Deze CD’s had iedere tiener in de jaren 90 in huis

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

4

Laatste update:

4

Britney Spears Baby One More time

Tieners in de jaren negentig mogen van geluk spreken: heel wat legendarische cd’s kwamen uit in dit decennium. Was jij toen jong, dan draai je deze wellicht nog steeds grijs!

CD’s jaren 90

Dankzij Spotify is jouw favoriete muziek vandaag slechts enkele klikken verwijderd. Dat was ooit wel wat anders. Muziek luisteren was vroeger een hele onderneming. Denk hierbij aan die cassettebandjes en later natuurlijk het wisselen van CD’s op je discman.

Toch zal je de tieners van de jaren 90 niet horen klagen. Cd’s verzamelen had namelijk ook zijn charme. Je kon ze uitstallen als trofee’s in je slaapkamer, bewijsstukken van je goede smaak.

Jouw grijs gedraaide CD? Van welke jaren 90 CD kon jij geen genoeg krijgen? Britney, Mariah Carey of toch Nirvana?

Laat het weten in de comments onderin!

CD ORGANIZER
Via: flickr.com | olopez1973 (embed)

Of je kon je cd’s alfabetisch ordenen in een van deze handige maar ouderwetse CD-opbergsystemen.

86. Organize my CD collection
Via: flickr.com | Ashley (embed)

CD’s die alle tieners in de jaren 90 hadden!

We hebben een leuk en herkenbaar lijstje voor mensen die opgegroeid zijn in de jaren 90 en vooral de tieners van deze periode. Enjoy…

1. Whitney Houston – The Bodyguard

The Bodyguard is een film die uitkwam in 1992. Een van de hoofdrollen werd vervuld door niemand minder dan Whitney Houston. Het nummer I Will Always Love You werd dankzij de film echt een klassieker.

Verliefde tieners herkenden zich uiteraard in deze romantische ballade. The Bodyguard werd niet voor niets het best verkochte album van 1993.

whitney-houston-the-bodyguard
Via: Whitney Houston (cover)

2. Pearl Jam – Ten

In augustus 1991 lanceerde Pearl Jam hun debuutalbum. Herinnert de plaat jou vandaag nog steeds aan die laatste warme zomerdagen van dat jaar?

Pearl Jam
Via: Pearl Jam (cover)
€8,99
Voorraad: ✔️
Bol.com

3. B*Witched – B*Witched

De Ierse popgroep B*Witched werd bekend dankzij het heerlijk aanstekelijke liedje C’est La Vie. Toegegeven: de band bleek achteraf nogal een one hit wonder, maar iedereen was er gek van!

B*witched
Via: B*witched (cover)
€12,69
€13,75
Voorraad: ✔️
Bol.com

4. Nirvana – Nevermind

Geen enkele lijst van de jaren negentig kan zonder Nirvana te vermelden. De cover uit 1991 met de blote baby erop, werd iconisch. De baby van Nirvana is inmiddels een volwassen man.

Nevermind is een legendarisch goed album, dat wereldhits zoals Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium en In Bloom bundelt. Voor puberende tieners fantastisch omdat het lekker donker was.

nirvana-nevermind
Via: Nirvana (cover)

5. Eminem – The Slim Shady LP

Het nummer My Name Is maakte van deze cd echt een klassieker onder tieners in de jaren 90. Dit was nog maar de tweede die Eminem uitbracht, maar bij veel pubers had hij meteen een grote plaats in het hart veroverd.

Eminem the Slim Shady
Via: Eminem (cover)

6. Des’ree – Supernatural

Iedereen kocht deze cd voor één reden: het nummer Life. Dé hit. Het nummer stond in 1998 maar liefst 22 weken lang in de Nederlandse Top 40, waarvan vijf weken op nummer één. Dat wil wat zeggen. Mensen hielden van Des’ree.

Deze cd werd waarschijnlijk zo vaak gedraaid, dat er allerlei krassen in kwamen…

desree-supernatural
Via: Des’ree (cover)

7. Britney Spears – … Baby One More Time

It’s Britney Bitch, en dat was het in 1999 ook al! Op deze cd van Britney Spears stond uiteraard Baby One More Time, maar ook het emotionele Sometimes. De songtekst van deze laatste was voor veel puberende meisjes heel herkenbaar. Was jij er zo ook eentje?

Via: flickr.com | Drümmkopf, CC

8. Mariah Carey – Mariah Carey

Soms zijn artiesten toch niet echt creatief met de naam van hun cd. Ook Maria Careys debuutalbum werd gewoon naar haarzelf vernoemd. Maakt niet uit, jij was toch fan.

Mariah-Carey-CD
Via: Mariah Carey (cover)

9. The Vengaboys – Up & Down: The Party Album

Er ging geen feestje voorbij of The Vengaboys werden opgezet! We Like To Party sprak veel tieners aan. Zij hielden namelijk ook wel eens van een feestje of gaan stappen.

the-vengaboys
Via: The Vengaboys (cover)

10. Volumia! – Volumia!

De Nederlandse popband was actief van 1992 tot 2002. Enkel de echte jaren 90-kids kennen het dus. De groep verkocht bijna 1 miljoen albums!

Vooral Afscheid en Hou me vast brengen meteen weer tranen in je ogen. Deze cd werd misschien niet door alle tieners gekocht, maar zeker wel door hun ouders!

Volumia-album
Via: Volumia (cover)

CD jaren 90: jouw favoriet

Was jij jong in de jaren 90? Welke cd’s stonden er op jouw cd-plank, of zaten standaard in jouw cd-speler?

We zijn benieuwd of dit lijstje overeenkomt met wat jij denkt. Laat het ons dus gerust weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

4 gedachten over “Deze CD’s had iedere tiener in de jaren 90 in huis”

 1. We want Thunderdome!!!
  En ook niet die “illegale” MTV-cd’s vergeten met alle grote hits er op. Of de cd’s van het Mecado-label die er naast originele versies ook “coverversies” van artiesten op hebben gezet zonder dat de artiesten hier weet van hadden. Bleek later gewoon tracks te zien die gewoon compleet nagesprek waren en dus bijna hetzelfde waren.

  Beantwoorden
 2. mis nog een aantal parels zoals
  -spice girls
  -backstreet boys
  -mickel jackson
  -madonna
  -n sync
  -k otic
  -2ullimited
  -2 brothers on the 4th floor
  -happy harcore dubbel CD met die kleurijke duiveltjes
  – tmf hitzone

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...