Via: flickr.com | Drümmkopf, CC

Tieners in de jaren negentig mogen van geluk spreken: heel wat legendarische cd’s kwamen uit in dit decennium. Was jij toen jong, dan draai je deze wellicht nog steeds grijs!

Muziek luisteren in de jaren ’90

Dankzij Spotify is jouw favoriete muziek vandaag slechts enkele klikken verwijderd. Dat was ooit wel wat anders. Muziek luisteren was vroeger een hele onderneming, dat lees je in dit artikel. Toch zal je de tieners van de jaren ’90 niet horen klagen. Cd’s verzamelen had namelijk ook zijn charme. Je kon ze uitstallen als trofee’s in je slaapkamer, bewijsstukken van je goede smaak.

Via: flickr.com | olopez1973, CC

Of je kon je cd’s alfabetisch ordenen in een van deze handige maar ouderwetse CD-opbergsystemen.

86. Organize my CD collection

CD’s die alle tieners in de jaren ’90 hadden!

1. Whitney Houston – The Bodyguard

The Bodyguard is een film die uitkwam in 1992. Een van de hoofdrollen werd vervuld door niemand minder dan Whitney Houston. Het nummer I Will Always Love You werd dankzij de film echt een klassieker. Verliefde tieners herkenden zich uiteraard in deze romantische ballade. The Bodyguard werd niet voor niets het best verkochte album van 1993.

Via: marktplaats.nl

2. Pearl Jam – Ten

In augustus 1991 lanceerde Pearl Jam hun debuutalbum. Herinnert de plaat jou vandaag nog steeds aan die laatste warme zomerdagen van dat jaar?

Via: Wikimedia Commons | wikipedia.com, CC

3. B*Witched met B*Witched

De Ierse popgroep B*Witched werd bekend dankzij het heerlijk aanstekelijke liedje C’est La Vie. Toegegeven: de band bleek achteraf nogal een one hit wonder, maar iedereen was er gek van!

Via: ebay.com

4. Nirvana – Nevermind

Geen enkele lijst van de jaren negentig kan zonder Nirvana te vermelden. Dit is het tweede album van de Amerikaanse grungeband en verscheen in 1991. De cover met de blote baby erop, werd iconisch. De baby is inmiddels een volwassen man. Benieuwd hoe het met hem gaat vandaag? Dat lees je hier.

Via reddit.com

Nevermind is een legendarisch goed album, dat wereldhits zoals Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium en In Bloom bundelt. Voor puberende tieners fantastisch omdat het lekker donker was.

5. Eminem – The Slim Shady LP

Het nummer My Name Is maakte van deze cd echt een klassieker onder tieners in de jaren 90. Dit was nog maar de tweede die Eminem uitbracht, maar bij veel pubers had hij meteen een grote plaats in het hart veroverd.

Via: marktplaats.nl

6. Des’ree – Supernatural

Iedereen kocht deze cd voor één reden: het nummer Life. Dé hit. Het nummer stond in 1998 maar liefst 22 weken lang in de Nederlandse Top 40, waarvan vijf weken op nummer één. Dat wil wat zeggen. Mensen hielden van Des’ree. Deze cd werd waarschijnlijk zo vaak gedraaid, dat er allerlei krassen in kwamen… Zo gaat het vandaag met Des’ree!

Via: ebay.com

7. Britney Spears – … Baby One More Time

It’s Britney Bitch, en dat was het in 1999 ook al! Op deze cd stond uiteraard Baby One More Time, maar ook het emotionele Sometimes. De songtekst van deze laatste was voor veel puberende meisjes heel herkenbaar. Was jij er zo ook eentje?

Via: flickr.com | Drümmkopf, CC

8. Mariah Carey met Mariah Carey

Soms zijn artiesten toch niet echt creatief met de naam van hun cd. Ook Maria Careys debuutalbum werd gewoon naar haarzelf vernoemd. Maakt niet uit, jij was toch fan.

Via: ebay.com

9. The Vengaboys met Up & Down – The Party Album

Er ging geen feestje voorbij of The Vengaboys werden opgezet! We Like To Party sprak veel tieners aan. Zij hielden namelijk ook wel eens van een feestje of gaan stappen.

Via: ebay.com

10. Volumia! met Volumia!

De Nederlandse popband was actief van 1992 tot 2002. Enkel de echte jaren 90-kids kennen het dus. De groep verkocht bijna 1 miljoen albums! Vooral Afscheid en Hou me vast brengen meteen weer tranen in je ogen. Deze cd werd misschien niet door alle tieners gekocht, maar zeker wel door hun ouders!

Via: koopplein.nl

Jouw favoriete CD’s van de jaren ’90

Was jij jong in de jaren ’90? Welke cd’s stonden er op jouw cd-plank, of zaten standaard in jouw cd-speler? We zijn benieuwd of dit lijstje overeenkomt met wat jij denkt. Laat het ons dus gerust weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Deze CD’s had iedere tiener in de jaren ’90 in huis”

 1. mis nog een aantal parels zoals
  -spice girls
  -backstreet boys
  -mickel jackson
  -madonna
  -n sync
  -k otic
  -2ullimited
  -2 brothers on the 4th floor
  -happy harcore dubbel CD met die kleurijke duiveltjes
  – tmf hitzone

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer