het in deze knallende meezinger. Dit liedje hielp je zeker door de puberteit.

18. Nirvana – Come As You Are

Niemand begreep je en niemand kon ook maar het begin van jouw levenspijn inschatten. Behalve Kurt Cobain dan. Tot op vandaag is hij een absolute held voor trieste tieners.

19. Destiny’s Child – Survivor

Dit lijstje is onmogelijk compleet zonder Destiny’s Child te vernoemen. De songtekst ‘I’m a Survivor’ ging dan ook over jou, want jij overleefde die vreselijke schooldagen. Grrrrlpower!

20. Evanescence – Bring Me To Life

Ver, mijlenver in de emoperiode, vond jij Evanescence een aanvaardbare muziekkeuze. Vandaag ben je gelukkig uit dat donkere gat gekropen.

Jouw favoriete tiener hits van vroeger

De puberteit ligt ondertussen al een tijdje achter je, maar ongetwijfeld geniet je nog van deze hits. Welke liedjes van vroeger kunnen er voor jou nog bij dit lijstje?

Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

10 gedachten over “20 tiener hits van vroeger die je door puberteit hielpen”

  1. Ik kom uit 1985 en ben opgegroeid in de jaren 90ik kan me nog zo veel nummers herinneren van vroeger die echt in dit lijstje thuis horen die mij door mijn bupertijd heen hebben geholpen. all sense – never ever, The spice girls – Of you whanne be my lover, The back street boys – I want it that way,

    Beantwoorden
  2. Ik hoorde vandaag het liedje van Give me all the way stop at the world. Maar ik kan niet meer plaatsen hoe het ook al weer het kan 1 van jullie mij helpen?
    Alvast heel erg bedankt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...