Er zijn tegenwoordig maar weinig mensen die sparen echt leuk vinden en dit is natuurlijk ook logisch. De rentes van tegenwoordig zijn om te huilen, maar het is toch ook veel leuker om geld uit te geven?

Maar sparen is niet altijd om te huilen geweest… vroeger was dat wel anders! Als kind was het GEWELDIG om te sparen. Je stopte je geld in een spaarvarken en haalde het eruit als je genoeg had gespaard. Dit sparen werd nog leuker in 1986 door de komst van deze briljante banken-gadget!

Ieder kind smeekte zijn ouders om een Pennierekening bij de postbank te openen, zodat ze deze spaarpot erbij kregen!

De komst van de Penniemaat!

In 1996 deed de Postbank er nog een schepje bovenop en zij introduceerden de Penniemaat! Deze elektronische spaarpot was razend populair en veroorzaakte chaos op de basisscholen!
Nu – meer dan 20 jaar later – zijn we deze Penniemaat nog steeds dankbaar. Deze gadget leerde ons rekenen, sparen en je geld beschermen. Genoeg reden om een artikel aan deze nostalgische gadget te wijden. Hieronder 10 herinneringen aan de Penniemaat!

1. Hij telde automatisch hoeveel je had gespaard – handig!

2. Er zat zelfs een werkende rekenmachine op

3. Dat heerlijke gevoel wanneer je munten in de gleuven stak

4. En natuurlijk het geld er weer uithalen om snoep van te kopen!

Herinner je je dat geheime plekje op de Penniemaat nog? (zie #8!)

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer