De waarheid achter ‘I will always love you’ van Whitney Houston

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Er zijn een aantal songs, die elke tiener uit de jaren 90 heeft meegekregen. ‘I will always love you’ van Whitney Houston is daar eentje van! Toch schuilt er een groot geheim achter deze klassieker…

Whitney Houston: I will always love you

Waarschijnlijk heb jij het nummer al meerdere keren voluit meegezongen en ben je daarbij de laatste uithaal zeker niet vergeten. Vraag is wel of je er goed bij kon, want dat was toch een specialiteit van Whitney Houston.

Op bijna ieder feestje kwam de klassieker ‘I will always love you’ wel terug en ook in de bekende tv-audities is het nummer veelvuldig voorbij gekomen!

Geweldige top-hit van Whitney Houston

Dat de hit van Whitney Houston niet onopgemerkt is gegaan in België en Nederland is logisch. Het is één van de grootste hits allertijden en tot op heden nog de best verkochte single door een vrouw!

Het lied behoorde tot de soundtrack van The Bodyguard, waar ook Whitney Houston zelf een hoofdrol in speelde.

Via: giphy.com

I will always be surprised…

Toch kleeft er voor vele 90’s liefhebbers een grote verrassing aan de grote hit, waar ze mee zijn grootgebracht. Zelfs bij onze redactie was het er even stil van.

Waren we net bijgekomen van het geheim van Natalie Imbruglia’s Torn, krijgen we dit erbij…

Whitney Houston
Via: I Will Always Love You (cover)

I will always love: COVERS!

Helaas is de mooie Bodyguard-hit niet zo origineel als iedereen dacht. De originele versie van het lied stamt al uit 1973, waarbij de niet onbekende zangeres Dolly Parton de eer had om het nummer te schrijven en te vertolken.

Ze schreef dit nummer voor haar muzikale partner, nadat ze besloot een solo-carrière na te streven…

https://www.youtube.com/watch?v=x0bEZH6ZqG4

Grammy Awards

Een leuk feit is, dat toen Whitney Houston haar Grammy Award voor ‘Record of the year’ in 1994 won, deze werd uitgereikt door… Dolly Parton! Deze laatste heeft het vernieuwde bereik (inclusief royalty’s) van haar nummer altijd zeer op prijs gesteld!

Nog alles in orde?

Hopelijk heb je het nieuws goed verwerkt. Hoewel covers vaker voorkomen, is het (volgens ons) altijd even schrikken als je hoort dat zo’n klassieker ook gewoon overgenomen is. Natuurlijk heeft Whitney Houston dit perfect gedaan, maar toch…

Via: tenor.com

Welke versie?

Nu zijn we natuurlijk benieuwd: wat vind jij hiervan en welke versie is jouw favoriet? laat het ons weten in een reactie onderin en vergeet dit nieuws niet te delen met je vrienden!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...