Hitzone CD’s waren vroeger de bom om deze 6 redenen

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Hitzone CD’s have changed my life! Heb jij dat gevoel ook? Zat jij ook smachtend te wachten op de nieuwe? En als je die had, meteen de intro van alle nummers beluisteren op je discman. Had jij een favoriete cd of waren ze gewoon allemaal vet? Zaten jouw cd’s ook onder de krassen omdat je ze zo vaak afspeelde?

Wat hielden wij van Hitzone CD’s

Hitzone is een serie verzamelalbums die door TMF werd uitgebracht. Er zijn duizenden redenen te bedenken om van Hitzone cd’s te houden. Wij houden het op de 6 belangrijkste. 😉 Ben jij het met ons eens? Laat het weten in een reactie! En ken je de babe nog? De knappe presentatrice, of VJ, die de hits presenteerde, die op de cd’s kwamen?

Hitzone CD's waren vroeger de bom om deze 6 redenen
Via: TMF (capture)

1. Verzameling van onvergetelijke hits

Sommige deuntjes blijven in je hoofd zitten. Hitzone cd’s waren gevuld met catchy hippe tunes, die populair waren. Een verzameling liedjes klinkt niet heel spannend maar wel als er geen één is die je overslaat. Alle liedjes uit de hitparades stonden erop! De allereerste hebben wij grijs gedraaid. Wij weten zelfs de volgorde van de liedjes nog, jij ook?

TMF hitzone cd's muziek vroeger
Via: marktplaats.nl

2. Onze muziek, dus niet voor ouders

Afblijven! Hitzone was van ons, de jeugd. Er waren wel wat verzamelalbums op de markt maar deze was echt voor ons bestemd. Zonder liep je een beetje achter, dus deed je er alles aan om het te bemachtigen. En niemand, maar dan ook echt niemand mocht aan mijn cd’s komen. De 3 in het cd-rek! 😉 Had jij ze wel allemaal? En mochten jouw vrienden maar vooral ouders ze lenen? Nee toch?!

Hitzone cd's muziek vroeger
Via: marktplaats.nl

3. Van Nederlandse bodem

Het mooie van Hitzone was, dat alles Nederlands was. De teksten op het hoesje, de makers en bedenkers van deze verzamelalbums waren dit ook. “Hitzone is een serie verzamelalbums die in Nederland wordt uitgebracht door BMG, EMI, Jive, SMM, Universal, Warner, Virgin Records en Polygram“, aldus Wiki

Ondanks dat het van Nederlandse bodem kwam, stonden er naast Nederlandse artiesten voldoende buitenlandse hitsongs op. Zoals deze van Solid Harmony.

https://www.youtube.com/watch?v=KXd69BShtrs

4. Look en feel iedere keer nét even anders

Was jij ook altijd benieuwd hoe de nieuwe editie eruit zou zien Welke kleur ze zouden kiezen, wat zouden de verschillen met andere zijn, hoeveel liedjes staan erop, in welke volgorde. Het was altijd een feest als de reclame langskwam, dan had je alvast iets om naar uit te kijken. En soms brachten ze zelfs een dubbele editie uit. Double the fun.

Hitzone CD's waren vroeger de bom om deze 6 redenen
Via: Hitzone (cover)

5. Van je eigen centjes betaald

Je ouders gaven je vast niet alle cd’s cadeau. Je kon ze op je verlanglijstje zetten maar dan moest je zo lang wachten en al je vriendjes hadden het al! Dan maar de eigen spaarpot stuk slaan of Penniemaat plunderen.

Of heitje voor karweitje… Je deed er in ieder geval alles aan om ze allemaal te bemachtigen. Het gaf ook een goed gevoel, die cd’s in het rek waren echt van jou en daar pronkten ze dan. Als je eenmaal voldoende centjes bij elkaar had gespaard, was je zo blij dat je eindelijk naar de Free Record Shop kon…

Free Record schop winkel vroeger straatbeeld veranderd
Via: Wikimedia Commons | Willem_90, PD

6. Het beste van het beste

Op de Hitzone cd’s stonden allemaal hits. Geen één liedje wat erop stond, was onbekend of niet impopulair. Je kende ze dus al uit het hoofd voor je de cd had.

Het allermooiste waren de zogenaamde “best of” cd’s. Daar kwamen hits van verschillende Hitzone cd’s op, maar ook werden nieuwe liedjes toegevoegd. Dan was het toch nét even een andere cd dan die je al had. Slimme marketing en verkoop heet dat en wij trapten er allemaal in. En terecht want het was ook de bomb diggy!

Hitzone CD's waren vroeger de bom om deze 6 redenen
Via: Hitzone (cover)

Jouw Hitzone CD’s herinneringen?

Had jij zelf van die populaire Hitzone CD’s in huis vroeger? Wat vond je ervan of wat zijn jouw typerende herinneringen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...